Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Πέθανε η Μάρθα Καραγιάννη

Πηγή/Αναδημοσίευση: Iefimerida

Η μεγάλη ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι της Κυριακής (18/9) στις 12:50.

Ο ψυχολόγος Δημήτρης Σούρας, ο οποίος ήταν με τη Μάρθα Καραγιάννη μέχρι τις τελευταίες τις στιγμές, μίλησε στον ALPHA και ανακοίνωσε το θάνατό της. Η Μάρθα Καραγιάννη αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

 «Έφυγε μία μεγάλη πρωταγωνίστρια»

«Περίπου 12:45, η Ντόρα, η αγαπημένη της φίλη, η αδελφή της, το πιο δικό της πρόσωπο, μου τηλεφώνησε ότι βλέπει πως η Μάρθα δεν είναι πολύ καλά. Της είπα να μου μιλήσει. Λέω Μαρθάκι πες μου δύο κουβέντες να σε ακούσω. Γύρισε και μου είπε καλημέρα Δημήτρη. Της λέω ότι δεν μου φτάνει αυτό. Θέλω να μου πεις και κάτι παραπάνω. Είπε "κα" και μετά σταμάτησε. Παίρνει η Ντόρα το τηλέφωνο και της λέω αμέσως γιατρό, αμέσως ασθενοφόρο, αμέσως τα πάντα. Της δίνω το νούμερο και αμέσως τηλεφωνήσαμε στον γιατρό να έρθει» αποκάλυψε, αρχικά, ο κ. Σούρας.

«Σε 3 λεπτά με παίρνει τηλέφωνο ξανά η Ντόρα, ουρλιάζοντας πως η Μάρθα έφυγε. Από τότε είμαστε όλοι δίπλα αλλά είμαστε και συγκλονισμένοι. Έφυγε μία μεγάλη πρωταγωνίστρια» πρόσθεσε.  

Μιλώντας επίσης στον ΑLPHA ο ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, δήλωσε συντετριμμένος για την απώλεια. Τόνισε πως δεν το περίμενε αφού δεν είχε τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο ίδιος είχε συχνή επαφή με την οικογένειά της.

Μεγάλη σταρ της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου

Η Μάρθα Καραγιάννη υπήρξε μια από τις πιο δημοφιλείς σταρ της χρυσής εποχής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Οι γονείς της ήταν ποντιακής καταγωγής.

Σπούδασε χορό και από τα οχτώ της χρόνια άρχισε να δίνει παραστάσεις στη Λυρική Σκηνή συμμετέχοντας στο παιδικό μπαλέτο της Λουκίας Σακελλαροπούλου (μαζί με την Ελένη Προκοπίου).

Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το έκανε σε ηλικία 17 ετών (1956) στην ταινία της Φίνος Φιλμς, «Η άγνωστος», σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου. Το δοκιμαστικό στα στούντιο του Φίνου το έκανε με τον Αριστείδη Καρύδη Φουξ και τον Ντίνο Κατσουρίδη.

Η κινηματογραφική της καριέρα συνδέθηκε με τα λαμπερά μιούζικαλ και τις κωμωδίες του Γιάννη Δαλιανίδη. 

Η συνεργασία τους ξεκίνησε το 1961 στην ταινία «Ζητείται ψεύτης». Στη συνέχεια, ανάμεσα σε πολλές άλλες, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες», ενώ έκανε μεγάλη επιτυχία τραγουδώντας στην ταινία «Γοργόνες και μάγκες» («Ο άντρας που θα παντρευτώ»). Επίσης τραγούδησε στη βιντεοταινία «Μια τρελή, τρελή ζωντοχήρα».

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε πρώτη φορά στη σειρά «Ο Δρόμος», το 1977, το σενάριο της οποίας υπέγραφε αρχικά και μέχρι το θάνατό του ο Κώστας Πρετεντέρης.

Η Μάρθα Καραγιάννη παντρεύτηκε το Δημήτρη Στεφανάκο, ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, τον Οκτώβριο, 1960. Ο γάμος έγινε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη. Απέκτησαν ένα παιδί που πέθανε τρεις ημέρες μετά τη γέννηση του. Το ζευγάρι χώρισε λίγους μήνες αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: