Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ του ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθά στον Ελαιώνα της ΑΜΦΙΣΣΑΣ και επίσκεψη στα γραφεία της εταιρίας S&B




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την Παρασκευή 9/8/2013 ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς, πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή του Ελαιώνα της Άμφισσας και στα γραφεία της εταιρίας S&B.Στις 9:00 π.μ. συναντήθηκε στην πλατεία του Χρισσού με τον Πρόεδρο της Κοινοτικής Ενότητας, τους Προέδρους των Αγροτικών Συνεταιρισμών Χρισσού και Ιτέας και αγρότες από την περιοχή. Παρόντες ήταν ο γραμματέας της Νομαρχιακής και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην συνάντηση, έγινε εκτίμηση της κατάστασης μετά την μεγάλη φωτιά που την περασμένη Δευτέρα έπληξε τμήμα του Ελαιώνα της Άμφισσας. Η φωτιά που το μέγεθός της ήταν πρωτοφανές για τον Ελαιώνα, εκτιμάτε πως έχει κάψει έκταση μεγαλύτερη των 4.000 στρεμμάτων και περισσότερα από 50.000 ελαιόδεντρα.
Οι συνέπειές της είναι προφανές, πως ακόμα δεν μπορούν να αποτιμηθούν.
Κοινή εκτίμηση όλων, ήταν πως πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν τα άμεσα αιτήματα των αγροτών, από το πλήγμα που δέχτηκαν.
Δίνεται η ευκαιρία να απαιτηθούν με ένταση και να σχεδιαστεί, η πρόληψη και η αντιμετώπιση παρόμοιας κατάστασης, που θα μπορούσε να επαναληφθεί ως το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο καμένο πεδίο του Ελαιώνα, όπου συνάντησαν πυροσβέστες με οχήματα που ακόμα εκτελούσαν κατάσβεση μικροεστιών.
Ακολούθησε επίσκεψη στην διοίκηση της Πυροσβεστικής στην Άμφισσα.
Ο διοικητής και στελέχη της Πυροσβεστικής, ενημέρωσαν τον Βουλευτή και το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αναλυτικά, δίνοντας στοιχεία για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την φωτιά, τις συνθήκες συνέπεια των οποίων, αυτή πήρε έκταση και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η υπηρεσία τους τις στιγμές εκείνες.
Παρουσίασαν με σαφήνεια πως υπάρχει πρόβλημα ανθρώπινου δυναμικού στην υπηρεσία τους Πανελλαδικά, ζητώντας από τον βουλευτή να βοηθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, την πρόσληψη των 700 επιτυχόντων Πυροσβεστών, που «πάγωσε» η Κυβέρνηση με τις επιταγές της Τρόικας.
Στις 12:00 το μεσημέρι ο βουλευτής επισκέφτηκε τα γραφεία της S&B στο 51ο χλμ της Ε.Ο. Άμφισσας - Λαμίας και συναντήθηκε με τον Διευθυντή της εταιρείας.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ακούσει την άποψη της εταιρείας, για το θανατηφόρο ατύχημα που συνέβη σε γαλαρία εξόρυξης μεταλλεύματος βωξίτη, κατά τη διάρκεια της παραγωγής, στις 5/8/2013.
Από τη Διοίκηση δόθηκαν απαντήσεις για τα μέτρα ασφάλειας που παίρνει η εταιρεία μέσα στις γαλαρίες εξόρυξης και τη διαδικασία που ακολουθείται σε μια τόσο σοβαρή περίπτωση σύμφωνα με τον κανονισμό.
Δεν εκφράστηκε καμία άποψη και εκτίμηση για το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα, από την πλευρά της διοίκησης.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς και Δημήτρης Στρατούλης, κατέθεσαν στην Βουλή των Ελλήνων, ερώτηση στον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, για το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα :
1.     Κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εταιρεία S&B;
2.     Το συγκεκριμένο μηχάνημα είχε τις απαιτούμενες άδειες, όπως άδεια ΚΤΕΟ, παλαιότητας κ.λ.π., καθώς και τις προδιαγραφές για να εκτελεί τις συγκεκριμένες εργασίες;
3.     Σε ποιες  ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για την άμεση διαλεύκανση του θανατηφόρου ατυχήματος, ώστε να οδηγηθούν οι υπαίτιοι στη Δικαιοσύνη;

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: