Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - Η ημερίδα για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Πηγή/Αναδημοσίευση: Καλάβρυτα news
 
Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα η εξαιρετικά επίκαιρη ημερίδα της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος για τις γερμανικές αποζημιώσεις που πραγματοποιείται στα Καλάβρυτα, στο ξενοδοχείο ΚΑΝΥΟΝ στις 7 μ.μ, με βασικό θέμα: Διεκδίκηση Γερμανικών οφειλών - Γερμανικές αποζημιώσεις.
Την έναρξη της ημερίδας και την εισαγωγική ομιλία κάνει εκ μέρους της Διοργανώτριας Ένωσης ο Χαρίλαος Ερμείδης, Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και Μέλος της Σ.Ε. του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Στη συνέχεια το Πρόγραμμα έχει ως εξής:
·Βασίλης Κυριαζής, Δικηγόρος, πρώην Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις (ΠΕΔ)
"Αναδρομή στην πορεία του δικαστικού αγώνα 1995-2015"
·Γιώργος Μαγκούρας, Δικηγόρος, Πρόεδρος της ΠΕΔ
"Μπροστά στις σημερινές εξελίξεις για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων για τα θύματα και τις οικογένειές τους: Θέσεις και προτάσεις της ΠΕΔ"
·Στέλιος Περράκης, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Αναπληρωτής Πρύτανη Διεθνών Σχέσεων και
Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο "Γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις: Δοκιμάζοντας την αλήθεια και το δίκαιο 70 χρόνια μετά τα εγκλήματα του Γ´ Ράιχ στην Ελλάδα"
·Αριστομένης Συγγελάκης, Μέλος της Σ.Ε. του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματπς Δήμου Βιάννου
"Μνήμη και Χρέος, Δικαιοσύνη και Αποζημίωση! Keine tricks! (Χωρίς κόλπα!).
Θα ακολουθήσουν σύντομες παρεμβάσεις και ερωτήσεις των παρισταμένων και συζήτηση.

Συμμετέχουν και στηρίζουν μεταξύ των άλλων: Η Παγκαλαβρυτινή Ένωση, ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας, Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας, ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιά και οι δικηγόροι της ΠΕΔ Αχαΐας.
 
Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: