Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Όταν η έλλειψη συνείδησης και στοιχειώδους παιδείας, βλάπτουν - Απλές εικόνες απαράδεκτης συμπεριφοράς από ασυνείδητους πολίτες

Αυτές οι εικόνες που βλέπετε, είναι στο Δίστομο μέσα στο όριο της πόλης, και συγκεκριμένα περιμετρικά της κτηρίων της πρώην Εταιρείας ''Ελληνικοί Βωξίται Ελικώνος'', στα Μπαρλέϊκα για να καταλάβουν όλοι.

Το φαινόμενο αυτό της ρίψης στάχτης και πλαστικών σε καθημερινή βάση ( αν δεν τα μάζευαν εθελοντές τώρα δεν θα χωρούσαν οι φωτογραφίες ), συνεχίζεται αδιάκοπα και χωρίς φιλότιμο  από τους ασυνείδητους πολίτες, σε σημείο οπού ο Δήμος έχει στα 70 μέτρα και από τις δύο πλευρές, πέντε κάδους ανακύκλωσης και τέσσερις απορριμμάτων

Για του λόγου το αληθές, κάντε μία βόλτα από κει.

Είδα οδηγό φορτηγού να πετάει εκεί έξω τελειώνοντας την βάρδια του, ό,τι απορρίμματα είχε μαζέψει.

Προφανώς οι ''νοικοκύρηδες'' συμπολίτες μας προτιμούν να τα πετούν κάτω. Όλοι μας έχουμε δει αυτοκίνητα να πετούν τους καφέδες και τις μπύρες τους στον δρόμο. Τα αυτοκίνητα τους όμως μέσα τα έχουν πεντακάθαρα. Είναι νοικοκύρηδες οι άνθρωποι, τι να λέμε !!!

Φυσικά το φαινόμενο είναι πανελλήνιο, αρκεί κανείς να κάνει το δρομολόγιο Δίστομο - Παραλία Διστόμου, και Δίστομο - Λιβαδειά, και να κοιτάξει δεξιά και αριστερά τον δρόμο. Όπως και σε όλη την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, και τις τριτοκοσμικές χώρες.

Λες και δεν μπορούν οι οδηγοί και οι πεζοί να έχουν μία σακούλα και να πετάξουν τα απορρίμματα σε κάδο.

Τονίζω ότι οι εικόνες που βλέπετε δείχνουν το λιγότερο κακό γιατί όπως προανέφερα τα έχουν μαζέψει κάποια άτομα που έχουν ακόμη φιλότιμο.

Ο άλλος πετάει την στάχτη όπου βρει. Έχει φτιάξει πάρα πολλά βουναλάκια σε όλο το μήκος των περιφράξεων. Το αφήνω ασχολίαστο όμως.

Τελικά ο πολιτισμός σ' αυτήν την χώρα θα κάνει τουλάχιστον 200 χρόνια ακόμη για να έρθει. 

Λυπάμαι πολύ.





2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλετε να σταματήσει βάλτε μια ταμπέλα να λέει ότι υπάρχουν κάμερες και οι παραβάτες θα πληρώσουν 500€€€ πρόστιμο!!! Αλλά να φαίνεται η ταμπέλα αρκετά μεγάλη!!!

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Όταν λέτε να βάλουμε. Ποιοί να βάλουμε; Περοφέρεια είμαστε ή Δήμος;