Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Όταν σε πνίγει το δίκιο - Επιθέσεις μίσους και απαξίωσης εναντίον του Διστόμου. Ένα άρθρο που θα συζητηθεί

ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Στην ζωή μας πολλά που σε πνίγουν. Αδικίες που δεν αποκαθίστανται για να βγει η αλήθεια στην επιφάνεια, και που διαιωνίζονται έχοντας δύο βασικούς συμμάχους:

Πρώτα το μίσος προς εσένα, στην προκειμένη στο Δίστομο και στους Διστομίτες,  που εξηγείται προσεγγίζοντας το κανείς κοινωνιολογικά, και έπειτα ο φόβος του ισχυρού που περικλείει τα εργασιακά, τα προς το ζην και την έξωθεν καλή μαρτυρία ως προς τον ισχυρό του τόπου, κοινώς γλείψιμο.

Ο οικονομικά ισχυρός μπορεί να χρηματίσει σχολικά βιβλία, πολιτικούς, ιστορικούς και ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς, προκειμένου να παραχαράξει την ιστορία και να αλλοιώσει πηγές, και όπως οι μεγαλοεφοπλιστές και οι βιομήχανοι  χρησιμοποιούν τραμπούκους τύπου ''Χρυσή Αυγή'' για να εκφοβίσουν ανθρώπους  που μάχονται για τα εργασιακά τους, έτσι και οι δικοί μας ισχυροί χρησιμοποιούν εργαζομένους – τσιράκια, για να διαδώσουν τα ψέματα και τα μίση τους.

Συνήθως σε μία διαμάχη – όχι απόλυτα βέβαια – η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Εδώ όμως είναι από τις λίγες φορές που το θέμα δεν είναι διαμάχη τοπικιστικού χαρακτήρα, αλλά προσπάθεια - και άμυνα από αισχρές γεμάτες μίσος επιθέσεις – για αποκατάσταση της αλήθειας που είναι μονόπλευρη, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι.

Επίσης και προσπάθεια για απάντηση στην ερώτηση γιατί τέτοιο μίσος και απαξίωση, ακόμη και από πρόσωπα της Πολιτείας; ( Βέβαια για μένα η ερώτηση είναι ρητορική γιατί έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου και θα τα βγάλετε και εσείς ).

Και για να μπω κατευθείαν στο θέμα παραθέτοντας μια σειρά γεγονότων, και σίγουρα θα είναι άλλα τόσα που δεν θα έχω αντιληφθεί ή και που έχω ξεχάσει!

Μιλάω λοιπόν με γεγονότα που αποδεικνύονται πανεύκολα με μια απλή ματιά.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ GOOGLE EARTH

ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ;

Η εφαρμογή λοιπόν google earth, που είναι και η δημοφιλέστερη και δίνει και τα στοιχεία από τους χάρτες της στα πιο πολλά μέσα μαζικής δικτύωσης, όπως το facebook, δεν μπορεί να γνωρίζει τοπωνύμια, οδούς και τοπική ιστορία, και αυτομάτως καταλαβαίνετε ότι από κάπου παίρνουν τα στοιχεία. Λογικά από χάρτες Περιφέρειας ή Δήμων και σίγουρα κάποιος συνεργάζεται μαζί τους. Ποιος όμως;

Αυτό που μας βάζει σε υποψίες και μας κάνει να αρχίσουμε την έρευνα είναι μια παλαιότερη έκδοση του google earth, που είχε τα σωστά στοιχεία, τοπωνυμίων, δρόμων, οδών, κλπ.

'Ολως περιέργως στην ενημέρωση της εφαρμογής ( update ), παρέμειναν σχεδόν τα ίδια σε άλλα χωριά και πόλεις, αλλά στο Δίστομο και στα διαμερίσματα του, στους οικισμούς του ακόμη και στους  δρόμους και στις οδούς του, άλλαξαν όλα.

Έτσι αντί για ''Καρακόλιθος Διστόμου'', γράφει ''Καρακόλιθος'', την στιγμή κατά την οποία γράφει για άλλα χωριά του Δήμου μας, όπως πχ για την Αράχοβα, ''Ζεμενό Αράχοβας'' ή ''Λιβάδι Αράχοβας'' ή ''Καλύβια Αράχοβας'', όπου είναι και το σωστό βέβαια.

Προσοχή: Δεν πρέπει να μας μπερδεύουν οι χάρτες google. Εκεί ορισμένα τα αποκατέστησαν κάποιοι συμπολίτες μας. Στην κανονική δορυφορική έκδοση να κοιτάξετε. Στους χάρτες γράφει ο καθένας ό,τι θέλει.

Συνεχίζει η αλλαγή και εκεί που έγραφε ''Παραλία Διστόμου'', γράφει ''Άσπρα Σπίτια'' έτσι σκέτο.

Συνεχίζει με ''Άγιος Νικόλαος'' χωρίς το συνοδευτικό ''Διστόμου'' ή βάζει το Βοιωτίας αντί για ''Άγιος Νικόλαος Διστόμου'', την στιγμή πχ που γράφει σωστά ''Άγιος Ισίδωρος Αντίκυρας''.

Σκεφτείτε κάποιος να έλεγε ''Λιβάδι Βοιωτίας'' ή ''Ζεμενό Βοιωτίας''.

Να πούμε ότι Άγιος Νικόλαος υπάρχει κι άλλος στην Βοιωτία, οπότε ένας λόγος παραπάνω για να μπει το συνοδευτικό της καταγωγής, δηλαδή το ''Διστόμου''.

Αξιοσημείωτο είναι ότι εδώ και κάμποσο καιρό, το εργοστάσιο του Μυτιληναίου και το Σωματείο Εργαζομένων ''Ένωση'', έχουν υιοθετήσει το ''Άγιος Νικόλαος Βοιωτίας''.

Το ''γιατί'' το αφήνω στην κρίση σας.

Οι δρόμοι τώρα. Ξαφνικά μπήκε ένα άγνωστος δρόμος σε οδηγεί προς Λιβαδειά, και λέγεται ''Βερβάς – Δεσφίνας''!!! Ούτε καν ''Βερβά Διστόμου''.

Επίσης ο δρόμος ''Διστόμου – Οσίου Λουκά'', έγινε ''Αραχόβης – Οσίου Λουκά''!!

Παρενέβησαν βέβαια και κάποιοι συμπολίτες για κάποια απ' αυτά.

Να πούμε εδώ ότι οι ονοματοδοσίες των επαρχιακών δρόμων και των λεωφόρων, βγαίνουν από την αφετηρία, δηλαδή από εκεί που αρχίζει ο δρόμος, και εκεί που τελειώνει. Γι' αυτό αυτές οι ''αλχημείες'' δεν βγάζουν κάποιο νόημα, αλλά δείχνουν μίσος εναντίον κάποιου τόπου, του Διστόμου δηλαδή στην προκειμένη.

Συνεχίζονται οι γελοιότητες:  Τον δρόμο ''Διστόμου – Παραλίας Διστόμου'', τον γράφει ''Διστόμου – Άσπρων Σπιτιών'', ενώ τελειώνει στην Αντίκυρα!! Και με άλλα πιο ψιλά γράμματα, γράφει ''Άσπρων Σπιτιών – Αντίκυρας''.

Αλλιώς δεν θα είχε λόγο το ΚΤΕΛ Λιβαδειάς να λέει την γραμμή του ''Λιβαδειά – Αντίκυρα''

Να πούμε ότι ''Άσπρα Σπίτια'' λεγόταν η Αντίκυρα μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, ίσως να εννοεί αυτό!!! Γι' αυτό και ο σημερινός κόλπος Αντίκυρας λεγόταν κόλπος Άσπρων Σπιτιών ( Ελαφραίνω λίγο το κλίμα ).

Ξαναβάζουν δρόμο με την ονομασία ''Άσπρων Σπιτιών – Αντίκυρας'' , και από πάνω έχει μείνει το σωστό ''Διστόμου – Αντίκυρας''. Εδώ έχουμε διπλή ονομασία λοιπόν. Πάλι βάζει το χέρι του ο ''αλχημιστής''.

Άλλη αλχημεία είναι ο δρόμος ''Διστόμου – Μαυρονερίου''. Ο δρόμος δηλαδή που πάμε για την Δαύλεια. Ξεκινάει από Δίστομο, φτάνει Δαύλεια και τελειώνει Μαυρονέρι. Ως δια μαγείας κι αυτός ο δρόμος έγινε ''Δαύλειας – Μαυρονερίου''. 

Δάβλειας για την ακρίβεια!

Οι δρόμοι από Δίστομο προς Φωκίδα είναι σωστοί, στης Βοιωτίας τα μέρη έχει πέσει πολύ παρέμβαση.

Οι οδοί του Διστόμου τώρα μετά την κατάπτυστη ενημέρωση ( update ) της εφαρμογής:

Η πιο γνωστή οδός του Διστόμου με την πιο μεγάλη βαρύτητα λόγω του φρικτού ιστορικού γεγονότος της Σφαγής, είναι η οδός 10ης Ιουνίου 1944. Μετά την ενημέρωση λοιπόν έγινε 30ης Ιουνίου 1944. Αδιάβαστος ο ''αλχημιστής''.

Η οδός ''Αμβρυσσού ''( Παλιά ονομασία του Διστόμου – Φωκική Πολιτεία ), ονομάστηκε ''Αμορυσσού''!!

Η επίσημη ιστοσελίδα του ομίλου Μυτιληναίου στο κεφάλαιο οικισμός, στην ιστορία του οικισμού δηλαδή, δεν αναφέρει καθόλου το Δίστομο, λες και πριν την δημιουργία του οικισμού ανήκε στο διάστημα ή στους εξωγήινους!

Επίσης γέλιο προκαλούν ιστοσελίδες χωριών που γειτνιάζουμε, που έχουμε κοινά σύνορα. Στην περιγραφή ''που είμαστε'' ή ''που θα μας βρείτε'', δεν αναφέρουν καθόλου το Δίστομο, μάλιστα κάποιοι το έχουν εξαφανίσει κι απ’ τον χάρτη!

ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ

 

Όταν μιλάμε για ένα ιστορικό μέρος, μαρτυρικό με τεράστια επισκεψιμότητα, στο κέντρο της Κεντρικής Ελλάδας με Μουσεία και Προσκυνητές, εξυπακούεται ότι πρέπει να οδηγείται σωστά ο επισκέπτης ή ο τουρίστας στον προορισμό.

Πολλά είναι τα παράπονα από ταξιδιώτες ότι δεν βρίσκουν σημάνσεις για το Δίστομο.

Παλιότερα υπήρχαν σημάνσεις από την Εθνική οδό στον κόμβο των Θηβών. Ξαφνικά κάποιος αφαίρεσε μόνο του Διστόμου ενώ οι άλλες παρέμειναν. Αυτό το τονίζω για να δείξω ότι δεν έγινε κάποια αλλαγή από την Περιφέρεια, αλλά ότι ήταν απλά βανδαλισμός όπως προσφάτως στην Παραλία Διστόμου. Ή μήπως η αλλαγή έγινε από πολιτικό όργανο της Περιφέρειας;

Και μιας και λέμε για Μουσεία, να θυμίσω ότι το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας ''Vagonetto'', με το οποίο είχα συνεργαστεί πριν κάποια χρόνια, έχει πινακίδες πολλά χιλιόμετρα πριν για να οδηγήσει τους επισκέπτες του. Τα δικά μας Μουσεία;

Ένας άλλος βανδαλισμός που τον έχουν αντιληφθεί λίγοι, είναι στον δρόμο ''Δεσφίνας – Αντίκυρας - Ιτέας''. Προς τιμήν της η Περιφέρεια Φωκίδας τοποθέτησε πριν λίγους μήνες πινακίδα με μεγάλα γράμματα που έγραφε ''Δίστομο''. Ούτε ένα μήνα δεν κράτησε. Κάποιο χέρι την γκρέμισε κι αυτή.

Επίσης τα Μαρτυρικά μέρη πρέπει να έχουν μεγάλες πορτοκαλί πινακίδες. Το Δίστομο δεν έχει.

Πολλά χρόνια πριν οι πιο μεγάλοι θυμόμαστε μια τεράστια πινακίδα με ένα δάκρυ στην είσοδο του Διστόμου που την έβλεπαν όλοι και που ενημέρωνε τους ταξιδιώτες για την Σφαγή. Την έβγαλαν κι αυτή για πολιτικούς λόγους. Αλλά επειδή το θέμα το έχω θίξει από το 2008 στο ιστολόγιο distomo.blogspot, δείτε το κάνοντας κλικ σ’ αυτόν τον σύνδεσμο.

https://distomo.blogspot.com/2008/04/blog-post_15.html

Πάντως η αλήθεια είναι ότι ακούω υποσχέσεις από το 2008 και πιο πριν για τις οδικές σημάνσεις. Οι απαντήσεις όταν τους ρωτάω είναι ίδιες. Ή θα μου λένε ότι είναι στην αποθήκη και θα τις τοποθετήσει σύντομα η τεχνική υπηρεσία, ή θα ‘’ρίχνουνε το μπαλάκι’’ σε άλλους, ότι δηλαδή είναι άλλων αρμοδιότητα.

Στο μόνο μέρος που υπάρχει πινακίδα με το όνομα ''Δίστομο'' είναι στην Δαύλεια ενώ στην πρωτεύουσα του Νομού Βοιωτίας, στην Λιβαδειά, δεν υπάρχει ούτε μία.

* Μέχρι και στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά έσβησαν από τον κάδο απορριμμάτων που έγραφε ''Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας'', το όνομα ''Δίστομο''.

Σου λέει – σκεπτόμενος κουτοπόνηρα αυτός που το έκανε – τόσοι τουρίστες έρχονται, ας εξαφανίσουμε το όνομα αυτό!

Φυσικά δεν ξεχνάμε και τις καταστροφές που κάνουν και κάποια παιδιά που παρ’ όλες τις συστάσεις που έχουν γίνει στους γονείς τους, δεν έχει ιδρώσει αυτί. Αυτό όμως θα το αναλύσουμε σε άλλο άρθρο.

Έλα που δεν σβήνεται το όνομα ενός τόπου από αυτές τις γελοίες πράξεις που δείχνουν το ποιόν του καθενός.

*Θα θυμάστε όλοι τους βανδαλισμούς πριν από χρόνια, όταν ο τότε Δήμος Διστόμου είχε κατασκευάσει στην παραλία μας τα παραβάν που έγραφαν ''Δήμος Διστόμου'' καθώς και ένα φωτισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα κατέστρεψαν αυθημερόν.

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

 

Πριν από πολλά χρόνια, γύρω στο 1993 αν δεν κάνω λάθος, υπήρχε ένα βιβλίο Γεωγραφίας που λεγόταν ''Διαβάζω και μαθαίνω'' και μάθαινε με απλοϊκό τρόπο τη χώρα μας. Ήταν βιβλίο – πείραμα στην πλάτη των μαθητών που τους έκανε πειραματόζωα η εκάστοτε κυβέρνηση.

Ωστόσο προς το τέλος έκανε αναφορά για την βιομηχανία στη χώρα μας. Έλεγε λοιπόν το κατάπτυστο αυτό κείμενο δείχνοντας τον οικισμό της Παραλίας Διστόμου :

''Εδώ είναι τα ''Άσπρα Σπίτια''. Πριν από μερικά χρόνια ήταν ένα έρημο άγονο μέρος με καλύβες βοσκών".

Και μάλιστα στο ''πριν'' χρησιμοποίησαν μια φωτογραφία ψεύτικη ενός σεληνιακού τοπίου, ποιος ξέρει από πού.

Τότε παρενέβη ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου και έστειλε μια πολύ όμορφη επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο στην επανέκδοση του βιβλίου αποκατέστησε την αλήθεια και επιτέλους μπήκαν και σωστές φωτογραφίες του εύφορου ελαιώνα και των σπιτιών των προγόνων μας που γκρέμισε βίαια η δεξιά κυβέρνηση εκείνης της μαύρης εποχής.

Το ρητορικό ερώτημα είναι το εξής: Ποιος παραχάραξε την ιστορία και παρενέβη στο Υπουργείο Παιδείας; Ο αλχημιστής πάλι;

Επίσης σε μεγάλες εφημερίδες του καθεστωτικού τύπου των μεγάλων και γνωστών εκδοτών που εργάζονται ως παπαγαλάκια της εκάστοτε κυβέρνησης, όσες φορές γίνεται αναφορά στον οικισμό και στο εργοστάσιο ,στα οικονομικά άρθρα κυρίως, το Δίστομο παραλείπεται εντελώς σαν όνομα. Το μόνο που αναφέρεται είναι ''Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας'', όπως σχεδόν όλοι οι φορείς της Παραλίας Διστόμου!

Ακόμη και γνωστή εφημερίδα της Λιβαδειάς, όταν όλα τα κανάλια έλεγαν πχ για την περιβόητη ''ληστεία του Διστόμου'', αυτή έγραφε παραπλανητικά ονόματα παραχάραξης. Επίσης η γνωστή αυτή εφημερίδα είχε παίξει ρόλο καθοριστικό στην προπαγάνδα κατά των μεταλλείων του Μπάρλου όταν ήταν να κλείσουν. Πανηγύριζαν για την ανεργία που θα ερχόταν σε έναν τόπο στην ουσία.

Αυτό συνεχίζεται και σήμερα στον ηλεκτρονικό βέβαια τύπο, τοπικό και μη. 

Βοιωτοί δημοσιογράφοι με ηλεκτρονικά περιοδικά και ιστοσελίδες δουλεύουν για το εργοστάσιο βγάζοντας απαξίωση και μίσος για το Δίστομο.

Επίσης χρησιμοποιούν παύλα, αντί για την κτητική γενική. Δηλαδή αντί για το " Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου" γράφουν "Άσπρα Σπίτια - Παραλίας Διστόμου " για να φανεί σαν δεύτερο όνομα κι όχι συνοδευτικό.

Είναι σαν ένα ονοματεπώνυμο να γράφεται πχ Γιώργος - Νικολάου.

Ας θυμηθούμε επίσης και τις κατά καιρούς προσπάθειες αλλαγής των συνόρων μας και δη των παραθαλάσσιων. Η πρώτη απόπειρα στην οποία συμμετείχαν στελέχη του εργοστασίου, αιρετοί γύρω χωριών και κάποιοι από το Σωματείο ''Ένωση'', έγινε το 1997 περίπου.

Είχε παιχτεί τότε άγριο πολιτικό παιχνίδι.

Ορισμένοι φορείς της Παραλίας μας έγραφαν κατά καιρούς και εκ των υστέρων το καταργούσαν 'Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου'', μόνο όταν συνεργαζόμασταν για εκδηλώσεις της Σφαγής, ή σε περίοδο εκλογών.

Επίσης βιβλία τοπικής ιστορίας, στην πρώτη τους έκδοση έγραφαν πολλά ιστορικά στοιχεία για το Δίστομο, λαογραφικά και μη. Ξαφνικά επανεκδόθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από γνωστό αντιδιστομίτη που έδινε κατάρες για την Σφαγή. Ε λοιπόν το όνομα Δίστομο εξαφανίστηκε ως δια μαγείας!!

Προτείνουμε λοιπόν σε όλους αυτούς να πάνε στην Γερμανία, στην Βαυαρία συγκεκριμένα στο φεστιβάλ των ναζιστών που πανηγυρίζουν για τις Σφαγές στο Δίστομο και τα Καλάβρυτα. Θα τους βρούμε και εισιτήριο αν θέλουν.

ΟΜΑΔΕΣ ΜΙΣΟΥΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Εδώ και καιρό ομάδες μίσους τοπικιστικού και αντιδιστομίτικου ύφους ( γι’ αυτό ιδρύθηκαν άλλωστε ), βρίζουν νυχθημερόν το Δίστομο, τους κατοίκους και μας κάνουν μαθήματα τοπικής ιστορίας.

Ξεπερνά κάθε νοήμονα άνθρωπο το γεγονός της εκμάθησης της ιστορίας της γης των προγόνων μας από κάποιους που ήρθαν κι εγκαταστάθηκαν στα μέρη μας για να εργαστούν, και πολύ έκαναν βέβαια και καλοδεχούμενοι. Δεν έκαναν  τον κόπο όμως να ρωτήσουν έναν ντόπιο ή να πάνε στο υποθηκοφυλακείο Αμβρυσσού, ( Διστόμου ) για να δουν σε ποιους ανήκε η γη στο σπίτι που τώρα κοιμούνται.

Οι δε διαχειριστές των ομάδων αυτών, γνωστοί αντιδιστομίτες που έχουν προκαλέσει στο παρελθόν με βαρείς χαρακτηρισμούς ως προς τους προγόνους μας που σφαγιάστηκαν από τους φασίστες, αφήνουν να περνάνε σχόλια τύπου ‘’να ήταν μια ώρα μέρα να σας έσφαζαν όλους οι Γερμανοί’’ κλπ.

Μιλάμε για δύο τεράστια ποινικά αδικήματα. Την ρητορική μίσους και την εξύβριση νεκρών . Να τους θυμίσουμε ότι οι ομοϊδεάτες τους ναζιστές είναι στη φυλακή.

Το λυπηρό είναι ότι κανένας φορέας και πολίτης δεν υπέβαλε μήνυση. Ο Εισαγγελέας αυτεπάγγελτα δεν μπορεί;

Μας κάνουν μαθήματα τοπικής ιστορίας και επίσης δηλώνουν θρασύτατα ότι θα βανδαλίσουν  ό,τι αναγράφει το όνομα ''Δίστομο'', όπως και έγινε προσφάτως με τις πινακίδες οδικής σήμανσης και με την ταμπέλα του Λυκείου Παραλίας Διστόμου. Και μάλιστα έγινε χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, και θα συνεχίσουν να το κάνουν γιατί έχουν πλάτες.

Μπορεί κανείς να δει ποιοι είναι, αλλά κυκλοφορούν χωρίς κυρώσεις

Σκεφτείτε ότι  αυτοί οι άνθρωποι αν είχαν ιδιοκτησία εκεί που κατοικούν τώρα, δεν θα μας άφηναν καν να πατήσουμε στον τόπο μας ή θα βιαιοπραγούσαν!

Αυτό που είναι αδιανόητο σαν σκέψη είναι μας κάνουν μάθημα τοπικής ιστορίας νέοι άνθρωποι ηλικίας 25 ετών και άνω.

Δεν χωράνε ούτε εκατό τόμοι εγκυκλοπαίδειας για να περιγράψω τι έχω βρει στο διαδίκτυο και τι έχω βιώσει δια ζώσης.

Βέβαια έχει γίνει πλύση εγκεφάλου και από κάποια στελέχη του εργοστασίου. Τους έχουν πει κι έχει ριζώσει στο μυαλό τους, ότι ήρθαν και έφεραν την ανάπτυξη σε κάποιους υπανάπτυκτους ντόπιους και ότι πρέπει να υποκλίνονται σ’ αυτούς.

Αν ήξεραν όμως ιστορία, θα γνώριζαν ότι το εργοστάσιο ήρθε στα μέρη μας επειδή υπήρχε η πρώτη ύλη. Δεν θα ερχόταν έτσι στην τύχη. Ο βωξίτης είναι η πρώτη ύλη στην προκειμένη. Και ποιος αποκάλυψε τον βωξίτη και έκανε αγώνα για να τον κατοχυρώσει ενώ στην αρχή τον αμφισβητούσαν όλοι και έκανε και την πρώτη απόπειρα εξόρυξης; Μήπως ο Ιωάννης Μπάρλος  με τον αδερφό του; Από πού ήταν; Α από το Δίστομο; Χμμ μάλιστα.

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: 

https://distomo.gr/%ce%b2%cf%89%ce%be%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%b1/

( Αντιγράψτε τον και επικολλήστε στην γραμμή διευθύνσεων )

Τους αφήνουν εσκεμμένα στο σκοτάδι για να διατηρούν την σκοτεινή εμπάθεια προς εμάς.

 

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΜΙΣΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ ΔΙΣΤΟΜΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ

Εδώ και πολλά χρόνια, πριν ακόμη κάνει την εμφάνισή του το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, οι καλοί μας γείτονες απ’ άκρη σ’ άκρη, έχουν υιοθετήσει ένα χυδαίο, βρώμικο και ναζιστικό σύνθημα μίσους, με το οποίο εύχονται οι Γερμανοί να είχαν προλάβει να μας εξολόθρευαν όλους. Έκανε μισή δουλειά ο Χίλτερ δηλαδή.

Κι όλοι αυτοί είναι πατριώτες Έλληνες κι αξιοπρεπείς Χριστιανοί οικογενειάρχες.

Αυτό το ελεεινά φρικτό σύνθημα έχει περάσει και στις νέες γενιές. Το είδαμε πρόσφατα και σε μία ομάδα μίσους στο facebook. Εμένα προσωπικά μου το έχουν πει πάρα πολλές φορές σχεδόν σε όλα τα γύρω μέρη.

Όταν τους ζητάς τον λόγο και αγριεύεσαι, και είσαι έτοιμος να μπεις φυλακή για κάποιον σοβαρό λόγο επιτέλους, το γυρνάνε στην πλάκα και λένε ότι έτσι άκουσαν από άλλους και τα σχετικά.

Πως είναι δυνατόν να εύχεσαι για την σφαγή βρεφών, αμάχων γυναικόπαιδων όντας και εσύ γονιός;

Δύο τινά συμβαίνουν εδώ. Ή είσαι φασίστας ή καθυστερημένος. Αλλά για να είσαι φασίστας εξυπακούεται ότι είσαι καθυστερημένος, οπότε δεν μας εκπλήσσει.

Μας ηρεμεί το γεγονός ότι μας σέβεται όλη η Ελλάδα, όλος ο κόσμος και οι πιο μεγάλες προσωπικότητες του πλανήτη.

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://distomoarchives.blogspot.com/2011/06/blog-post_29.html

( Αντιγράψτε τον και επικολλήστε στην γραμμή διευθύνσεων )

Δυστυχώς γι' αυτούς υπάρχουμε και θα είμαστε πάντα μπροστά τους.

Να θυμίσουμε ότι είναι ποινικό αδίκημα αυτό και μάλιστα κακούργημα. Αν σας το πει κανείς πηγαίνετε άμεσα να υποβάλλετε μήνυση. Πρόκειται για ρητορική μίσους και εξύβριση νεκρών. Σκεφτείτε να τους βρίζαμε εμείς κάποιον νεκρό τους που έχασε τη ζωή του από φυσιολογικό θάνατο.

Τώρα θα μου πείτε '' τι μας λες; Εδώ γειτονικό χωριό και έκανε επίτιμο Δημότη - πριν την συνένωση των Δήμων - γιο Γερμανού Ναζί στρατάρχη και τους επισκέπτεται κάθε χρόνο.''

Ναι το γνωρίζω. Και συγκεκριμένα ψηφίστηκε από προηγούμενη Δημοτική αρχή με την πλειοψηφία. Οπότε τι μας κάνει εντύπωση ε;

Όπως κι άλλο γειτονικό χωριό σε έναν -  ( άκουσον - άκουσον ) - ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ μας, ανάρτησαν πανό που έγραφε ''Ζήτω τα Ες Ες''!!

Αλλά δεν είμαστε όλοι. Υπάρχουν άνθρωποι δύο ταχυτήτων. Τι να κάνουμε όμως που έχουν κι αυτοί δικαίωμα ψήφου!

Διαδώστε το αν σας συμβεί λοιπόν, να το αναρτήσουμε σε ομάδες δικαιωμάτων ανά την υφήλιο ή αν το δείτε στο διαδίκτυο επικοινωνήστε με την Δίωξη Ηλεκτρικού Εγκλήματος. Μπορείτε να βρείτε το mail και το τηλέφωνο με μια απλή αναζήτηση στο google.

Θα ήθελα να πω ότι ΔΕΝ δίνω αξία σε ανθρώπους τέτοιας κατηγορίας, ούτε έχω σκοπό να τους χαρίσω υπόσταση, απλά είναι μεγάλο άχτι και ένας αναστεναγμός της ψυχής μου γιατί αυτά που βιώνουμε εμείς δεν τα βιώνει άλλος, και επίσης με έχει κουράσει η απραγία και η φράση ‘’έλα μωρέ δεν τρέχει κάτι’’ και ‘’μην ασχολείσαι’’.

Εννοείται ότι δεν ασχολούμαι με τα ανθρωπάρια, αλλά με αυτούς που τους δίνουν εντολή. Δεν ασχολείται κανείς με το μαχαίρι αλλά με τον αυτόν που δίνει εντολή να μαχαιρωθεί κάποιος.

Το μόνο που μ’ αρέσει είναι για να ασχολείται κανείς μαζί σου από το πρωί που ξυπνάει μέχρι που πέφτει για ύπνο, σημαίνει ότι του έχεις γίνει βραχνάς.

Κάτι είσαι γι’ αυτόν. Δεν σε προσπερνά. Δεν σε αγνοεί. Γι' αυτό λένε ότι πετροβολούν μόνο τα καρποφόρα δέντρα, κι όχι αυτά που δεν βγάζουν καρπούς.

''Καλύτερα να σε μισούν παρά να σε λυπούνται'', όπως είχε πει κι ένας πρώην Δήμαρχός μας.

Φυσικά είναι και ανάμεσά μας άτομα που δυσφημούν και απαξιώνουν τον τόπο για να αρέσουν στους γύρω. Τα ίδια ακριβώς τους λέμε. Αρκεί να ρίξουν μια ματιά στα προαναφερθέντα για να καταλάβουν σε ποια κατηγορία ανήκουν.

Υπάρχουν θεσμικά όργανα που είναι σε κομματικά πλοκάμια μπλεγμένοι, οι οποίοι παίζουν βρώμικο ρόλο και δηλώνουν αντιδιστομίτες φανατικοί.

Ακόμη και γιατρό έχω βρει στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς που να μιλάει απαξιωτικά για το Δίστομο, ρατσιστικά θα έλεγα!

Το θέμα είναι ότι έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εγώ και κάποιοι υπεύθυνοι και αληθινοί συμπολίτες, αλλά δεν βλέπουμε να αλλάζει κάτι. Ελπίζω μόνο να βάλαμε ένα λιθαράκι επάνω στο άλλο, και με αυτήν την μικρή συμβολή να αφυπνιστούν κάποιοι που δεν χρειάζεται να βγάζουν την ενεργητικότητά τους μόνο με γνώμονα το συμφέρον και την κομματική τους προτίμηση, γιατί έτσι δεν λειτουργεί τίποτα ομαδικά παρά μόνο ατομικά.

Κι αυτό το λέω γιατί έχουμε πολλούς ισχυρούς συμπολίτες, αλλά λειτουργούν όπως έγραψα παραπάνω, ειδάλλως θα είχαμε νικήσει σε πολλούς τομείς.

Ποτέ όμως δεν είναι αργά και ποτέ δεν θα χαριστούμε κάποιοι. Θα αγωνιστούμε για την αλήθεια, το δίκιο και για την διάσωση της ιστορίας μας. Πάντα οι λίγοι κάνουνε την διαφορά άλλωστε.

Θα ακολουθήσουν κι άλλα άρθρα.

ΥΓ: Για όλα αυτά που διαβάσατε, υπάρχουν αποδείξεις. Από χάρτες, ιστοσελίδες μέχρι και σχόλια μίσους σε screen shot σε περίπτωση που έχουν κατέβει.

Αν χρειαστεί θα βγουν όλα στη φόρα για να χρησιμοποιηθούν από την δικαιοσύνη. Στην διάθεση των αρχών όλα τα αποδεικτικά στοιχεία.

ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: