Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Συνεχής εγκατάλειψη σκύλων στο Δίστομο




Εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, εγώ με κάποιον φίλο μου, βρήκαμε στο Δίστομο, στις παρυφές του Μαυσωλείου ( Κάναλες ), έναν υπέροχο σκύλο ράτσας τερριέ, και τον μεγαλώσαμε υιοθετώντας τον.
Ένα άλλο κανίς το υιοθέτησε μία άλλη Διστομίτισσα η Δ.Σ.M.
Ήταν αγέλη από διάφορες ράτσες, άλλα με λουράκια κι άλλα χωρίς, άλλα έδειχναν ότι είχαν ζήσει σε σπίτι με άνθρωπο.
Τα άλλα τι απέγιναν; Τα χτύπησε αυτοκίνητο ή τους έριξαν φόλες; Γιατί εξαφανίστηκαν, όπως και οι άλλες αγέλες σκύλων που αφήνουν κατά καιρούς.
Προχθές βγάζοντας βόλτα τον σκύλο μου στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας ''Ελληνικοί Βωξίται Ελικώνος'', όπου και εργάζομαι, είδα κι άλλα σκυλιά εγκαταλελειμμένα τα οποία ή θα τα σκοτώσουν βοσκοί με το πρόσχημα ότι τους τρώνε τα πρόβατα, ή θα φάνε φόλα, η θα πάνε από τροχαίο.
Κι αν αγριέψουν ή όντως πάνε σε κάνα στάβλο και φάνε πρόβατα, ποιός θα φταίει; Τα σκυλιά ή αυτοί οι ασυνείδητοι εγκληματίες που τα παρατάν επειδή τα βαριούνται;
Πρέπει κι αυτά κάπως να επιβιώσουν. Σκεφτείτε και τις ασθένειες πολλές εκ των οποίων κολλάν και στον άνθρωπο, όπως πχ ψωρίαση.
Μαρτυρίες λένε ότι τα αφήνουν εδώ κάποιοι κάτοικοι διπλανού μέρους, ( κι όχι μία μαρτυρία, άλλα πολλές)
Επίσης καταγγελίες λένε ότι κάποιο κτήνος ρίχνει στα σκυλάκια κιμά με τριμμένο γυαλί, το οποίο φέρνει μαρτυρικό θάνατο στα ζωάκια.
Πρέπει να θυμίσω ότι υπάρχει νόμος, αλλά δεν εφαρμόζεται σ' αυτήν την τριτοκοσμική χώρα.
Τώρα αν αυτά αγριέψουν και κόψουν κάνα κομμάτι από κανέναν....καλά θα κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: