Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Στρατιωτικοί από Αυλώνα και Λαμία στο Δίστομο για το Μουσείο Σφαγής και την Αρχαιολογική Συλλογή

Δύο πολυπληθείς στρατιωτικές αντιπροσωπείες από τα στρατόπεδα Αυλώνα και Λαμίας επισκέφθηκαν, διαδοχικά το Δίστομο και ξεναγήθηκαν στο Μαυσωλείο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού του Δήμου καθώς και την Αρχαιολογική Συλλογή που διατηρεί το Υπουργείο Πολιτισμού στην κωμόπολη της δυτικής Βοιωτίας.
''Όλη η μακραίωνη ιστορία του τόπου μας και η ελευθερία μας είναι ποτισμένη με αίμα'' τόνισε μεταξύ άλλων ο Ταξίαρχος Μπέλλος, Διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου ( ΚΕΥΠ) που εδρεύει στην Λαμία, σε σύντομη ομιλία του προς τους 50 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που συγκροτούσαν την αποστολή. 
Τόσο στον κ Μπέλλο όσο και στον αντισυνταγματάρχη Σταματάκη επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) που εδρεύει στον Αυλώνα, η Διοίκηση του Μουσείου έδωσε μια σειρά βιβλίων που αναφέρονται στην Σφαγή του Διστόμου από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στις 10 Ιουνίου 1944. 
Η αντιπροσωπεία από το ΚΕΤΘ αποτελείτο από νεοσύλλεκτους στρατιώτες.
Οι επισκέψεις αυτές, οπως και άλλη που προηγήθηκε από το στρατόπεδο Θήβας και άλλη που αναμένεται από την Σχολή Πεζικού  Χαλκίδας, εντάσσεται σε ένα νέο κύκλο εκπαιδευτικών επισκέψεων μονάδων της ευρύτερης περιοχής της Αν.Στερεάς στον ιστορικό τόπο του Διστόμου, που καθιέρωσε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής- πέραν των επισκέψεων  των Στρατιωτικών Σχολών που ηδη τρέχει. 
Μάλιστα οι τελευταίες επισκέψεις επιδιώκεται να γίνουν εντός του διαστήματος που διαρκούν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Σφαγή που ήδη ξεκίνησαν,
Έξαλλου πολλοί στρατιωτικοί συμμετέχουν και στον 33ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ που θα γίνει στις 28 Μάιου στην διαδρομή 11,2 χλμ Καρακολιθος-Διστομο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: