Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου η Διστομίτισσα δικαστής Παγώνα Ζάκκα.

Με χαρά και υπερηφάνεια διαβάσαμε ότι στις προχθεσινές προαγωγές Δικαστικών, η ''γέννημα θρέμμα'' του Διστόμου Παγώνα Ζάκκα, προήχθη στον πολύ υψηλό βαθμό του Δικαστικού Σώματος, του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου- στην κορυφή της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για την Παγώνα Ζάκκα, μια ξεχωριστή συμπατριώτισσά μας, που δεν ξέχνα τις ρίζες της και πορεύεται αφοσιωμένη στο καθήκον της, το οποίο υπηρετεί με προσήλωση σε αρχές, με ακεραιότητα αλλά και με σεμνότητα. Είναι η μεγαλύτερη θέση που έχει καταλάβει, τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες, δικαστής από το Δίστομο, το οποίο έχει βγάλει και άλλους άξιους δικαστές.

Η Παγώνα Ζάκκα εισήχθη στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) το 1978 και αποφοίτησε το 1983, ακολουθώντας εν συνεχεία τον δικαστικό κλάδο. 

Προχθές από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προήχθησαν 8 Εισαγγελείς Εφετών σε Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου και είναι οι : Ζάκκα Παγώνα, Βαρδάκη Καλλιόπη, Μητρούλιας Δημήτριος, Σοφουλάκης Κωνσταντίνος, Μπακέλας Ευάγγελος, Λογοθέτης Σοφοκλής, Κωσταρέλλος Στυλιανός και Ψυρή Αικατερίνη.

Θεωρώντας ότι εκφράζω όλες και όλους τους συνδημότες του Μαρτυρικού και Ιστορικού Τόπου μας, ευχόμαστε καλή επιτυχία και έργο της επ' ωφέλεια του Δικαίου και εις ανώτερα! Και τολμώ να πω προσωπικά ότι ένα μερίδιο της επιτυχίας της το οφείλει - όπως όλοι μας πιστεύω- στην οικογένειά μας, στην ρίζα μας.

Το σχετικό δημοσίευμα:

Κλικ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: