Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Σαν φάρσα…(τέλος) - Αποφυλακίζεται ο ναζιστής δολοφόνος Ρουπακιάς


Πηγή/Αναδημοσίευση: spasmenoparathyroblog

Ο Ρουπακιάς, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, σήμερα αποφυλακίστηκε. Άλλη μια περίπτωση όπου ο καπιταλισμός, μέσω του Νόμου του, εξαντλεί την επιείκειά του στους φασίστες υπηρέτες του. Ένας άνθρωπος που συνελήφθη επ’αυτοφόρω να δολοφονεί ένα νέο παιδί στη μέση του δρόμου, αποφυλακίζεται γιατί ο αστικός Νόμος δεν μπόρεσε μέσα σε 30 μήνες να τον καταδικάσει. Αναλογιστείτε αν θα μπορούσε να χαίρει τέτοιας επιείκειας, αν δεν ήταν χρυσαυγίτης.
Η Χρυσή Αυγή δρα στην κοινωνία μας, με εγκληματικό τρόπο, ατιμώρητη. Οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Φύσσα, έχουν ήδη αθωωθεί. Χαίρει δε τέτοιας ασυλίας από την αστική δικαιοσύνη, που καταφέρνει να δολοφονεί όποιον της μπαίνει στο μάτι με μαφιόζικου τύπου επιθέσεις, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απ’ότι φαίνεται έχουν απλά ρόλο παρατηρητή, ή ίσως προστάτη της ΧΑ σε περίπτωση που κάποια επίθεσή της δεν πάει καλά.
Η ΧΑ μπορεί να αντιμετωπιστεί. Έχει κάποιες εγγενείς αδυναμίες (όπως η πολύ χαμηλή της κινηματική συσπείρωση, η εγκληματική της δράση, η παντελής της απουσία από τις απεργίες, η θρασυδειλία των οπαδών της, η ανοιχτά ναζιστική της ιδεολογία, κλπ) που αν τις εκμεταλλευτούμε μπορούμε να ανακόψουμε την εκλογική της άνοδο, ή έστω να σταματήσουμε την εγκληματική δράση της, ουσιαστικά ξεδοντιάζοντάς την.

Για να ανακοπεί η αύξηση της επιρροής της ΧΑ, πρέπει να εκδιωχθεί από τον δημόσιο χώρο. Πρέπει να εξοστρακίζεται από τις λαϊκές κινητοποιήσεις, από τα συνδικάτα και τους χώρους εργασίας, από τα πανεπιστήμια και τα σχολεία, από τις εθνικές εορτές και τις εκδηλώσεις. Πρέπει οι οπαδοί της ΧΑ, να εκτίθενται για αυτό που είναι, σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο και να φέρουν την ρετσινιά του φασίστα, ώστε να ξέρουν όσοι προτίθενται να ενταχθούν σε αυτή ότι αυτή τους η κίνηση θα επιφέρει κάποιες, έστω κοινωνικές, επιπτώσεις. Πρέπει να εκτίθενται όλα τα μέσα τα οποία προσπαθούν να προβάλλουν τις θέσεις της ΧΑ, είτε μέσω της τήρησης “ίσων αποστάσεων”, είτε με κατασκευασμένα ρεπορτάζ, σαν φερέφωνα της φασιστικής προπαγάνδας. Πρέπει να διαμορφωθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, έτσι ώστε να είναι δύσκολο και επιζήμιο για τον αστικό Νόμο να κρατάει τους χρυσαυγήτες στο απυρόβλητο.
Κάποια από τα παραπάνω σε έναν βαθμό γίνονται και σήμερα, αλλά για να δούμε αποτελέσματα θα πρέπει να ενταθεί ο αγώνας ενάντια στην ΧΑ και ακόμα και τότε, δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα για την επιτυχία τους. Αυτό συμβαίνει γιατί όλα αυτά στρέφονται ενάντια στο σύμπτωμα και όχι στο αίτιο του προβλήματος. Το αίτιο είναι ο καπιταλισμός. Όπως λέει ο Μ.Μπρέχτ “ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός”. Το να συρρικνώσουμε την ΧΑ θα ήταν όντως ευχής έργον, αλλά από μόνο του δεν θα καταπολεμούσε πραγματικά την άνοδο του φασισμού στη χώρα μας. Θα ήταν απλά σαν να κόβεις το κεφάλι της Λερναίας Ύδρας, σύντομα στην θέση του θα ξεφύτρωναν άλλα δύο.
Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί ο καπιταλισμός, ο οποίος τροφοδοτεί τον φασισμό και την κάθε αντιλαϊκή βαρβαρότητα από την οποία πλήττεται ο λαός μας, είναι η απόκτηση ταξικής συνείδησης και η μαχητική συμμετοχή στην ταξική πάλη, στους χώρους εργασίας και στον δρόμο. Ο φασίστας βρίθει στο ίντερνετ και στην εκπροσώπηση στα ΜΜΕ, οι δρόμοι όμως είναι του λαού.
Η συνέχεια στους δρόμους.
Υ.Γ.: Στα άλλα νέα της ημέρας, ο Βερύκιος συναντήθηκε με το Μιχαλολιάκο και ήταν πολύ ευγενικός μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: