Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο θρύλος του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα. Υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Πηγή/Αναδημοσίευση: Μηχανή του χρόνου

Ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, πέθανε σήμερα σε ηλικία 60 ετών. Σύμφωνα με τον Τύπο της Αργεντινής ο «pibe d’oro» άφησε την τελευταία του πνοή ύστερα από ανακοπή καρδιάς. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της οικογένειας.   

Συγκεκριμένα, πριν από λίγη ώρα δημοσιεύματα από την Αργεντινή (Clarin, Οle) ανέφεραν ότι ο Μαραντόνα έχασε την ζωή του. «Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα υπέστη καρδιακή ανακοπή την Τετάρτη το πρωί στο σπίτι του στη γειτονιά του Σαν Αντρέ, στην πόλη Τίγρε» γράφει χαρακτηριστικά η «Ole» από την Αργεντινή. Η «Clarin» σημειώνει «Ο Μαραντόνα, ενώ ήταν στο σπίτι του στο προάσιο Σαν Αντρές του Μπουένος Άιρες», είχε πρόβλημα αναπνευστικό. 

Έξι ασθενοφόρα έσπευσαν στην κατοικία του για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Με τον Μαραντόνα ήταν η κόρη του Ντάλμα».  

Στις αρχές Νοεμβρίου Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είχε αιμάτωμα στο κεφάλι και μετά την αξονική στην οποία υποβλήθηκε κρίθηκε απαραίτητο να χειρουργηθεί. Το χειρουργείο διήρκησε 80 λεπτά και μετά την επιτυχή έκβασή του πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι του.   Πηγή βίντεο: youtube Διαβάστε επίσης στη ΜτΧ: Βίντεο με τον 14χρονο Μαραντόνα να «κολλάει» την μπάλα στα πόδια του. Το παιδικό τμήμα της ομάδας του έγραψε ιστορία. Σε αυτή βασίστηκε η σειρά «Ατρόμητοι», όπου πρωταγωνιστούσε η κόρη του Γεννημένος στις 30 Οκτωβρίου 1965 στο Μπουένος Άιρες, όχι μόνο άφησε το στίγμα του στην ιστορία του ποδοσφαίρου αλλά συναγωνίστηκε με τον Πελέ για τον τίτλο του κορυφαίου όλων των εποχών στον βασιλιά των σπορ. Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος που κατέρριψε το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής δύο φορές, την πρώτη όταν έπαιξε για την Μπαρτσελόνα για 3 εκατομμύρια αγγλικές λίρες και τη δεύτερη, όταν αγωνίστηκε στη Νάπολι για 5 εκατομμύρια λίρες (ισοτιμίες 2013). Είχε αγωνιστεί στους Αρχεντίνος Τζούνιορς, Μπόκα Τζούνιορς, Μπαρτσελόνα, Νάπολι, Σεβίλλη και στο τέλος της καριέρας του, στη Νιούελς Ολντ Μπόις και τελικά μετά από παύση ενός έτους από το ποδόσφαιρο έκλεισε την καριέρα του στην αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς το 1997. Τα πιο ένδοξα ποδοσφαιρικά του χρόνια τα πέρασε στη Νάπολι, όπου κέρδισε τίτλους και διακρίσεις. Στην καριέρα του με την Εθνική Αργεντινής, σκόραρε 34 τέρματα σε 91 εμφανίσεις. Έλαβε μέρος σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα, συμπεριλαμβανομένου του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 στο Μεξικό, όπου έλαμψε η χαρισματική προσωπικότητά του και οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του τροπαίου με νίκη επί της Δυτικής Γερμανίας στον τελικό. Επίσης κέρδισε τη Χρυσή μπάλα ως ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης. Στον προ-ημιτελικό απέναντι στην Αγγλία, πέτυχε δύο γκολ, στη νίκη της ομάδας του με 2-1 που γράφτηκε στην ιστορία για δύο διαφορετικούς λόγους. Το πρώτο γκολ επιτεύχθηκε με χέρι γνωστό ως «Χέρι του Θεού», ενώ το δεύτερο προϊόν εξαιρετικών ικανοτήτων με εκπληκτική ατομική προσπάθεια. Αυτό το γκολ, καταγράφηκε ως το «Γκολ του αιώνα» από τους ψηφοφόρους της ΦΙΦΑ το 2002 Διαβάστε στη ΜτΧ: Μαραντόνα, ο θρύλος που εθίστηκε στην κοκαΐνη και κόντεψε να πεθάνει. Σκάνδαλα, καυγάδες και καταχρήσεις. Έβαλε στο ίδιο παιχνίδι το καλύτερο και το πιο κάλπικο γκολ του αιώνα Ο Μαραντόνα έγινε προπονητής της Αργεντινής τον Νοέμβριο του 2008 έχοντας την ευθύνη της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: