Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η ΕΛΑΣ με εντολή της κυβέρνησης απαγορεύει αντιναζιστικές συγκεντρώσεις!!!

Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται κάθε πορεία αύριο, ημέρα της αντιφασιστικής κινητοποίησης στο Σύνταγμα ενάντια στη συγκέντρωση των χρυσαυγιτών με αφορμή την επέτειο των Ιμίων.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στο Μνημείο Ιμίων (πλατεία Ρηγίλλης), στην πλατεία Συντάγματος και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, δε θα επιτραπεί να εξελιχθούν περαιτέρω σε πορείες, για λόγους δημόσιας ασφάλειας.
«Για άλλη μια φορά η Αστυνομία προχωράει στη κάλυψη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και σε απαγορεύσεις της δράσης των αντιφασιστών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και προσθέτει:

«Έτσι, οι διμοιρίες των ΜΑΤ της ΕΛΑΣ θα φτιάξουν προστατευτικό κλοιό ώστε να παρελάσουν ανενόχλητα τα τάγματα εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη Πλατεία Ρηγίλλης. Τους δίνουν το πράσινο φώς να κάνουν τη φασιστική τους παρασύναξη, να χύνουν το φασιστικό τους δηλητήριο παριστάνοντας τάχα τους πατριώτες ενώ στη πράξη επανεμφανίζονται τα τάγματα που δολοφόνησαν το Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν.
Την ίδια ώρα η απόφαση της ΓΑΔΑ απαγορεύει τις πορείες των αντιφασιστών από τα Προπύλαια και το Σύνταγμα για να κάνει πλάτες στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Στη πράξη πρόκειται για απόφαση ματαίωσης των αντιφασιστικών δράσεων.
Πρόκειται για συνέχιση της τακτικής απαγορεύσεων των διαδηλώσεων της αριστεράς και των κινημάτων που εγκαινίασε η κυβέρνηση Σαμαρά στις 8 Γενάρη με την απαγόρευση της πορείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την μέρα της φιέστας της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.
Καλούμε την κυβέρνηση και την Αστυνομία να αποσύρουν την απαγόρευση σε βάρος των αντιφασιστών, να σταματήσουν την συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: