Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, καλή σχολική χρονιά γεμάτη υγεία και όρεξη για δημιουργική μάθηση και νέες γνώσεις.

Κάθε σχολική χρονιά αποτελεί αφετηρία μιας απαιτητικής αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικής διαδρομής προς την κατάκτηση της γνώσης.

Στους εκπαιδευτικούς, εύχομαι δύναμη και υγεία, προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία και φέτος στις υψηλές απαιτήσεις του λειτουργήματός τους.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΟΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ - 10.09.2024

Σας προσκαλούμε την 10η Σεπτεμβρίου 2024 ημέρα της εβδομάδας Τρίτη και ώρα 18:00 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μεικτή διαδικασία (στο Πνευματικό Κέντρο Διστόμου και μέσω τηλεδιάσκεψης) κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθ.6 του Ν.5056/2023, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο: Λήψη απόφασης για την άσκηση των αρμοδιοτήτων της καταργούμενης Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του αρ. 50 του Ν. 1566/1985 – Εισηγητής : Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών

Θέμα 2ο: Λήψη απόφασης για την σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Εισηγητής : Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Θέμα ημερήσιας διάταξης της 4ης Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας για το έτος 2024 Θέμα: «Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού ώρα μηδέν» - Επιστολή από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Γεώργιο Αγγελόπουλο

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024οο Δήμος Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας διοργάνωσε συνάντηση στο Λαογραφικό Μουσείο Αράχοβας για ενημέρωση των φορέων της γύρω περιοχής, αλλά και τη λήψη πρωτοβουλιών για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε το ΧΚΠ αποτελεί βασικό πυλώνα για την οικονομία και τον τουρισμό της περιοχής. Δυστυχώς όμως όπως υπογράμμισε και ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχοβας Αράχοβας κ. Σταθάς μέρα με την ημέρα απαξιώνεται όλο και περισσότερο, καθώς η ΕΤΑΔ Α.Ε. που έχει την διοίκησή του το έχει αφήσει στην μοίρα του. 

Ο Δήμαρχος με επιστολές του στην ΕΤΑΔ Α.Ε., αλλά και στο Υπουργείο Οικονομικών (κ. Χατζηδάκη) έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, παραθέτοντας τα προβλήματα και προτείνοντας λύσεις. 

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Πέθανε ο ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης

 

Αναδημοσίευση: Cnn.gr

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης σε ηλικία 75 ετών. Ο ηθοποιός είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από τον χώρο της υποκριτικής καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Instagram το πρωί της Κυριακής (01/09) ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Μέσα στην αλλαγή του μήνα έφυγε ο αγαπημένος μας πολυτάλαντος συνάδελφος, φίλος, γελαστό παιδί του θεάτρου, άνθρωπος πνευματικός που με κάθε του κίνηση παρήγαγε πολιτισμό! Αγαπημένε μας Δανή Κατρανίδη το θλιβερό αυτό νέο συγκλονίζει όλη την καλλιτεχνική μας οικογένεια....Το κενό είναι μεγάλο....» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ρεμπέτικα και Παλιά Λαϊκά στον Cine Απόλλων, την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου