Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ ΚΟΥΔΟΥΝΑΡΑΙΟΙ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΟ 4ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΔΟΥΝΟΦΟΡΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!

ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΔΟΥΝΑΡΑΙΟΙ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΣΤΟ 4ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΔΟΥΝΟΦΟΡΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!.
Η κύρια παρέλαση θα γίνει στις 12 Φεβρουαρίου 2017 από τις 11:00 το πρωί έως και τις 16:00 το μεσημέρι.
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΌ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ! 
To 4o Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ του εθίμου των Κουδουνοφόρων θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, από τις 10 εως τις 13 Φεβρουαρίου 2017.
Κάθε χρόνο και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο, η πόλη της Θεσσαλονίκης φιλοξενεί το Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ των Κουδουνοφόρων σε ένα πολυπολιτισμικό meeting που ονομάζεται Bell Roads.
Κατα τη διάρκεια αυτής της εκπληκτικής γιορτής, Ελληνικά, Βαλκανικά αλλά και Ευρωπαϊκά έθιμα κουδουνοφόρων παρουσιάζονται στο ευρύ κοινό της Βόρειας Ελλάδας. Καλλιτεχνικές & εικαστικές δραστηριότητες, εμπνευσμένες από την παράδοση των κουδουνοφόρων, όπως προβολή ταινιών, φωτογραφικές εκθέσεις, εργαστήρια τέχνης, επιστημονικές συναντήσεις, θέατρο σκιών και συναυλίες είναι μόνο μερικές από τις άκρως ενδιαφέρουσες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια αυτού του τριημέρου του Φεστιβάλ Bell Roads στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Bell Roads κορυφώνονται την τελευταία μέρα της διοργάνωσης με μια εντυπωσιακή παρέλαση των ομάδων των Κουδουνοφόρων με τις ανάλογες ενδυμασίες τους!
Οι ομάδες ξεκινούν από τον Λευκό Πύργο, το πιο γνωστό μνημείο της Θεσσαλονίκης και καταλήγουν στην πλατεία Αριστοτέλους, περνώντας μέσα από τη Λεωφόρο Νίκης, στην παραλία της πόλης. Εκεί, για περίπου 15 λεπτά κάθε ομάδα που συμμετέχει στο Φεστιβάλ παρουσιάζει τα έθιμα της μέσα από πολύ χορό και μουσική! Την ημέρα εκείνη ολόκληρη η πόλη της Θεσσαλονίκης τρέμει στην κυριολεξία από τους εντυπωσιακούς ρυθμούς των κουδουνιών, ενώ οι πολίτες και οι επισκέπτες της πόλης παρασύρονται στους ρυθμούς των Κουδουνοφόρων και ενθουσιάζονται από τις φαντασμαγορικές εκδηλώσεις και το θέαμα του Φεστιβάλ! Επίσης, το θέαμα των Κουδουνοφόρων σε συνάρτηση με την ποικιλία των ενδυμασιών και των μεταμφιέσεων, την ένταση των καμπάνων αλλά και το πάθος όλων των συμμετεχόντων αφήνουν στον κόσμο μια ευχάριστη φεστιβαλική αίσθηση δίχως προηγούμενο!
Όλες οι δραστηριότητες του Φεστιβάλ Bell Roads έχουν ως σκοπό τη σύνδεση της παράδοσης των Κουδουνοφόρων της Ελλάδας με αυτούς του εξωτερικού και κυρίως της Ευρώπης αλλά και αποσκοπούν στο να γίνουν πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες της εποχής μας ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους να προσεγγίσουν το έθιμο αυτό μέσα από την τέχνη και τη δημιουργία τους!
Η κύρια παρέλαση του BELL ROADS θα γίνει στις 12 Φεβρουαρίου 2017 από τις 11:00 το πρωί έως και τις 16:00 το μεσημέρι.
Φέτος τιμώμενη περιοχή στο φεστιβάλ είναι ο Βώλακας Δράμας. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βώλακα θα παρουσιάσει τα λαϊκά δρώμενα του χωριού σε μία μουσικοχορευτική παράσταση το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017.
ΟΙ ΚΟΥΔΟΥΝΑΡΑΙΟΙ ΔΙΣΤΌΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 11 ΚΑΙ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ. Θα πεουν μερος φυσικα και στην κύρια παρέλαση του BELL ROADS που θα γίνει στις 12 Φεβρουαρίου 2017 από τις 11:00 το πρωί εως και τις 16:00 το μεσημέρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: