Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

Χάρτης περιοχής και τι προτείνω



Πιο αναλυτικά αναρτώ χάρτη περιοχής για να ξέρετε πως να ερχόσαστε στο Δίστομο και την περιοχή του.
Πέρα απ' το Δίστομο που προτείνεται για την πλούσια ιστορία και τα Μουσεία του καθώς και τα ζεστά ''καφέ'' του το χειμώνα και το δροσερό κλίμα, που ακόμη αμύνεται τους καλοκαιρινούς μήνες, όμορφοι προορισμοί είναι η κοσμική Αράχοβα ( για όσους είναι της μόδας), που απέχει μόλις 13 χιλιόμετρα. Οι Παραλίες του Διστόμου επίσης, που είναι ο Άγιος Νικόλαος, η Περιστερά και η οργανωμένη πλαζ της Παραλίας Διστόμου, αλλά και η γειτονική Αντίκυρα και ο Άγιος Ισίδωρος που έχει και καλοκαιρινή διασκέδαση με μπαράκια και ψαροταβέρνες.
Η Λιβαδειά πόλη και σύγχρονο κέντρο που απέχει γύρω στα 20 χιλιόμετρα και αξίζει την επίσκεψή σας.
Η Ιτέα που απέχει γύρω στα 30 χιλιόμετρα, οι πανέμορφοι και ιστορικοί Δελφοί στα 25 χιλιόμετρα και φυσικά το πανέμορφο Γαλαξίδι, τώρα που είναι άνοιξη και θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το καφεδάκι σας κάτω απ' τον ζεστό ελληνικό ήλιο.
Επίσης στα δυτικά του και στα 17 μόλις χιλιόμετρα, βρίσκεται η γραφική Δεσφίνα με την ωραία πλατεία και τις φημισμένες ταβέρνες, γνωστή κι από τις αναφορές του στρατηγού Μακρυγιάννη.
Ωραίο χωριό με ωραία θέα επίσης είναι και η γειτονική Δαύλεια με γραφική πλατεία και ωραία γραφικά καφενεία αλλά και καφετέριες-μπαράκια.
Φυσικά η πλησιέστερη διαδρομή είναι το μοναστήρι του Οσίου Λουκά με το γειτονικό γραφικό Στείρι που έχει αρκετές υποδομές, και πρέπει να τα επισκεφθείτε οπωσδήποτε.
Τέλος μετά το Στείρι υπάρχει και το Κυριάκι, ένα μεγάλο ορεινό χωριό που προσφέρει τα πάντα και αξίζει κι αυτό την επίσκεψή σας.

2 σχόλια:

topaloglougr54@gmailcom είπε...

Ποσα χιλιομετρα ειναι το χωριο στειρι με το χωριο κυργιακι.

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Περίπου 11 με 15