Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Κατασκεύη ταχυδιυλιστηρίου. Ένα σημαντικό έργο για την ποιότητα ζωής μας.



Ένα ευχάριστο νέο, μιά και το νερό που πίναμε εδώ και κάμποσα χρόνια έχει δυσάρεστη γεύση και ολόκληρο το Δίστομο δροσιζόταν με εμφιαλωμένα νερά, είναι η κατασκεύη ταχυδιυλιστηρίου, ένα έργο αξίας 400.000 €.
Θα σας μεταφέρω το άρθρο όπως αυτό δημοσιεύεται στο viotia.blogspot.
''Επιλύεται το πρόβλημα με το νερό στο Δίστομο''με την οριστική ένταξη της κατασκευής ταχυδιυλιστηρίου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συγκεκριμένα στη ΣΑΕΠ – 066. Το έργο θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα του νερού στο Δίστομο. Το συνολικό του κόστος ανέρχεται στα 400.000 ευρώ και αφορά στην κατασκευή του κτηρίου επεξεργασίας ύδατος στην υδρευτική δεξαμενή "Καστρί" του Δήμου Διστόμου, στην αγορά και την εγκατάσταση του εξοπλισμού, την ηλεκτροδότηση αλλά και την οδό πρόσβασης στο ταχυδιυλιστήριο.

Η χρηματοδότηση του σημαντικού αυτού έργου που αναβαθμίζει την ποιότητα του ύδατος (και της ζωής) στο Δίστομο θα γίνει εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συγκεκριμένα τη ΣΑΕΠ – 066. Σύμφωνα με πληροφορίες της viotia το ταχυδιυλιστήριο θα προχωρήσει ταχύτατα καθώς η μελέτη είναι σχεδόν έτοιμη και ο στόχος είναι στις 31 Δεκεμβρίου 2009 να παραδοθεί προς χρήση στους δημότες Διστόμου ολοκληρωμένο.''
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Απόφαση ένταξης του έργου κατασκευής Ταχυδιυλιστηρίου του Δήμου Διστόμου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2009 συνολικού κόστους: 400.000,00 Ευρώ»

Δίστομο, 30 Ιουνίου 2009. Η κατασκευή του Ταχυδιυλιστηρίου στο Δήμο Διστόμου είναι πλέον γεγονός, αφού αυτό εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συγκεκριμένα στη ΣΑΕΠ – 066.
Η αίτηση προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είχε υποβληθεί από τον Δήμαρχο Διστόμου, κ. Αθανάσιο Πανουργιά, απευθείας στην ειδική υπηρεσία, αλλά και είχε ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελή Σκλιά, κατά την επίσκεψή εργασίας και ενημέρωσης που είχε πραγματοποιήσει στο Δήμο Διστόμου την Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2009, σχετικά με το μεγάλο αυτό πρόβλημα του Δήμου.
Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελή Σκλιάς είχε δεσμευθεί ότι θα το συμπεριλάμβανε στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της περιφέρειας που καλύπτεται από Εθνικούς Πόρους ή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και με αυτή την απόφαση υλοποιείται άμεσα η δέσμευσή του αυτή.
Το έργο αφορά στην κατασκευή του κτιρίου επεξεργασίας ύδατος στην Υδρευτική Δεξαμενή «Καστρί» του Δήμου Διστόμου, η αγορά και η εγκατάσταση του εξοπλισμού, η ηλεκτροδότηση αλλά και η οδός πρόσβασης στο ταχυδιυλιστήριο. Με τη λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών θα βελτιωθεί αισθητά η ποιότητα του πόσιμου νερού του Διστόμου.
Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 400.000,00 Ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συγκεκριμένα τη ΣΑΕΠ – 066.
Ο Δήμαρχος του Δήμου Διστόμου κ. Αθανάσιος Πανουργιάς ανέφερε: «Όταν ζήτησα την ψήφο των πολιτών του Διστόμου, του Στειρίου και της Παραλίας Διστόμου, είχα υποσχεθεί ότι θα συνεργαζόμασταν ως νέα Δημοτική Αρχή με την Πολιτεία και την Ιδιωτική πρωτοβουλία για την ΑΜΕΣΗ εφαρμογή Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανάπτυξης. Σήμερα, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ένα μεγάλο ποσό, για τον Δήμο Διστόμου!»
Συνεχίζοντας τη δήλωσή του ο κ. Αθανάσιος Πανουργιάς τόνισε: «… αυτό βέβαια δε θα ήταν δυνατό χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελή Σκλιά, ο οποίος μας στήριξε σε όλες τις δύσκολες στιγμές! Τον ευχαριστούμε θερμά!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: