Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Απαισιόδοξα τα νέα για το περιβάλλον στην περιοχή Διστόμου, αλλά και στα μέρη του Ασωπού, με την βούλα του Νομάρχη!!


Πηγή : Πολίτες Φωκίδας

Τα προβλήματα της Βοιωτίας παραμένουν και οξύνονται- Κάλεσμα για παράσταση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο την Τετάρτη 21/10
Στην γενική συνέλευση της Συμπαράταξης που έγινε την Κυριακή 18/10 στη Θήβα, διαπιστώθηκε ότι παρά τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί απο τη δράση των ενεργών πολιτών και των περιβαλλοντικών κινήσεων, κρίσιμα περιβαλλοντικά και χωροταξικά προβλήματα παραμένουν και εξελίσσονται με την ανοχή όλων των αρμοδίων.
Τους προηγούμενους μήνες, στο μέτωπο της βιομηχανικής ρύπανσης δεν σημειώθηκαν ουσιαστικές βελτιώσεις αντίθετα τόσο στον Ασωπό, όσο και στον Άγιο Νικόλαο Διστόμου και Αντίκυρα υπήρξαν αρνητικές εξελίξεις. Πρόσφατα ο Νομάρχης Βοιωτίας εξέδωσε άδεια με την οποία παρατείνει για άλλα τρία χρόνια τη διάθεση της κόκκινης λάσπης του Αλουμινίου της Ελλάδας στη θάλασσα, παρά το γεγονός ότι πριν απο ένα χρόνο διαβεβαίωνε κατηγορηματικά για το αντίθετο και πριν απο δύο χρόνια, το Νομαρχιακό Συμβούλιο είχε γνωμοδοτήσει πανηγυρικά κατά της ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων του Αλουμινίου.
Αντίστοιχα, η μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Σχηματαρίου -Οινοφύτων συμβάλλει στην ρύπανση του Ασωπού και δημιουργεί αφόρητες συνθήκες σε ολόκληρο τον οικισμό των Οινοφύτων.
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ..Τα πράγματα είναι σοβαρά.......
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...Πολύ φοβάμαι με τα νεύρα και την οργή να με διακατέχουν, θα πω άσχημα πράγματα...

Το αισιόδοξο μέσα σ' αυτή την λαίλαπα της συνεργασίας πολιτικών της Βοιωτίας και βιομηχάνων ( τα έχουμε πει αυτά για τα κουστουμάκια που ράβονται ), είναι η ίδρυση αυτού του νέου Πολιτιστικού οργανισμού Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Συνείδησης και Επαγρύπνησης, με το όνομα Αειφέρων ( κλικ για να δείτε ).

Ας αφιερώσουμε λοιπόν αυτό το αριστούργημα του Μάνου Χατζιδάκι και του Νίκου Γκάτσου, τον ''Εφιάλτη της Περσεφόνης'', που είναι η ίδια η γη.
Φυσικά δεν περιμένουμε να καταλάβουν τίποτα αυτοί οι κρετίνοι, ούτε να παραδειγματιστούν όσο προσκυνούν το γρήγορο, και εγκληματικό προς την φύση, κέρδος.

2 σχόλια:

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Καλημέρα,
Χαιρόμαστε πολύ για την ευαισθησία του ιστολογίου σας που την έχετε επιδείξει πολλές φορές.
Το κείμενο που αναδημοσιεύετε απο την ιστοσελίδα της Συμπαράταξης, είχε και συνέχεια. Σήμερα το απόγευμα θα κάνουμε παράσταση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, θα είναι σημαντικό να παρεβρεθούν και ευαισθητοποιημένοι πολίτες απο το δίστομο.

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Ναί είδα όλο το κείμενο και θα επιμείνω, αυτήν την φορά όχι μόνος, αλλά με συμπαραστάτες.
Νομίζω ήρθε η ώρα.
Μπράβο σας και πάλι.