Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Τα μπλουζάκια της ''Ευτυχίας'', απλώθηκαν στο Σχολείο της Παραλίας Διστόμου, για την ΦΛΟΓΑ!

"Απλώνω ευτυχία, μεγαλώνω τη Φλόγα στην καρδιά" λέει το "σύνθημα" του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Καρκίνο ΦΛΟΓΑ, και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείο Παραλίας Διστόμου το έκαναν πράξη.

Στα κάγκελα του Σχολείου , αλλά και μέσα στην αυλή , τα παιδιά άπλωσαν - σαν σε μπουγάδα- άσπρα, μεταχειρισμένα, μπλουζάκια που έφεραν από το σπίτι τους αφού πρώτα ζωγράφισαν ή έγραψαν πάνω τους με μαρκαδόρους, πως νιώθουν αυτά την Ευτυχία! Έτσι περίπου 150 βιωματικές παιδικές απόψεις για την Ευτυχία, ''ανεμίζουν'' και γίνονται "σημαία" και στον κόσμο των μεγάλων.

Όσοι κατεβαίνουν την οδό Αθηνάς του παραλιακού οικισμού της Βοιωτίας, μπορεί να ξαφνιάζονται αρχικά, αλλά το μήνυμα περνά.

Κι αυτό είναι ''να δυναμώσουμε την ΦΛΟΓΑ που στους Ξενώνες ης φιλοξενεί παιδιά με καρκίνο και τους γονείς τους, όσο αυτά νοσηλεύονται στις Ογκολογικές Κλινικές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας''.

Πρόκειται για μια υπέροχη δράση που, μέρες Εορταστικές που είναι, καλλιεργεί στα παιδιά την αξία της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της ευαισθησίας.

Ξεκίνησε από την Κύπρο και μέσα σε λίγες μέρες κατάφερε να έχει εκατοντάδες συμμετοχές απ' όλη την Ελλάδα, όπου εστιάζει στην ενίσχυση της ΦΛΟΓΑΣ.

Τα παιδιά, με την βοήθεια φυσικά των Εκπαιδευτικών τους και την στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δ.Σ. της Παραλίας Διστόμου, θα αξιοποιήσουν μετά τις Γιορτές την δράση και θα συγκεντρώσουν χρήματα απευθυνόμενοι σε όλους.

Η Φλόγα που όπως και το παράρτημά της στην Βοιωτία έχουν ξανακάνει ενδιαφέρουσες δράσεις στον οικισμό Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου, συγχαίρουν τα παιδιά που συμμετέχουν : ''Όλοι μαζί - τονίζει - κρατάμε τη Φλόγα αναμμένη! Η δράση αυτή, που ξεκίνησε από την Κύπρο, απλώθηκε σε πάρα πολλά Σχολεία της Ελλάδας.

Με μεγάλη συγκίνηση σας ευχαριστούμε από καρδιάς, όλους! ''.

Ιnfo: Όσοι Σχολεία θέλουν να συμμετάσχουν σε ανάλογη δράση, μπορούν να στείλουν mail στο eschoolmarius ή να ζητήσουν πληροφορίες από την ΦΛΟΓΑ ( Αιγίου 6-8, 11527 Γουδή, Αθήνα, Τηλ: 210 7485000, Fax: 210 7772421,e-mail: floga@floga.org.gr ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: