Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Παράπονα από οδηγούς ΚΤΕΛ ,καθώς και ταξιδιώτες,για έλλειψη σημάνσεων και πινακίδων προς το Δίστομο





Όπως έχω γράψει σ' ένα προηγούμενο άρθρο, σαν να πρόκειται το για κάνενα χωριουδάκι οικισμό ( Άνω ραχούλα και κάτω πετειναριά ), το Δίστομο δεν έχει σημάνσεις και πινακίδες σε σημαντικές αρτηρίες που να καθοδηγούν τον περαστικό, ή κάποιον που θέλει να το επισκεφτεί για την ιστορικότητά του.
Ξαναλέω ότι είναι πέρασμα και, ήταν και κατά την αρχαιότητα, ( θυμηθείτε την περίφημη σχιστή οδό, το τρίστατο που σκότωσε ο Οιδίποδας τον Λάϊο. Σημερινή στενή ).
Επίσης είναι το μόνο μαρτυρικό μέρος που δεν διαθέτει πινακίδες μαρτυρικής πόλης. Ένας επισκέπτης νιώθει ότι μπαίνει σε μία κανονική Κωμόπολη. Παλιά υπήρχαν...!!!
Πέρασμα που συνδέει την κεντρική με την δυτική Ελλάδα, καθώς περνάνε χιλιάδες Έλληνες μα και ευρωπαίοι, δύο χιλιόμετρα απ' έξω του, για να πάνε να επισκεφθούν την Αράχοβα και τους Δελφούς.
Πολλοί απ' αυτούς δεν παίρνουν είδηση ότι περνούν απ' έξω από μια απ' τις πιό ιστορικές Κώμεις της Ευρώπης, με συνεχή και αδιάλειπτη κατοίκηση απ' τα προελληνικά φύλα απ' το 3.500 π.χ ως σήμερα.
Μέρος με Αρχαιολογικό Μουσείο, με μνημεία γύρω του, με επάρκεια, και περνά απαρατήρητο.
Προσφάτως οδηγός ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Χαλκίδα, στον δρόμο Ιτέας - Διστόμου, λόγω έλλειψης σημάνσεως στη στροφή προς Δίστομο, πήγε ευθεία για την Παραλία του Διστόμου.

Που θα πάει αυτή η κατάσταση; Έχω παραπονεθεί και σε προηγούμενο άρθρο.
Όπως θα δείτε στο google earth όλοι οι δρόμοι της περιοχής ονομάζονται Διστόμου - Ιτέας κλπ, λόγω του ότι το Δίστομο είναι κεντρική αρτηρία και πέρασμα. ( Κάντε κλικ πάνω στις εικόνες ).
Αν η ευθύνη είναι της Νομαρχίας, τότε ντροπή και αίσχος, μιάς και ο Νομάρχης κατάγεται κι από δω ( υποτίθεται ).
Αν είναι της περιφέρειας Στερεάς, τότε καταλαβαίνεται με ποιούς έχουμε να κάνουμε.
Αν είναι του Δήμου, τότε τρεις φορές ντροπή. Το θέμα το έχω συζητήσει με όλες τις δημοτικές αρχές, και το ψέμα πάει σύννεφο.
Οι εικόνες που έχω αναρτήσει μιλάνε μόνες τους, για το πόσο σέβονται οι άλλοι το Δίστομο και μεις όχι.
Και μιλάμε για μία ανέξοδη και σύντομη δουλειά.
Πάντως εγώ και πολλοί άλλοι φίλοι μου Διστομίτες, για πολλούς λόγους, δεν αισθανόμαστε Βοιωτοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: