Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Διάκριση για την Ελλάδα στη φετινή Berlinale!

Πηγή/Αναδημοσίευση: Moviemonsters.gr

Με το «Cinema for Peace - Most Valuable Documentary Award 2014» θα φύγει ο σκηνοθέτης Αστέρης Κούτουλας από τη φετινή Berlinale. Το ντοκιμαντέρ του με τίτλο «Recycling Medea» κατάφερε να πείσει τους κριτές, συνδυάζοντας την ωμή πραγματικότητα της σύγχρονης Ελλάδας με τον λυρισμό του μπαλέτου και την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.
Παραλληλίζοντας την Μήδεια με την σύγχρονη Ελλάδα της κρίσης που «σκοτώνει» τα παιδιά της, καταστρέφοντας τις ευκαιρίες τους για το μέλλον, ο σκηνοθέτης Αστέρης Κουτούλας δημιουργεί ένα εντυπωσιακό project, αρκετά διαφορετικό από τα ντοκιμαντέρ που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Παρά το ρεαλιστικό και θλιβερό σενάριο του ντοκιμαντέρ, είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους της τέχνης,
όπως ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης αλλά και ο χορογράφος Renato Zanella, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους ηθοποιούς και τον σκηνοθέτη για να δημιουργήσουν ένα τόσο πολύπλευρο project.
Τα θερμά μας συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη για το βραβείο αυτό και ευχόμαστε η δουλειά του να φανεί ακόμα περισσότερο στο εξωτερικό, αποκαλύπτοντας την Ελληνική πραγματικότητα, αλλά και την θέληση για δημιουργία που δεν σταματά ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: