Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Η ομιλία και η βράβευση του Διστομίτη Αργύρη Σφουντούρη, στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) στο Σαρόγλειο Μέγαρο.

*Από σχόλιο του Λουκά Δημάκα στο facebook

Η ομιλία και η βράβευση του Διστομίτη Αργύρη Σφουντούρη, που την παρακολούθησα μαζί με τον γιο μου Γιάννη και μια ομάδα Διστομιτών και Διστομιτισσών - νέων και ...λιγότερο νέων- ήταν προσωπικά η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς που διοργάνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με την Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα και το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, με θέμα «Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος – Ελλάδα – Κατοχή – Αντίσταση: Ιστορική μνήμη - Διεκδίκηση - Δικαίωση» με αφορμή την επέτειο της εισόδου των Γερμανών στην Αθήνα.
Ήταν μια ακόμα ευκαιρία να δω με πόσο μεγάλο σεβασμό αντιμετωπίζεται η υπόθεση της Σφαγής του Διστόμου από όλους και τι βάρος και μεγάλη ευθύνη έχουμε όλοι να συνεχίσουμε -σήμερα και αύριο και πάντα- τον αγώνα για την Δικαίωση και την Αποζημίωση.

Και κάτι ακόμα που έκανε μεγάλη εντύπωση !Η μεγάλη εντυπωσιακή σάλα της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) στο Σαρόγλειο Μέγαρο, με παρόντες - μεταξύ άλλων- πάρα πολλούς αντιστασιακούς της Εθνικής αντίστασης, πλημμύρισε από τους ήχους του ''ύμνου του Γοργοπόταμου'' (΄΄Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα/ στέλνει περήφανο χαιρετισμό, /μιας ανάστασης νέας χτυπά καμπάνα, /
μηνάν τα όπλα μας το λυτρωμό). Της κορυφαίας αντιστασιακής πράξης που έκαναν συνεργαζόμενες οι δυο μεγάλες αντιστασιακές οργανώσεις. Και παίχτηκε- με έναν θαυμάσιο τρόπο- από την ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: