Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

«Καμπάνες» για παθητική κακοποίηση και φόλα - Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς

 14/12/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Καμπάνες» για παθητική κακοποίηση και φόλα
Δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις για την προστασία των ζώων στις από το τριμελές πλημμελειοδικείο Λιβαδειάς (13/12/2017) :
Η πρώτη αφορά την παθητική κακοποίηση δύο σκύλων που διαβίωναν επί χρόνια κλεισμένα σε μια αποθήκη σε άθλιες συνθήκες. 
Την υπόθεση είχε αναδείξει ο σύλλογος μας που μετά την παρέμβαση της αστυνομίας και του εισαγγελέα, φρόντισε για την απομάκρυνση και την φιλοξενία των δύο ζώων.
Η δεύτερη αφορά ρίψη φόλας με σπασμένα γυαλιά, όπου υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας και είχε προβεί σε επώνυμη καταγγελία στην αστυνομία.
Η φόλα είχε απομακρυνθεί πριν βλάψει κάποιο ζώο.
Και στις δύο περιπτώσεις η αστυνομία ανταποκρίθηκε και η απόφαση του δικαστηρίου ήταν καταδικαστική επιβάλλοντας 10.000€ πρόστιμο και 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή στην υπόθεση της παθητικής κακοποίησης, 5.000€ πρόστιμο και 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή στην υπόθεση ρίψης φόλας.
Οι αποφάσεις αυτές καταδεικνύουν ότι οι νόμοι που αφορούν την κακοποίηση ζώων στην Ελλάδα όχι μόνο έχουν αλλάξει και ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ !! Όταν γινόμαστε μάρτυρες κακοποίησης πρέπει να μιλάμε.. οφείλουμε να το καταγγέλλουμε στις αρμόδιες αρχές. Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε τα πλάσματα που είναι ανήμπορα να προστατέψουν τους εαυτούς τους!

Ως Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς επικροτούμε τις δικαστικές αποφάσεις και ευχαριστούμε την δικηγόρο μας κυρία Φωτεινή Χανδρά για τις νομικές συμβουλές και την αφιλοκερδή της προσφορά στον σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: