Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

Φωτογραφικό άλμπουμ 5- Εικόνες του παρελθόντος απ' το Δίστομο
































Συνεχίζεται η αναδρομή στο παρελθόν του Διστόμου μέσα από φωτογραφίες που έπεσαν στα χέρια μου ή που βρίσκονται στα οικογενειακά μου άλμπουμ.
Στην πρώτη και παλαιότερη εικόνα φωτογραφίζεται η οικογένεια Μυλώνα, η γυναίκα είναι Διστομίτισσα, το γένος Γαμβρίλη.
Τον μόνον που ξέρω και πρόλαβα εν ζωή, γιατί χάθηκε νέος στο Λονδίνο όπου και κατοικούσε, ( το μωρό στην αγκαλία του πατέρα του ) είναι ο Γιάννης ο Μυλωνάς διαπρέψας στην Αγγλία όπου και πέθανε.
Στην δεύτερη εικόνα φαίνεται η κουλτούρα, καθώς και η δίψα για μάθηση και και για θέατρο των Διστομιτών, όπου έχουν ανεβάσει σχολική παράσταση στην επέτειο της 25 Μαρτίου. Απεικονίζεται η μητέρα μου Βασιλική Καΐλη.
Στην τρίτη εικόνα ο Γεώργιος Λουκά Μπάρλος και άλλοι τοπικοί και μη πολιτικοί παράγοντες, στα εγκαίνια της σκάλας φορτώσεως στην Παραλία Διστόμου. Αυτή η φώτο όπως και η προηγούμενη, έιναι από την δεκαετία του εξήντα.
Στην τέταρτη καθώς και στην όγδοη, κι αυτές από την δεκαετία του εξήντα, φαίνονται προσκοπίνες Διστομίτισσες, όταν το Δίστομο είχε προσκοπισμό πολύ πριν από πολλά μέρη.
Η πέμπτη εικόνα δείχνει συγκέντρωση από κοπέλες στην Πλατεία ηρώων ( Πάνω πλατεία ), κι αυτή από την δεκαετία του εξήντα.
Στην έκτη, Διστομίτες υπάλληλοι γραφείου στην εταιρεία ''Ελληνικοί βωξίται Ελικώνος Γ.Λ.Μπάρλος'' την περίοδο της ακμής και της μεγάλης παραγωγής.
Όρθιος ο Νικόλαος Θ.Παπαϊωάννου ( Κατσαμπίνης ), πατέρας μου, και καθιστός ο Γιάννης Μπαλαγούρας ( Γλυκός )
Και στην έβδομη πάλι η νεοκατασκευασθείσα τότε σκάλα φορτώσεως στην Παραλία Διστόμου.
Όλες οι φωτογραφίες είναι από την δεκαετία του εξήντα, πλην την πρώτης που είναι από την δεκατία του Σαράντα.


Αν έχετε και σεις φωτογραφικό υλικό ή αν θέλετε να στείλετε την γνώμη σας, άρθρο σας ή ακόμη και τις αντιρρήσεις σας για κάτι, παρακαλώ στείλτε εδώ katsabinis@yahoo.gr ή katsabin@otenet.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια: