Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

''Ευρωπαϊκή μνήμη'' - Τετραήμερο εκδηλώσεων στην αίθουσα ΣΑΕ, με αναφορά στα ελληνικά και ευρωπαϊκά ολοκαυτώματα. Το Σάββατο 5/12 και στο Δίστομο


Προχτές έπεσε το μάτι μου στην εφημερίδα ''Ελευθεροτυπία'', και συγκεκριμένα στην πασίγνωστη φωτογραφία - ορόσημο πλέον, της Μαρίας Παντίσκα.
Πραγματοποιείται λοιπόν τετραήμερο εκδηλώσεων με τίτλο ''Ευρωπαϊκή μνήμη'' και θέμα τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά ολοκαυτώματα μεταξύ των οποίων και του Διστόμου φυσικά στην αίθουσα ΣΑΕ στην Αθήνα.
Κάνετε κλικ στην παραπάνω σκαναρισμένη εικόνα - άρθρο, για να δείτε περαιτέρω πληροφορίες, καθώς και τα ονόματα των ομιλητών ή μπείτε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ''Ελευθεροτυπία''.
Μέσα στους ομιλητές θα είναι και ο Μανώλης Γλέζος, αυτός ο μεγάλος Έλληνας που μας έχει επισκεφθεί αθόρυβα πολλές φορές και μας έχει τιμήσει.
Και το σημαντικότερο είναι ότι θα πραγματοποιηθεί και στο Δίστομο η εκδήλωση την τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων, 5/12 το Σάββατο, στο χώρο του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού, στις 11.30 π.μ.
Την εναρκτήρια ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Διστόμου, κος Αθανάσιος Πανουργιάς και θα ακολουθήσουν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η κα Γεωργία Δαλδάκη, Δ/νουσα Σύμβουλος της "Χάρτας του Ρήγα".
Κύρια ομιλήτρια θα είναι η κα
Marie Supikova, επιζήσασα του
Lidice.
Πηγή: www.distomo.gr

Και μια και μιλάμε για το Δίστομο και για το ολοκαύτωμά του, πρέπει να δείτε κι αυτήν την έρευνα - μελέτη του καθηγητή κοινωνιολογίας Νίκου Πετρόπουλου που δημοσιεύτηκε στο επίσημο Δημοτικό site και που μπορείτε να κατεβάσετε από το Δημοτικό site σε μορφή .pdf. ( Κάντε κλικ εδώ ) και στην αγγλική γλώσσα.

Πηγή: www.distomo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: