Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Και το Δίστομο...Κερνάει Ελλάδα!

Αύριο Πέμπτη ανοίγει τις πύλες της στην Λαμία το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα 2017»  που φιλοξενεί-με πρωτοβουλία του ''Πολιτισμικού Συλλόγου Διστόμου'' - σειρά προϊόντων της γης του τόπου μας συμμετέχοντας έτσι στο μεγάλο γαστρονομικό ραντεβού της Στερεάς Ελλάδας!
Από την περιοχή του Διστόμου προβάλλουμε τα ονομαστά κρασιά μας με την ιστορία αιώνων που τα συνοδεύει, αλλά και ζυμαρικά και είδη σφολιάτας με αυθεντικές συνταγές και αγνά υλικά που παράγονται εδώ!
Έτσι για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο ''Σύλλογος Μελέτης και Προβολής  των Προβλημάτων και Γενικού Εκπολιτισμού περιοχής Διστόμου'' προσπαθεί μέσα από αυτή την Έκθεση να  εμπλουτίσει τις δραστηριότητες και να βγει από τα τοπικά όρια και να προβάλει τα προϊόντα, όσων από τους παραγωγούς μπόρεσαν να ανταποκριθούν φέτος. Του χρόνου ελπίζουμε να είναι περισσότεροι.
Η έκθεση Τροφίμων , Ποτών και Γαστρονομίας γίνεται  στις 6,7,8 και 9 Ιουλίου στο Πάρκο Αγίας Βαρβάρας στη Λαμία, παράλληλα με σειρά άλλων πολιτιστικών δράσεων, όπου ο Σύλλογος μας αποφάσισε να εστιάσει στην προβολή του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού και της Αρχαιολογικής Συλλογής Διστόμου.
Οι ενότητες
Το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» στην Λαμία αποτελείται από μεγάλες Θεματικές Ενότητες, όπως:
Έκθεση Προϊόντων: παραγωγοί  και συλλογικότητες παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και αναδεικνύουν την Τοπική Ταυτότητα.
Εργαστήρια Γεύσεων: καθ' όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργούν εργαστήρια γεύσεων όπου οι σεφ θα προσφέρουν στους επισκέπτες γεύσεις από τη Στερεά Ελλάδα.
Οι Κουζίνες της Ελλάδας: είναι η στιγμή που η Ελλάδα έρχεται στη Λαμία. Γευστικές προτάσεις από όλη τη χώρα θα υπενθυμίσουν γιατί η ελληνική διατροφή είναι μία από τις καλύτερες και πιο υγιεινές στον κόσμο.
Κουζίνα της περιοχής Στερεάς Ελλάδος: χωριά της ευρυτερης περιοχής  προσφέρουν μια δική του ξεχωριστή γευστική πρόταση. Οι επισκέπτες μπορουν να εξερευνήσουν το ανάγλυφο των γεύσεων και θα πλουτίσουν σε γαστριμαργικές εμπειρίες, θα δοκιμάσουν από τα ίδια φαγητά που τρώνε οι κάτοικοί της, μαγειρεμένα από τους ίδιους- το ιδιο και με κρασιά κλπ.
Μεσόγειος - Γεύσεις και Ακούσματα: το φαγητό και η μουσική θα είναι οι ξεναγοί σε χώρες της Μεσογείου οι οποίες θα προσφέρουν τις διατροφικές τους συνθέσεις.
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις: και τις 4 ημέρες του Φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αυθεντικό λαϊκό πολιτισμό μέσα από χορευτικές παρουσιάσεις, αναπαραστάσεις εθίμων, συναυλίες παραδοσιακής μουσικής και αναπαραστάσεις καθημερινής ζωής-αλλά και να δουν στα περιπτερα την πολιτιστική εικόνα διαφόρων περιοχών.
Ωράριο Λειτουργίας:
Πέμπτη 6/7 18:00 - 24:00 - Παρασκευή 7/7 18:00 - 24:00
Σάββατο 8/7 10:00 - 13:00 και 18:00 - 240:00 - Κυριακή 9/7 10:00 - 13:00 και 18:00 - 24:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: