Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ



Η Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της στην πρώτη συνάντηση για την κινηματο-γραφική χρονιά 2012-2013, που θα γίνει την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 στις 8.30 μμ. στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς.

Σας περιμένουμε όλους για να καταστρώσουμε σχέδια για τη νέα χρονιά, να προτείνουμε ταινίες, να ανταλλάξουμε απόψεις και να οργανώσουμε καλύτερα τις προβολές μας

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΑΧΩΒΑ………. ΑΜΠΕΛΙ ΞΕΦΡΑΓΟ…….


             
Μία σοφή λαϊκή παροιμία λέει : ΜΑΘΑΝΕ  ΟΤΙ   Γ…….Ε   ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ  ΚΑΙ  ΟΙ  Γ...ΟΙ
Βέβαια εδώ που τα λέμε δεν έχουν και άδικο, αφού τα τελευταία χρόνια ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ  ΕΙΝΑΙ  ΞΕΦΡΑΓΟ και όποιος προλάβει κάνει πλιάτσικο……
Την αφορμή για το συγκεκριμένο κείμενο την πείρα από μια δημοσίευση του amfissapress , μιας ανακοίνωσης του Δημάρχου Δελφών, η οποία μεταξύ των άλλων λέει ότι πλέον η Αράχωβα δεν έχει καμία διοικητική αρμοδιότητα σχετικά με τις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού…..
Η κοινοποίηση της εν λόγω επιστολής είναι και προς το Δήμαρχο Δ.Α.Α, προς όλα τα συναρμόδια υπουργεία, προς βουλευτές, προς την περιφέρεια, προς το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, προς όλο τον τοπικό τύπο, προς όλους τους αντιδημάρχους του , προς όλα τα τοπικά του συμβούλια, προς τη Δ/ νση Υπηρεσίας Δόμησης, προς τη Δ/ νση Τεχνικών Υπηρεσιών, ακόμα και προς το Δήμο Λεβαδέων την κοινοποίησε……
Η επιστολή εκτός των άλλων γράφει : « προκειμένου να αποφευχθεί η περίπτωση εκ μέρους σας διοικητικής πλάνης με ενδεχόμενη ακυρότητα σχετικών πράξεων , σας ενημερώνουμε ότι για οποιαδήποτε συναλλαγή σας σε θέματα αρμοδιότητας Ο.Τ.Α  Α΄ βαθμού, σχετικά με το Χ.Κ.Π. ( όπως αιτήματα αδειοδοτήσεων επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος κλπ.), υπεύθυνες είναι αποκλειστικά και μόνο οι υπηρεσίες του Δήμου Δελφών στις οποίες θα πρέπει και να απευθύνεστε. Με την ευκαιρία της παρούσης ενημέρωσής σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την ορθή αναφορά της ανωτέρω κατάστασης όπου αναφέρεται από τον φορέα σας ( π.χ τον διαδικτυακό χώρο της εταιρίας σας), για την σωστή ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου »…….

Υμνοι Χρυσής Αυγής για τον εγκληματία πολέμου Ρούντολφ Ες

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Η προκήρυξη της Χρυσής Αυγής με την οποία γέμισε το κέντρο της Αθήνας την επομένη της αυτοκτονίας του Ες τον Αύγουστο του 1987

Ο υπαρχηγός του Χίτλερ και φανατικός εθνικοσοσιαλιστής Ρούντολφ Ες αυτοκτόνησε μετά από 46 χρόνια κράτησης στις 17 Αυγούστου 1987, καθώς είχε καταδικαστεί στη δίκη της Νυρεμβέργης όπου είχε προσαχθεί ως εγκληματίας πολέμου σε ισόβια για συνωμοσία κατά της παγκόσμιας ειρήνης και σχεδιασμό, έναρξη και διεξαγωγή επιθετικού πολέμου.

Την επόμενη ημέρα της αυτοκτονίας του Ες, στις 18 Αυγούστου 1987, η Χρυσή Αυγή γεμίζει το κέντρο της Αθήνας με προκηρύξεις, όπως αυτή της φωτογραφίας, υμνώντας τη μνήμη του.

O Ρούντολφ Ες ήταν κουμπάρος και αναπληρωτής του Χίτλερ, μέλος του υπουργικού συμβουλίου της Γερμανίας και είχε το δικαίωμα να φορά τη στολή των SS.

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Δρομείς Ζωής , οι Δρομείς της ''Φλόγας'' τρέχουν ,,,,



Ξεκινάει και εφέτος η "κούρσα" των Δρομέων Μαραθωνοδρόμων με την φανέλα της ''Φλόγας'', του του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με νεοπλασία.
 -Πρώτοι στο ''χορό'' του μαραθωνίου για τους σκοπούς της Φλόγας οι Βάϊος Μεσδανίτης και Κώστας Κουρτέλης που αγωνίζονται στον Μαραθώνιο του Βερολίνου στις 30 Σεπτεμβρίου 2012.
 - Ακακολουθεί ο Μαραθώνιος του Άμστερνταμ με την συμμετοχή του Παντελή Καψή στις 21 Οκτωβρίου.
 - Νωρίτερα θα έχουμε την πολλαπλή συμμετοχή στον Υπερμαραθώνιο Παρθένου Δάσους Παρανεστίου (Virgin Forest Ultra Trail - V.F.U.T.) 120 χιλιόμετρα με 6.000 μ. + θετικής υψομετρικής που θα γίνει στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2012. Συμμετέχουν οι Βίκυ Καρπούζα, Άντζελα Τερζή, Ντέμη Ξυλά , Παναγιώτης Μπαφίτης και Χρήστος Κατσιρόπουλος.

 -Μια εβδομάδα μετα ακολουθεί το Rodopi Ultra Trail 100 miles, επίσης στην οροσειρά της Ροδόπης, ένας αγ'ωνας 164 χιλιομέτρων με 8.000 μ. + θετικής υψομετρικής με συμμετοχή των Δημήτρη Καζούρη και Παύλου Διακουμάκου, και,

'''Εφυγε'' ο Αλέξης Σολομός: Ένας μύστης του ελληνικού θεάτρου

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ένας πραγματικά άξιος Έλληνας, ο Αλέξης Σολομός ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία, τη μετάφραση και τη θεωρία του θεάτρου, προωθώντας το αρχαίο ελληνικό θέατρο.

Την σπίθα του θεάτρου πιθανώς να του την μεταλαμπάδευσε ο πρώτος του δάσκαλος στα μαθητικά του χρόνια στο Κολέγιο Αθηνών, ο Κάρολος Κουν.

Από την Νομική Αθηνών τον 'έκλεψε” η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και συνέχισε τις σπουδές του στην Βασιλική Ακαδημία Δραματικών τεχνών του Λονδίνου και μετέπειτα στο Πανεπιστήμιο Yale της Αμερικής, περνώντας και απο το Δραματικό Εργαστήρι του Piscator.

H πρώτη του τριβή με τον θεατρικό κόσμο ήταν μέσω της παράστασης Μάκβεθ της Μαρίκας Κοτοπούλη της οποίας σχεδίασε τα κοστούμια. Η συγγραφή ξεκίνησε δειλά στο περιοδικό Νεοελληνικά γράμματα μέσω συνεντεύξεων, διηγημάτων και μεταφράσεων.

Στα είκοσι του χρόνια σκηνοθέτησε την Αρκούδα του Τσέχωφ και κατά την διάρκεια της Κατοχής πριν τις σπουδές του στην Αμερική δοκίμασε και την ηθοποιία.

Πως ετοιμάζεται η παράδοση των σκουπιδιών στους μεγαλοεργολάβους μέσω των Φορέων Διαχείρισης




Καθώς σωρεύονται τα προβλήματα για την διαχείριση των αστικών απορριμμάτων και ενώ εντείνονται οι πιέσεις των μεγάλων εταιρειών και της τρόικα με σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή κερδοφορία, η ηγεσία της ΚΕΔΕ και η συντριπτική πλειοψηφία δημοτικών και περιφερειακών αρχών, προωθούν λύσεις συγκεντρωτικού χαρακτήρα υπηρετώντας τις επιταγές τους. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι τα επόμενα χρόνια η προοπτική της ανακύκλωσης θα έχει οριστικά εγκαταλειφθεί και το συντριπτικό ποσοστό των σκουπιδιών θα εξακολουθήσει να μαζεύεται ανακατεμένο από τους δημότες για να οδηγείται σε πανάκριβα εργοστάσια με ακόμα πιο πανάκριβο κόστος λειτουργίας. Έτσι οι πολίτες θα υποχρεωθούν σε ολοένα και πιο υψηλά δημοτικά τέλη, οι μεγαλοεργολάβοι θα αυξήσουν τα κέρδη τους, ενώ ταυτόχρονα η περιβαλλοντική επιβάρυνση ιδιαίτερα για τις περιοχές συγκεντρωτικής υποδοχής και επεξεργασίας των απορριμμάτων θα είναι ανυπολόγιστη.

Η μεθόδευση των ολοένα και πιο συγκεντρωτικών και αδιαφανών επιλογών, που απομακρύνουν όλο και περισσότερο τον κοινωνικό έλεγχο, έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια όταν οι Δήμοι που είναι οι αποκλειστικοί υπόχρεοι για τα σκουπίδια υποχρεώθηκαν ιδιαίτερα μέσω των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων να συστήσουν φορείς διαχείρισης, σε διαφορετική περίπτωση αποκλείονταν από την κοινοτική χρηματοδότηση.

Σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: In.gr

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητεί τη σύσταση Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τι διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας. «Οι ελληνικές κυβερνήσεις ουδέποτε οργάνωσαν ή διεκδίκησαν με συστηματικό τρόπο την υλοποίηση των υποχρεώσεων της κατοχικής Γερμανίας απέναντι στον ελληνικό λαό» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην από κοινού συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας βουλευτών όλων των κομμάτων, στις 28 Μαρτίου 2012, με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις, χαρακτηρίζοντάς την «πρωτοβουλία ιδιαίτερης σημασίας».

«Αίτημα και απόφαση της συνεδρίασης αυτής υπήρξε η ανάγκη σύστασης Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, με αρμοδιότητα να συγκεντρωθούν και να τεκμηριωθούν με οργανωμένο τρόπο τα αδιαμφισβήτητα ιστορικά στοιχεία που θα καταστήσουν την ελληνική επιχειρηματολογία ικανή να διεκδικήσει τα οφειλόμενα και να συστρατεύσει και άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις σε αυτήν την προσπάθεια.

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Υπάρχουν και (πολλοί) Γερμανοί με ευαισθησία για το Δίστομο! - ''Μνημόσυνο'' μέσα στην Γερμανία

Εκδήλωση-έκθεση διοργανώνεται στην Κολωνία της Γερμανίας για την Σφαγή του Διστόμου από τα ναζιστικά στρατευματα κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944.
Θέμα της ομιλίας ''Μια Σφαγή – και πώς την κρατάει στη μνήμη της μια χώρα ακόμη και 100 χρόνια μετά'', από τον κ. Γιούργκεν Ρομπφ.
''Στις 10 Ιουνίου το 1944 - αναφέρει η ανακοινωση των διοργανωτών, της Πολιτιστική; Ομάδας Πρωτοβουλίας - κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, έγινε στο ελληνικό χωριό Δίστομο μια από τις πιο αποτρόπαιες σφαγές. 218 κάτοικοι του χωριού δολοφονήθηκαν με τον χειρότερο τρόπο.
Κάθε χρόνο από τότε οι άνθρωποι του Δίστομου μνημονεύουν τα θύματα εκείνης της ημέρας, έχοντας βρει δικούς τους τρόπους μνημόσυνου, ανάμνησης και πένθους. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων αποτελεί η κεντρική αναμνηστική συγκέντρωση στο μνημείο του Δίστομου: <<… Εκεί, και όχι στα γειτονικά Δελφικά ερείπια, θα μας φανερωθεί η αλήθεια για τη γερμανική ιστορία>>, σημειώνουν για να δείξουν την θηρωδία των γερμανών κατακτητών.
Ημερομηνία εκδήλωσης :Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012, 19.30 ώρα.
Διοργανωτής: ΠΟΠ-Πολιτιστική Ομάδας Πρωτοβουλίας
Εισοδος: δωρεάν
Θέση: Allerweltshaus, Körnerstr. 77-79, 50823 Κολωνία,Γερμανία

Σύσκεψη στελεχών στην Αταλάντη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΔΗΜΑΡ) Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, στην Αταλάντη





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφερειακή Επιτροπή  της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΔΗΜΑΡ) Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, συγκαλεί για την 1η  Οκτωβρίου 2012 και ημέρα Δευτέρα και ώρα19:οο περιφερειακή σύσκεψη στελεχών στην Αταλάντη (αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου)
με θέμα: Οι σημερινές πολιτικές εξελίξεις.
Θα παραβρεθούν
Ø  Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και βουλευτής επικρατείας Σπύρος Λυκούδης
Ø  Ο Γραμματέας του Οργανωτικού Γραφείου Χρήστος Μαυροκεφαλίδης..
Ø  Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

ΕΝΑΡΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ



                       ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
  ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
           Δημάρχου  Ι. Ανδρεαδάκη  - 321 00  ΛΙΒΑΔΕΙΑ  ΤΗΛ. {22610} 28344-23912
                             FAX 22610-28344 -  MAIL  : ergkliv@otenet.gr
                              WORKERS’ UNION OF LEVADIA
                               SECTION: GENERAL WORKERS’ UNION OF GREECE

              AΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ  :                                  Λιβαδειά     25/9/2012 

                                                                  ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ
        
         ΕΝΑΡΞΗ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ  ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ
     Το  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς στο πλαίσιο των δράσεων εθελοντισμού και αλληλεγγύης που έχει αναπτύξει και στην προσπάθεια ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων συνανθρώπων μας, αποφάσισε τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, με σκοπό την κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης απόρων οικογενειών (είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ρούχα, είδη οικιακού εξοπλισμού, σχολικά, παιχνίδια κ.λπ.) .

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Μια αλήθεια για την παιδεία - Του Γιώργου Δ. Ανδρέου




Μια  αλήθεια  για την παιδεία

Του Γιώργου Δ. Ανδρέου

(Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Το Πρώτο Θέμα στο φύλλο της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου 2012)

Επιμένουμε μονότονα στην ανάγκη να ειπωθούν κάποτε  σ’ αυτό τον τόπο αλήθειες, έστω και  πικρές. Επιτέλους όχι άλλη επικοινωνία.  Όμως  οι κυβερνώντες, από χρόνια  πιστεύουν  πως ο λαός ξεχνά εύκολα όσα λένε, για να υφαρπάσουν την ψήφο του. Και δίκαια, γιατί τους ξαναψηφίζει. Έστω και αν η ζωή αμείλικτη  διαψεύδει τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις τους.
Όμως τώρα τα πράγματα σκούρυναν  και η καταιγίδα ήρθε. Τώρα  έρχονται  μέτρα δυσβάστακτα για τον αλλιώς μαθημένο, υπερχρεωμένο και δε(σμευ)μένο  με υποχρεώσεις, πέρα από τις δυνάμεις του,   απλό πολίτη. Που βλέπει να καταρρέει το οικοδόμημα της ζωής του, είτε  άνεργος , είτε γιατί τα εισοδήματά  του δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις και τον τρόπο ζωής που συνήθισε.  
Στον πολίτη αυτόν  τάζουν γρήγορη ανάπτυξη και ελπίδα γρήγορης παλινόρθωσης του  χαμένου, ανεπιστρεπτί, τρόπου ζωής μας. Για να χρυσώσουν το πικρό – φαρμάκι-  χάπι των νέων μέτρων.

Στο αυτόφωρο ο διαχειριστής της σελίδας ''Γέροντας Παστίτσιος''

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ


Συνελήθφη και οδηγείται σήμερα στο αυτόφωρο ο 27χρονος από την Εύβοια που διατηρούσε σελίδα στο Facebook, με τίτλο Γέροντας Παστίτσιος στην οποία σατίριζε και διακομοδούσε την εκκλησία και τις προφητείες του Γέροντα Παίσιου.
Την σύλληψη προκάλεσε η ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, ο οποίος ζητούσε από τους αρμόδιους να προβούν στην άμεση αφαίρεση του προφίλ .Μετά από την ερώτηση  κινητοποιήθηκε η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όπου και εντόπισε τον νεαρό στα Ψαχνά Ευβοίας.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί για να απολογηθεί στην Εισαγγελία με την κατηγορία της κακόβουλης βλασφημίας και καθύβρισης θρησκευμάτων.
Η σύλληψη του 27χρονου έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις με τους χρήστες του twiiter στο hashtag #free geron pastitsios να αναφέρουν«Τώρα που έχουν απεργία οι δικαστικοί, ευκαιρία να αναλάβει η ιερά εξέταση τις υποθέσεις», «Τι ώρα είναι ο λιθοβολισμός στο Σύνταγμα;», «Άρση απορρήτου για μη κακουργηματική πράξη, για χάρη της Χρυσής Αυγής. Πόσο απέχουμε από το κυνήγι μαγισσών;», «Οι νεοναζί που ζήτησαν τη σύλληψη του δημιουργού της σατιρικής σελίδας, συνηγορούν ελεύθερα υπέρ της ευθανασίας των ανάπηρων στο Διαδίκτυο».
Άμεση ήταν και η αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς

Η κυβέρνηση όλο και περισσότερο δείχνει τον φασιστικό της χαρακτήρα - Πολεμάμε τον φασισμό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

                                                        ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ

Ο Μάκης Βορίδης, ένας από τους υποστηρικτές της χούντας και του φασισμού, τώρα με ''άλλο προφίλ'' μας κυβερνά. Από τα ιδρυτικά στελεχή της ναζιστικής ΕΠΕΝ

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ, από τον Σύλλογο Χιονοδρόμων Ορειβατών Αράχωβας


Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Τα αποτελέσματα και τα βραβεία των Θεατρικών ομάδων, του B' Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων στο Δίστομο


ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ   -  Κορινθιακό Θέατρο - "Ο ΜΟΥΓΓΟΣ"
ΑΦΙΣΣΑΣ     -  Βουβό Χειροκρότημα - "ΕΙΛΥΘΙΑ"
ΜΑΚΙΓΙΑΖ    -  Μοσχάτο Ταύρου- Του Κουτρούλη ο Γάμος - Γιάννης  Κοκορετσας                         ΦΩΤΙΣΜΟΥ   -  Μαραθώνας - Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ   -  Κορινθιακό Θέατρο - Ο μουγκός - ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΕΙΜΑΔΑΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - "ΒΟΡΕΙΟΣ" Ιωαννίννων - ΠΑΝΟΣ ΣΕΝΤΕΛΕΣ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ - "Του Κουτρούλη Ο Γάμος" - Σταυρούλα Ευθυμιάδου - Αναστασία Γεωργαλά
ΚΙΝΗΣΗΣ - "Εθνικότητά μου το Χρώμα Του Ανέμου" - Ναταλία Στυλιανού
ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ - Ειλύθια - ΕΙΛΥΘΙΑ
ΣΚΗΝΙΚΑ - "Του Κουτρούλη Ο Γάμος" - Κώστας Αβραμιώτης
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ - "Του Κουτρούλη Ο Γάμος" - Παναγιώτης Ναρλης
Α' ΑΝΤΡΙΚΟΥ - ΣΤΡΟΒΙΛΗΣ - ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΔΡΟΜΑΝΕΣΚΟΣ
Β' ΑΝΤΡΙΚΟΥ - Εθνικότητά μου το Χρώμα Του Ανέμου - ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Α' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ - 1. ΕΙΛΥΘΕΙΑ - ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΥΓΓΕΛΑΚΗ

Τραγική η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κοινοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας της Ε.Π.Α.Ψ.Υ.

                                                                     
                                                                      Δελτίο Τύπου

 Η Ε.Π.Α.Ψ.Υ. από το 1988 έχει την επιστημονική και διοικητική ευθύνη λειτουργίας δεκατεσσάρων συνολικά στεγαστικών δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης (οικοτροφεία, ξενώνες, προστατευόμενα διαμερίσματα), δύο Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας στις Κυκλάδες και ενός Κέντρου Ημέρας στα Μελίσσια που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες σε περισσότερα από 1800 άτομα ανά έτος.
Ο φορέας μας ελέγχεται για το έργο του από: την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας, το ΣΔΟΕ, το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, ειδικές ομάδες αξιολόγησης, ορκωτούς λογιστές. Συγκεκριμένα στην περιοχή της Λειβαδιάς, το οικοτροφείο λειτουργεί από το 2004, έχοντας προσφέρει στέγη και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε συνολικά 31 άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν ψυχιατρικά προβλήματα, μεταξύ των οποίων και συμπολίτες μας, δίνοντας αφενός στους ίδιους τους ασθενείς την ευκαιρία επανένταξης στην κοινότητα, αφετέρου στις οικογένειες των ιδίων σημαντική βοήθεια καθώς και το απαιτούμενο πλαίσιο στήριξης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δομή απασχολεί την συγκεκριμένη χρονική στιγμή 16 εργαζομένους από την ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας.

Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΧΑΓΚΕΝ-ΦΛΑΪΣΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ/ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Οίστρος


Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου  
"… η Ελλάδα, από τότε ( τον Β΄Π.Π. και την Γερμανική κατοχή ) , ποτέ δεν συνήλθε… "
Η μόνη ουσιαστική αλήθεια που ειπώθηκε από τον κ. Φλάϊσερ  στην τελευταία εμφανιζόμενη σαν ¨φιλελληνική ¨ παρέμβαση του ( βλέπε http://www.tovima.gr/society/article/?aid=475511#.UFnLilpl0OI.facebook ) .
Όλα τ΄άλλα είναι φληναφήματα της πολύ συντεταγμένης ¨Επιχείρησης Ελληνό-Γερμανικής Φιλίας ¨ μέσω ξεπεράσματος των "προκαταλήψεων¨ και της προσεκτικής αναθεώρησης της ιστορίας ¨ , εκτός των άλλων και από τους κ.κ. Χάγκεν-Φλάϊσερ και Χάϊντς Ρίχτερ . Οι οποίοι αποτελούν τα ¨ιερά τέρατα¨ του ας πούμε ¨αριστερού¨ καθηγητικού κατεστημένου στην Ελλάδα και των ¨αριστερών¨ εντύπων.
Μια από τις προσπάθειες αναθεώρησης από τον κ. Χάγκεν- Φλάϊσερ των ¨ελληνικών αντιστασιακών στερεοτύπων ¨ ήταν και η αναθεώρηση της έκτασης του τεράστιου εγκλήματος του λιμού της Αθήνας και άλλων αστικών περιοχών από τις δυνάμεις κατοχής με απόφαση του Γ΄ Ράιχ .
α) με τον υπερτονισμό του αγγλικού αποκλεισμού των λιμανιών και των θαλάσσιων οδών της Ελλάδας ( γεγονός που αποτελούσε και βασικό στοιχείο της ναζιστικής προπαγάνδας στην κατοχή  ) άρα μια πολιτική γενοκτονίας των Ελλήνων δεν υπήρξε … και
Β ) με την Γερμανικού τύπου φιλισταϊκή  ¨επιστημονική έρευνα ¨ στους καταλόγους των Ληξιαρχείων της Ελλάδας , όπου για τον χειμώνα του 1941 /1942 δεν καταγράφηκαν ¨300.000¨ πτώματα όπως ισχυρίζεται η ¨ελληνική προπαγάνδα¨ , αλλά ας πούμε 99000 και 1/2 …
Μια πρώτη σχετικά αντικειμενική ενημέρωση για την Γενοκτονία του Λιμού της Αθήνας και γενικότερα της Πείνας και του υποσιτισμού σε όλη την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής , τις αιτίες και τις συνέπειες του εδώ : "http://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%82_%CE%9B%CE%B9%CE%BC%CF%8C%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1&oldid=3201139 

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Μαθήματα φωτογραφίας και δημιουργία φωτογραφικής ομάδας, από τον Πολιτισμικό Σύλλογο Διστόμου



Ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου, προχωρά στη δημιουργία φωτογραφικής ομάδας.
Θα διοργανώνονται δωρεάν μαθήματα μία φορά την εβδομάδα, καθώς και μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις.
Εγγραφές στα Γραφεία του Συλλόγου από 7 μ.μ εως 8 μ.μ.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6973666447(Κώτσου Μίνα) και 6945894332 (Λεμονής Γιάννης)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ





ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ



Με το παρακάτω υπογεγραμμένο από εμάς, τους κατοίκους του Πυρίου αλλά και κατοίκους από διάφορες περιοχές της Θήβας, δηλώνουμε την αγανάκτηση και την εξάντληση της υπομονής μας γύρω από την ανοχή διενέργειας εγκληματικών πράξεων, που διαπράττονται καθημερινά από τσιγγάνους, οι οποίοι διαβιούν στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Πυρί (θέση Καζί).
Απευθυνόμενοι προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, και ιδιαίτερα προς τον κ. Εισαγγελέα Θηβών και την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας, κάνουμε ύστατη έκκληση για την προστασία της ζωής μας, της ζωής των παιδιών μας και των περιουσιών μας.
Δεν μας είναι δυνατό πλέον να κυκλοφορούμε απροστάτευτοι εν μέσω εγκληματιών οι οποίοι λυμαίνονται με κάθε τρόπο την περιοχή.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οποιαδήποτε αναβολή ή καθυστέρηση για επίλυση του ζητήματος δυναμικά θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Δεν επιθυμούμε να αυτοδικήσουμε και ζητούμε από τις αρμόδιες Αρχές και φορείς να μας προστατεύσουν.
Διανύουμε δύσκολες εποχές και είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο αποτελεσματικά ενάντια στις κλοπές, τις ληστείες, τις φθορές ιδιοκτησίας, του εμπορίου ναρκωτικών και της υπόθαλψης των εγκληματιών, εάν οι εκκλήσεις μας δεν βρουν ανταπόκριση.
Δεν απειλούμε κανέναν αλλά έχουμε την αξίωση να εισακουσθούμε από τις προαναφερόμενες αρχές και να γίνει κατανοητή η ανάγκη άμεσης παρέμβασής τους.

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ «ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ»




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ «ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ»

H αλληλεγγύη νίκησε τη βροχή

Ένας τόνος τροφίμων για τους άστεγους της Αθήνας
στη συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης»



Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες –η συνεχής βροχόπτωση κράτησε στον αέρα την πραγματοποίηση της συναυλίας της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» για τους άστεγους μέχρι την τελευταία ώρα- η εκδήλωση όχι μόνο έγινε, αλλά ήταν και ιδιαίτερα αποτελεσματική. Περισσότεροι από 800 ενεργοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδιοργανωτών, της Ορχήστρας και της INTERAMERICAN, γέμισαν σχεδόν τις κερκίδες του Θεάτρου «Δόρα Στράτου» στον λόφο Φιλοπάππου και κατέθεσαν σε είδος την αλληλεγγύη τους για τους άστεγους και άπορους που σιτίζει το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Συνολικά, αυτή η «Κατάθεση Αλληλεγγύης, Πράξη Ζωής» απέφερε στο ΚΥΑΔΑ ένα τόνο τροφίμων μακράς διαρκείας που θα διατεθούν από το Κέντρο στους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας.

Ο καιρός απέτρεψε την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, που ωστόσο ήταν με τον νου και την καρδιά παρών, με τον πολύ ουσιαστικό τρόπο που επέλεξε ο ίδιος, αποστέλλοντας ένα φορτίο με τρόφιμα.

Το ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' από την Λαϊκή Ορχήστρα ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ στο Ηρώδειο




ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ


Παρουσιάζει:
«Το Αξιον Εστί στο Ηρώδειο»
«Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας!»

Συμμετέχουν:
Μάριος Φραγκούλης


Χορηγοί:       Υπό την αιγίδα   :
Ίδρυμα Άγιος Γρηγόριος Θεολόγος
Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα καλλιτεχνικά γεγονότα της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 24 Σεπτεμβρίου.
Το μνημειώδες έργο Άξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη, βασισμένο σε ποίηση του βραβευμένου με Νομπέλ, Οδυσσέα Ελύτη, θα παρουσιαστεί κάτω από τον Παρθενώνα, συνοδευόμενο από τις συνθέσεις Stabat Mater για υψίφωνο μεσόφωνο ορχήστρα και χορωδία και Song of Ascent-Ωδή των Αναβαθμών, Συμφωνία για χορωδία και ορχήστρα του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα Αλφέγιεφ, ενός εκ των σημαντικών σύγχρονων Ρώσων συνθετών.
Πρόκειται για μία μοναδική συναυλία, στην οποία η ελληνική μουσική και ιστορία θα συναντήσει την παραδοσιακή και ορθόδοξη θρησκευτική μουσική της Ρωσίας.
Οι δύο συνθέτες έχουν επιλέξει αυτά τα βαθιά ουμανιστικά έργα, όπου η τέχνη εκφράζει τη θρησκευτική εσωτερική πνευματικότητα.
Δύο χώρες, δύο πολιτισμοί, θα εκπροσωπούνται σε αυτή τη συναυλία στην οποία θα εκτελέσουν διακεκριμένοι παγκοσμίως γνωστοί καλλιτέχνες.
Το «Άξιον Εστί» αποτελεί ένα μνημείο της ελληνικής τέχνης, τόσο της ποιητικής, όσο και της μουσικής. Η σημαντικότητά του καθώς και η μορφή του ποιητικού κειμένου οδήγησαν στην εξέταση μιας νέας μουσικής φόρμας.
Το ποιητικό έργο διατρέχει την ιστορία του ελληνικού έθνους. «Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας»... από τη Γένεση μέχρι το προφητικό όραμα των βασάνων που μας επιβλήθηκαν.

Θέατρο για τα παιδιά από την ΘΕΑΤΡΟΜΑΘΕΙΑ του Δήμου Ζωγράφου


 


 

«Με της μουσικής τις νότες…» στο Δήμο Ζωγράφου

Κινηματοθέατρο ΑΛΕΚΑ, Γ’  Ορεινής Ταξιαρχίας 13, Ζωγράφου, πίσω από το Δημαρχείο.
Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012, 8 μ.μ., εισιτήριο: 5€
Η Θεατρομάθεια θα παρουσιάσει στο Κινηματοθέατρο ΑΛΕΚΑ του Δήμου Ζωγράφου, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, ώρα 8 μ.μ., την παράσταση συμμετοχικού θεάτρου για παιδιά: «Με της μουσικής τις νότες της καρδιάς ανοίγω πόρτες» του Τάκη Χρυσούλη.
Το θέμα της παράστασης είναι η δύναμη της τέχνης και ιδιαίτερα της μουσικής αλλά και της φιλίας. Η ιδιαιτερότητά της παράστασης είναι ότι κατά τη διάρκεια της τα παιδιά-θεατές συμμετέχουν ανά ομάδες στα επί σκηνής δρώμενα και εξελίσσουν την ιστορία. Η παράσταση χρησιμοποιεί μελωδίες από το κλασσικό ρεπερτόριο προσαρμοσμένες από τον Τάσο Καρακατσάνη και τα κοστούμια και σκηνικά έχει επιμεληθεί ο Μιχάλης Σδούγκος.
Το έργο είναι το τελευταίο έργο του αείμνηστου, διακεκριμένου συγγραφέα Τάκη Χρυσούλη και παίζουν πεπειραμένοι ηθοποιοί που είναι ασκημένοι στο είδος αυτό θεάτρου που ενθουσιάζει τα παιδιά.

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ερώτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας, Γιάννη Σταθά, για το ΙΚΑ Λιβαδειάς



18/09/2012

Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Θέμα : Επιτακτική ανάγκη πρόσληψης Ιατρικού και Διοικητικού προσωπικού στο ΙΚΑ Λιβαδειάς και ανέγερσης ιδιόκτητου κτιρίου.
Οι τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό και διοικητικό προσωπικό που επικρατούν στο ΙΚΑ Λιβαδειάς έχουν οδηγήσει σε πλήθος καταγγελιών -τόσο από εργαζομένους όσο και από άλλους φορείς- καθώς και σε σωρεία επιτακτικών αιτημάτων άμεσης πρόσληψης ιατρικού και διοικητικού προσωπικού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί είναι :
q Ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, με την αναμονή των ραντεβού στις ειδικότητες του Παθολόγου – Νευρολόγου - Ορθοπεδικού να ανέρχεται έως και τον ενάμιση μήνα,
q Ελλείψεις διοικητικού προσωπικού, καθώς παρά την υπάρχουσα πρόβλεψη για 50 οργανικές θέσεις, εντούτοις μόνο οι 22 είναι στελεχωμένες, παρά τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης για την στελέχωση των θέσεων από τους επιτυχόντες της Αγροτικής Τράπεζας και από μετατάξεις των ΔΕΚΟ.
Άμεσες συνέπειες των προαναφερθέντων ελλείψεων είναι οι ασφαλισμένοι να υποχρεούνται να μετακινούνται σε εξωτερικά ιατρεία ή άλλα Υποκαταστήματα και να υπόκεινται σε τρομερή ταλαιπωρία και φυσικά η δημιουργία μεγάλων προβλημάτων στο Τμήμα Συντάξεων, όπου υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την έκδοση των συντάξεων (αναμονή έως και έξι μήνες). Σημειώνουμε μάλιστα ότι το ΙΚΑ Λιβαδειάς είναι το μόνο αρμόδιο για τις συντάξεις σε όλο τον Νομό Βοιωτίας, ο οποίος έχει την μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη στην Ελλάδα.
Επιπρόσθετα, κρίνεται αναγκαία η έναρξη της κατασκευής ιδιόκτητου κτιρίου ΙΚΑ στη Λιβαδειά, καθώς :

Σεισμός τα ξημερώματα, αισθητός ιδιαίτερα σε Ιτέα, Δελφόυς και Αράχωβα. Επίκεντρο το Γαλαξίδι

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΟ ΝΤΕΦΙ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3.4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 03.55 τα ξημερώματα, νοτιοδυτικά του Γαλαξιδίου, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 10 χλμ. νοτιοδυτικά του Γαλαξιδίου, 20 χλμ. ανατολικά του Αιγίου, ενώ το εστιακό βάθος είναι στα 10 χλμ.  Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

1ο Πανελλήνιο Τουρνουά τάβλι στο Δίστομο

 
 
Ελάτε το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00 στη κάτω πλατεία στο Δίστομο ,για να συμμετάσχετε στο 1ο Πανελλήνιο τουρνουά τάβλι.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Υπάρχει χρηματικό έπαθλο για τον πρώτο νικητή 300 ευρώ,για τον δεύτερο νικητή 50 ευρώ+βιβλία, και για τον τρίτο και τέταρτο νικητή, βιβλία και από ένα τάβλι.
Το τουρνουά διοργανώνεται από την "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΑΙ ΟΙ 218 ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ".


Ραντεβού λοιπόν στο Δίστομο.
Πληροφορίες κ. Αριστείδης Τζιτζώκος. τηλέφωνο επικ. 6937577727             
  

Κλείνουν 45 στρατόπεδα - αλλάζει η δομή του στρατεύματος - Του συμπατριώτη μας Λουκά Δημάκα

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ : ΤΑ ΝΕΑ

Το άμεσο κλείσιμο περίπου 45 στρατοπέδων και μονάδων του στρατού - που θα αποφέρουν εξοικονόμηση 5,5 εκατ. ευρώ το έτος - και αρκετών δεκάδων άλλων στρατιωτικών σχηματισμών σε  δεύτερη φάση κατά τους επόμενους μήνες προβλέπει η νέα Δομή Δυνάμεων του στρατεύματος με βάση την σχετική εισήγηση του ΓΕΕΘΑ που ολοκληρώνεται με κάποιες όμως... εκπτώσεις από τα αρχικώς σχεδιαζόμενα.

Ο σχεδιασμός αυτός - μαζί με άλλα μέτρα όπως η περικοπή του αριθμού των ανωτάτων αξιωματικών κατά 20%, η μείωση των εισαγόμενων στις Στρατιωτικές Σχολές κ.α.  - εντάσσεται και στο πλάνο εξοικονόμησης πόρων από τις λειτουργικές δαπάνες που διαμορφώνει το Υπουργείο Αμυνας: Στόχος  να γεμίσει το ''καλάθι'' των ισοδύναμων μέτρων που  προτείνει ο Υπουργός  Αμυνας κ Π. Παναγιωτόπουλος στον υπουργό Οικονομικών κ Γ. Στουρνάρα προκειμένου να αποφευχθούν πιο μεγάλες περικοπές στους ''χακί'' μισθούς.
Στην ίδια λογική -  έμφαση δηλαδή και στο σκέλος της εξοικονόμησης πόρων και επίτευξης διαλειτουργικότητας -στους ''άμεσους στόχους'' του ΓΕΕΘΑ που δρομολογούνται  μέχρι τον Δεκέμβρίο εντάσσεται και η προώθηση θεσμών κοινών διακλαδικών παραγγελιών στους τομείς ένδυσης, υπόδησης, ίδιων υλικών κλπ όπως ήδη ξεκίνησε να γίνεται στην συντήρηση αεροπορικού υλικού, οχημάτων και όπλων.
Παράλληλα όμως  με τα παραπάνω άμεσης προτεραιότητα είναι η ένταση της εφαρμογής της διακλαδικότητας σε διάφορες μορφές με κύρια την  υπαγωγή όλων των Ειδικών Δυνάμεων και των τριών κλάδων σε ενιαία Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων  στο ΓΕΕΘΑ - μια επιχειρησιακή καινοτομία για τα επίπεδα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Το σκεπτικό που διέπει την νέα πρόταση του ΓΕΕΘΑ για την νέα Δομή Δυνάμεων -  το τολμηρό σχέδιο για την οποία σταμάτησε  με την κυβέρνηση Παπαδήμου και έκτοτε ...επανεξεταζόταν διαρκώς - είναι διττό: να μειωθεί το κόστος αλλά όχι η επιχειρησιακή αξία και χωρίς να θιγεί τίποτα στις μονάδες των νησιών και του Εβρου.

Δύο ερωτήσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας, Γιάννη Σταθά, για κτίριο ΔΕΗ και για κλείσιμο Στρατοπέδων

Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κύριο Κωστή Χατζηδάκη.

Θέμα: Άμεση ανάγκη ανέγερσης κτιρίου ΔΕΗ και λειτουργίας Κέντρου Ελέγχου Δικτύων στη Λιβαδειά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στα πλαίσια των μνημονιακών σχεδίων αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ διαφαίνεται ότι οι δύο Περιοχές Θήβας και Λιβαδειάς στις οποίες διαρθρώνεται ο Νομός Βοιωτίας, θα ενταχθούν στη Χαλκίδα (Περιοχή Θήβας), και στη Λαμία (Περιοχή Λιβαδειάς). Επιπρόσθετα, είναι γνωστό ότι ανάμεσα στις προοπτικές της επιχείρησης συγκαταλέγεται και η δημιουργία, στην Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, τριών Κέντρων Ελέγχου Δικτύων σε Λάρισα, Λαμία και Χαλκίδα, όπου τα δύο τελευταία θα περιλαμβάνουν τις περιοχές Λαμία – Λιβαδειά – Άμφισσα και Θήβα – Χαλκίδα – Αλιβέρι αντίστοιχα.
Οι ανωτέρω ενέργειες εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσοίωνες για τον Νομό Βοιωτίας καθώς είναι φανερό ότι το ΚΕΔ που προτείνεται να έχει έδρα την Λαμία, βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και συνεπώς θα αδυνατεί να επιβλέψει αποτελεσματικά όλα τα δίκτυα της Ανατολικής Στερεάς, ενώ ταυτόχρονα τα δίκτυα Λιβαδειάς – Θήβας – Άμφισσας είναι αλληλένδετα. Επιπλέον, οι προτάσεις δεν συνάδουν επουδενί με την οικονομική κατάσταση του Νομού Βοιωτίας, ο οποίος είναι εξαιρετικά ενεργοβόρος, με τεράστιες βιομηχανικές μονάδες να συγκεντρώνονται στα όριά του, ενώ η καλλιέργεια της πεδιάδας της Κωπαίδας απαιτεί αυξημένα αρδευτικά φορτία. Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω θέτουμε την επιτακτική ανάγκη να κατασκευαστεί ιδιόκτητο κτίριο της ΔΕΗ στη Λιβαδειά, όταν μάλιστα η ΔΕΗ διαθέτει οικόπεδο στη Λιβαδειά, καθώς και να εξεταστεί ο σχεδιασμός για την δημιουργία μιας ενιαίας Περιοχής Θήβας – Λιβαδειάς – Άμφισσας με ταυτόχρονη κατασκευή ΚΕΔ στη Λιβαδειά, ως το γεωγραφικό κέντρο της Ανατολικής Στερεάς. Με την υλοποίηση του εν λόγω έργου τα οφέλη συνίστανται (α) στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΔΕΗ, (β) στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής και (γ) στην γρήγορη απόσβεση της επένδυσης για την κατασκευή ιδιόκτητου κτιρίου της ΔΕΗ λόγω του υψηλού ενοικίου που καταβάλλεται σήμερα.