Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Από τροχαίο κινδυνεύει να πάει ο Γεώργιος Καραϊσκάκης.....!!!!!




Ο οπλαρχηγός που έχει δοξάσει το Δίστομο, αλλά και οι τότε Διστομίτες δόξασαν κάποτε κι αυτόν, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, κινδυνεύει να πάει από τροχαίο στο σημείο που τον τοποθέτησαν.
Πέρα από το ότι το σημείο είναι λάθος και δεν είναι ευδιάκριτο από τους περαστικούς, είναι κίνδυνος -θάνατος για τα παιδάκια, και δη τα νήπια που πάνε να καταθέσουν στεφάνι κάθε 25η Μαρτίου στον ανδριάντα του. ( Το ίδιο ισχύει και για τον ανδριάντα του μεγάλου Νικηφόρου Βρεττάκου )
Είναι τοποθετημένος στο σημείο που ξεκινάει ο περιφεριακός του Διστόμου, (Κλικ εδώ για παλαιότερα άρθρα σχετικά με την αναρχία των δρόμων ) σημείο καρμανιόλα. Βρίσκεται επάνω ακριβώς στο stop, που φυσικά κανείς δεν το τηρεί.
Σημείο που κάθε μέρα έχει εκατοντάδες βαρέα οχήματα που πάνε και έρχονται προς και από την δυτική Ελλάδα, κάτοικοι της περιοχής ( που απ' τους 100 οι 80 παραβιάζουν το stop ).
Πέρα από αυτά όμως, που είναι και τα σημαντικότερα, πρέπει να επισημάνουμε ότι ο ανδριάντας του Μεγάλου Καραϊσκάκη, βρίσκεται και σε αντιαισθητικό για την αξία του σημέιο, με φόντο συνεργεία αυτοκινήτων και χαλάσματα.
Γιατί δεν τον τοποθετούν οι ''πολιτισμένοι'' και ''διαβασμένοι'' ιθύνοντες του τόπου, σε καμιά απ' τις πλατείες;
Στην πάνω Πλατεία ( Πλατεία Εθνικής Αντίστασης ) ή στο Μνημείο των Ηρώων έξω απ' την Δημαρχία που είναι εμφανές και ασφαλές σημείο για τα παιδιά;
Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης πρόσφερε τόσα πολλά στην Ελλάδα, δόξασε το Δίστομο όπου και έμεινε και πολέμησε, και στο τέλος θα πάει από τροχαίο στο μέρος που τίμησε!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: