Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Πρόγραμμα ΣΥ.ΡΙΖ.Α για Μικρομεσαίους κ.α


Ήρθε η ώρα !!!! Να αποτρέψουμε την μεγαλύτερη καταστροφή…    Να αποφύγουμε την πτώχευση του μέλλοντός μας..  Ήρθε η ώρα να τους διώξουμε!!!  Να διώξουμε αυτούς …..οι οποίοι αποδείχθηκε πόσο υποκριτές είναι όταν  μιλούν για στήριξη της επιχειρηματικότητας, εννοώντας τους  «κολλητούς » κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες ,τους  «μιζαδόρους» και τους βαρόνους της διαπλοκής, που μόνο αυτοί πλέον τους στηρίζουν. 
Να διώξουμε αυτούς   .….οι οποίοι χρεώνοντας όλους μας 200 δις, στηρίζοντας τις «συστημικές» τράπεζες, έκλειναν ταυτόχρονα τις «στρόφιγγες» παροχής ρευστότητας και επενδυτικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα δίνουν απλόχερα δάνεια στα κόμματά τους και σε ημέτερους με υπεράκτιες εταιρίες και «επενδυτές»  ακίνητων στο εξωτερικό .  
Να διώξουμε αυτούς  ….που  ισοπέδωσαν μισθούς και  συντάξεις , μείωσαν το τζίρο των επιχειρήσεων έως και  70% !!, οδήγησαν 230.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο λουκέτο -και σχεδιάζουν για άλλες 200.000- έσπρωξαν 1,5 εκατομ. εργαζόμενους στην ανεργία , εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ρεύμα και τροφή.  
Να διώξουμε αυτούς   .… οι οποίοι ενώ προστατεύουν τις «λίστες» με τους φοροφυγάδες ,τους λαθρεμπόρους και τυχοδιώκτες  «ημέτερους» και  επιδίδονται 4 χρόνια τώρα σε ανελέητη υπερφορολόγηση   νοικοκυριών  και επιχειρήσεων , σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, μισθών, επιδοτήσεων, ακόμα και επιδομάτων ανεργίας!!  
Να διώξουμε αυτούς  .….οι οποίοι με αυτές τις πολιτικές επιλογές,  οδήγησαν τη πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην υπερχρέωση στο Δημόσιο, στα Ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες
μετατρέποντας μέρα με τη μέρα δυναμικές επιχειρήσεις σε «προβληματικές». 
Να διώξουμε αυτούς  ….οι οποίοι το μόνο σχέδιο που έχουν είναι η περαιτέρω μείωση μισθών και των συντάξεων στα 360 €. Η παραπέρα ασυδοσία στην αγορά και η εκποίηση των πάντων. Της 1ης κατοικίας, των επιχειρήσεων  και της όποιας Δημόσιας περιουσίας  έχει απομείνει.   
Να διώξουμε αυτούς  ….που προκειμένου να διατηρήσουν την εξουσία  δεν διστάζουν να υπονομεύουν τη χώρα και την αξιοπρεπή Ευρωπαϊκή προοπτική της , «τρομοκρατώντας» τους πολίτες  με ανυπόστατα σενάρια,  συμμαχώντας με τους πιο αντιδραστικούς κύκλους της Ευρώπης.    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ –ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ-ΕΜΠΟΡΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ  
Ήρθε η ώρα για την Ελπίδα!!!   Το μέλλον έχει πλέον όνομα.. Μπορούμε  να το κερδίσουμε !!! Με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τη συλλογική μας προσπάθεια. 
Με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Με τη κοινωνία  όρθια. Τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες «ζωντανούς» και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενεργητικούς παράγοντες στην ανόρθωση της Ελλ. Οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα άμεσων μέτρων της Θεσσαλονίκης για την επανεκκίνηση της οικονομίας και αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης , το σχέδιο για τη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ,τα έτοιμα νομοσχέδια για τη ρύθμιση των χρεών επιχειρήσεων και ιδιωτών , τα μέτρα για την ριζική ανασυγκρότηση του κράτους και των δημοκρατικών θεσμών χαράσσει το δρόμο για το αύριο της χώρας.  Μέσα από το  Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης  το οποίο μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει: 
 Ρύθμιση  των χρεών, ιδιωτών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά ταμεία με δόσεις και τρόπο ώστε το σύνολο των ετήσιων καταβολών να μη ξεπερνά το 20% του ετήσιου εισοδήματος.  
 «Νέα Σεισάχθεια» στα κόκκινα δάνεια των τραπεζών με ίδρυση ενδιάμεσου Δημόσιου φορέα διαχείρισης κάθε ληξιπρόθεσμης οφειλής προς τις τράπεζες , ελεγκτή των τραπεζών ως προς την εφαρμογή των ρυθμίσεων και υπερασπιστή των δικαιωμάτων των δανειοληπτών. Κατά περίπτωση διαγραφή μέρους των οφειλών για όσους δανειολήπτες είναι κάτω από το όριο φτώχιας και αναπροσαρμογή των οφειλών ώστε συνολικά οι ετήσιες καταβολές σε τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία να μην ξεπερνούν συνολικά το 30% του εισοδήματος.  
 Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Κατάργηση της ποινικοποίησης για οφειλές στον ΟΑΕΕ. Δυνατότητα συνταξιοδότησης σε όσους οφείλουν μέχρι 50 χιλιάδες ευρώ. Ελεύθερη επιλογή  ασφαλιστικής κατηγορίας έως το 2017.  
 Άμεση παύση ποινικών διώξεων, κατασχέσεων μισθών και τραπεζικών λογαριασμών, προσωποκράτησης και χορήγηση φορολογικής-ασφαλιστικής ενημερότητας. Επ’ αόριστο  αναστολή των πλειστηριασμών της 1ης κατοικίας μέχρι 300.000 €. Αναμόρφωση του πτωχευτικού δίκαιου με διασφάλιση του δικαιώματος στη 2η επιχειρηματική ευκαιρία. 
 Θεσμοθέτηση απλού και σταθερού φορολογικού συστήματος με ριζικές τομές και ισχύ για  τουλάχιστον πέντε (5) έτη, το οποίο θα παρέχει κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις και θα επιτρέπει το μακροπρόθεσμο επιχειρησιακό σχεδιασμό. Επαναφορά του αφορολόγητου των 12.000 € για όλους, κατάργηση των χαρατσιών, όπως το τέλος επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ με παράλληλη θέσπιση φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας με αναπροσαρμογή  των αντικειμενικών αξιών.  
 Απλοποίηση αδειοδότησης και λειτουργίας επιχειρήσεων με κατάργηση του πλήθους των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την λειτουργία επιχειρήσεων με κατάργηση του προληπτικού ελέγχου και εισαγωγή του κατασταλτικού ελέγχου τήρησης των κανόνων και αυστηροποίηση των κυρώσεων σε περίπτωση ψευδών δηλώσεων. Δημιουργία Πολυδύναμων Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΕΠ),  ως φορείς ενημέρωσης και ουσιαστικής διεκπεραίωσης, με κατάλληλο νομικό πλαίσιο που να διασφαλίζει τη δυνατότητα να διεκπεραιώνουν γρήγορα τις διαδικασίες, με λογοδοσία και στη κατεύθυνση της στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης. Εισαγωγή της ηλεκτρονικής κάρτας για κάθε πολίτη με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για κάθε συναλλαγή με τη Δημόσια Διοίκηση. 
 Ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας και Τραπεζών Ειδικού Σκοπού για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στήριξη των συνεταιριστικών τραπεζών και ανάπτυξη νέων χρηματοδοτικών εργαλείων. Αναθεώρηση του αναπτυξιακού νόμου, ώστε, αντί για οριζόντιες επιδοτήσεις επενδύσεων, να επιδοτούνται στοχευμένα παραγωγικές επενδύσεις, στο πλαίσιο του Εθνικού σχεδίου για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση. Δημιουργία  συστήματος διοχέτευσης εγγυήσεων  μέσω οχημάτων ειδικού σκοπού και με την εγγύηση αξιόπιστου διεθνούς χρηματοπιστωτικού οργανισμού ώστε να «ξεκολλήσουν»  τα εγγυοδοτικά επενδυτικά προγράμματα.   Σχεδιασμός και υλοποίηση ενός Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για τη παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας με ισχυρό ρόλο στην σύγχρονη και αναβαθμισμένη μικρομεσαία επιχείρηση. Μέτρα στήριξης δικτυώσεων ,συνεργειών ή συνενώσεων μεταξύ μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού στη στήριξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών και προϊόντων. Δημόσιες επενδύσεις, ως ατμομηχανή για τον ιδιωτικό τομέα. Μέτρα για ενίσχυση ανταγωνισμού, τη διάρρηξη των ολιγοπωλιακών δομών σε πολλούς κλάδους της οικονομίας και  μείωση των τιμών. Ανασυγκρότηση του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και Δημιουργία Παρατηρητηρίου Τιμών πρώτων υλών και μηχανολογικού εξοπλισμού. 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ –ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ-ΕΜΠΟΡΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Στις 25 Ιανουαρίου η επιλογή της Σωτηρίας , της Αξιοπρέπειας, της Δικαιοσύνης ,της Δημοκρατίας και της Δημιουργίας  έχει όνομα!!! ΣΥΡΙΖΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: