Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Καταστροφή των πινακίδων που απεικόνιζαν το ηλιακό μας σύστημα. Ασέβεια στην κοπιαστική εργασία των παιδιών του Λυκείου Διστόμου


Τον Ιούνιο που μας πέρασε, στο Δίστομο, είχε γίνει μιά από τις πιο πρωτότυπες και επιστημονικές εργασίες για το ηλιακό μας σύστημα.
Την είχαν οργανώσει κάποιοι αξιολόγοι καθηγητές του Μπαρλείου Λυκείου Διστόμου, οι μαθητές φυσικά, καθώς και ο μεγάλος Διστομίτης αστροφυσικός - και όχι μονο - ο Αργύρης ο Σφουντούρης.
Δεν θέλω να γίνω δικαστής ή να κρίνω, απλά έχω μια απορία.
Εντάξει οι πινακίδες που είχαν αναρτηθεί στα στενά ή σε μέρη που δεν έχει ιδιαίτερη κυκλοφορία, αλλά οι πινακίδες οι κεντρικές, και ιδιαίτερα αυτή που ήταν στην κεντρική Πλατεία Δανιήλ Γαμβρίλη ( Κάτω Πλατεία ), στην στάση των Κ.Τ.Ε.Λ, δίπλα και σε είδοσο εστιατορίου, πως εκλάπησαν ή καταστράφηκαν;
Ακούστηκε πως γνωρίζουν απ' τον Δήμο , ποιός έκανε αυτήν την απολίτιστη καταστοφή ή βεβήλωση ( γιατί πρόκειται για επιστήμη ).
Και φυσικά δεν πρόκειται για σκοταδιστική ενέργεια, παρά για πράξη ζήλιας και εμπάθειας.
Τι κρίμα τελικά να είσαι κρετίνος, κλέφτης, εμπαθής και αντιδιστομίτης....

Αίσχος!!!!!!!!!!


Αφού ξέρετε εσείς οι του Δήμου, κάντε κάτι. Για να δούμε!!!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

Σχετικά με το θέμα όμως έχουμε μια ανακοίνωση από μαθητή που ξέρει τα πράγματα εκ των έσω, και ήταν παρών στην κοπιαστική περάτωση της εργασίας. Μας λέει λοιπόν ο μαθητής Δημήτρης Καστρίτης :


"Όντας μέλος των μαθητών που έκαναν την εργασία την προηγούμενη χρονιά να σας διευκρινίσω μερικά θέματα.
Οι πινακίδες υπέστησαν σοβαρές ζημιές κατά την αρχή της σχολικής χρονιάς, με εμάς από την άλλη μεριά να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να τις διατηρήσουμε.
Ένα ωραίο πρωϊ Παρασκευής λοιπόν οι πινακίδες που βρίσκονταν κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο Λύκειο, καταστράφηκαν ΕΝΤΕΛΩΣ από μία ομάδα ανθρώπων.
Συνεπώς πιστέψαμε και θεωρήσαμε πως δεν υπήρχε λόγος ύπαρξης των υπολοίπων πινακίδων εφ' όσον το μεγαλύτερο μέρος τις εργασίας είχε ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ.
Αυτό που κάναμε είναι να ψάξουμε να βρούμε τα πεταμένα από εδώ και από εκεί κομμάτια τις εργασίας, να τα συλλέξουμε, και αφού κατεβάσουμε και τις υπόλοιπες πινακίδες ,να τα φυλάξουμε κάπου και να τα διατηρήσουμε, και ίσως να ξαναφτιάξουμε και τις ήδη κατεστραμμένες.
Συνεπώς το άτομο στο οποίο αναφέρεστε δεν έκανε κάτι το μεμπτό, αλλά αντίθετα συνέλεξε τις εναπομείνασες πινακίδες, με σκοπό την διατήρησή τους αφενός και γιατί δεν μπορούσαμε να παρουσιάζουμε ένα μέρος της εργασίας μας της τάξης του 40%.
Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο κατέβηκαν οι πινακίδες.
Δεν μπορούσαμε να παρουσιάζουμε ένα μέρος της εργασίας μας.
Μπορώ να σας πω όμως πως η όλη προσπάθειά μας δεν σταματά εδώ,
καθώς σε διαγωνισμό που έγινε για το Διεθνές Έτος Αστρονομίας, το σχολείο μας με την εργασία του μπήκε στα 30 επικρατέστερα, και στις 5 Δεκεμβρίου στην τελική παρουσίαση που θα γίνει στην Αθήνα,
διεκδικούμε τις πρώτες θέσεις!''
΄΄Ευχαριστούμε πολύ για μια ακόμη φορά τον Διστομίτη μαθητή, Δημήτρη Καστρίτη, και δίνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στα παιδία του Ενιαίου Λυκείου Διστόμου και την ευχή μας για μιά καλή θέση στην Αθήνα στον υπέροχο αυτό διαγωνισμό.΄΄
Τελικά δεν κατάφεραν τίποτα οι τραμπούκοι που κατέστρεψαν τις πινακίδες!!!



2 σχόλια:

Βοιωτικά είπε...

Για ποιό λόγο μπορεί να έγινε τέτοια κλοπή;

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Ο Δήμαρχος κι ένας Δημοτικός σύμβουλος υποστηρίζουν ότι ξηλώθηκαν απ' το συνεργείο που τις τοποθέτησε, από άτομο του συνεργείου μάλλον.
Αυτοί ξέρουν..