Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Κυριακή 13/2 στη ΛΑΡΚΟ

ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ως  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, καταδικάζουμε απερίφραστα το απαράδεκτο τελεσίγραφο της Κυβέρνησης, που δόθηκε, λίγες ημέρες πριν, στους εκπροσώπους των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ,  από τους Υπουργούς Οικονομικών, Ενέργειας και Εργασίας.

Μετά από δύο χρόνια κοροϊδίας και εμπαιγμού προτείνανε την ανεργία και το ξεσπίτωμα των εργαζομένων..... Πετούν στον δρόμο τους εργαζόμενους και κλείνουν την ΛΑΡΚΟ.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ πατώντας στην κατάσταση που δημιούργησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.... Επικαλούμενη τις πολιτικές της επιλογές για ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό λειτουργεί σαν  εντολοδόχος των επενδυτικών συμφερόντων, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά πως υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Η πρόταση της Κυβέρνησης ρίχνει στην ανεργία και ξεσπιτώνει τους εργαζόμενους, λειτουργώντας καταστροφικά για την ίδια την ΛΑΡΚΟ και την συνέχιση της λειτουργίας της.

Σε αυτή την βάση, ομόφωνα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ απαιτούν η Κυβέρνηση να πάρει πίσω τις προτάσεις που διατύπωσαν οι τρεις Υπουργοί..... Να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος.... Να συνεχίσει η ΛΑΡΚΟ την λειτουργία της.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας στηρίζει την απόφαση των εργαζόμενων και θεωρεί πολιτικά απαράδεκτη  οποιαδήποτε σκέψη περιλαμβάνει  συζήτηση και διαπραγματεύσεις πάνω σε αυτή την πρόταση, επιδιώκοντας καλύτερους όρους στις σχεδιασμένες απολύσεις.

Πρέπει το τελεσίγραφο της Κυβέρνησης να απορριφθεί στο σύνολο του....Να μην γίνει δεκτή καμιά απόλυση.

Με αυτή την πολιτική λογική, εκφράζουμε την συμπόρευση μας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στον αγώνα ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, με όποια μορφή επιλέξουν να αγωνιστούν.

Σε αυτή την βάση, δεν συμφωνούμε και δεν συνυπογράφουμε την πρόταση ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου..... που αποφεύγει να ονοματίσει τις ευθύνες των κυβερνήσεων που έχουν οδηγήσει τη ΛΑΡΚΟ στη σημερινή κατάσταση απαξίωσης, συναινεί επί της ουσίας και στηρίζει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, επιχειρεί την καλλιέργεια αυταπατών μέσα από νέο κύκλο συζητήσεων μαζί της, χωρίς να θέτει το ζήτημα της απόσυρσης του τελεσίγραφου.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα πλάι στους εργαζόμενους, διεκδικώντας :

·        Να διασφαλιστεί η ενιαία και συνολική παραγωγική λειτουργία της ΛΑΡΚΟ. Να υπάρξει σχέδιο και χρονοδιάγραμμα επισκευής, εκσυγχρονισμού, αύξησης της παραγωγής σε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζόμενους.

·        Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

·        Να διασφαλιστεί η καταβολή του μόχθου που μας χρωστά ως εργοδότης στο 100%. 

Καλούμε το λαό της Στερεάς να εκφράσει έμπρακτα την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, γιατί οι επιπτώσεις από τις δυσμενείς εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ αφορούν  όλη την περιοχή.

Γι' αυτό χρειάζεται ο αγώνας να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης......  Να γίνει αγώνας όλων μας.... Να δώσουμε την δική μας απάντηση στο επιχειρούμενο έγκλημα. 

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ

ΛΙΑΝΑ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ

ΤΑΣΟΣ ΧΡΟΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: