Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Πολλά ερωτήματα προς όλους τους τοπικούς άρχοντες από νεόυς που κατοικούν στο Δίστομο.


Από την παρούσα ιστοσελίδα, ποτέ δεν θα πάψω να λέω αυτά που με καίνε και με προβληματίζουν, εμένα και πολλούς άλλους Διστομίτες συμπατριώτες μου.
Είναι πολλά πράγματα που βασανίζουν εμένα και όσους, ηρωϊκά απ' ό,τι φαίνεται, έχουν αποφασίσει να μείνουν σε τούτο τον τόπο.
Έχω συζητήσει με πολλούς και σας λέω τι λένε και, βέβαια συμφωνώ κι εγώ, στα λεγόμενά τους.
Είναι, ή θα έπρεπε να είναι, δουλειά κάποιων άλλων, να επιλύουν αυτά τα προβλήματα και να τα προβάλλουν, καθώς να βρίσκουν λύσεις σε θέματα ζωτικότερης σημασίας.
Γι' αυτό για να μην μας πούνε γραφικούς, φωνάζοντας πάλι εμείς, ή να μην μας λογοκρίνουν, που κι αυτό έχει συμβεί, ας υποβάλλουμε στους τοπικούς άρχοντες κάποια ερωτήματα :


  • Γιατί ακόμη δεν έχουν μπει πινακίδες και σημάνσεις στο Δίστομο αλλά και έξω από αυτό, την στιγμή που περνά απ' έξω η μισή Ελλάδα;

  • Γιατί σαν πολίτες γ' κατηγορίας δεν έχουμε κανάλια και συνεχώς χαλάνε; Γιατί πληρώνουμε ΕΡΤ και δεν μπορούμε να δούμε;

  • Ποιός θα μας διαβεβαιώσει ότι ο κόμβος της Δ.Ε.Η που βρίσκεται δίπλα σε σπίτια, σε απόσταση αναπνοής δεν είναι βλαβερός για την υγεία; ( Νομίζω ότι έχετε χρέος να μας το εξηγήσετε αυτό . Στο κάτω - κάτω τα παιδιά και οι οικογένειες πολλών από εσάς δεν ζουν εδώ, ούτε πρόκειται να ζήσουν. Άλλοι θα την πληρώσουν ).

  • Γιατί θάφτηκε το πηγάδι που είχε ιστορική σημασία για τον τόπο μας; Δεν θα μπορούσε να αξιοποιηθεί τουριστικά και ανέξοδα;

  • Γιατί στον χωρό του παλαιού νεκροταφείου που τώρα είναι πάρκο ( υποτίθεται ), παρκάρουν φορτηγά και δεν είναι παιδική χαρά;

  • Γιατί δεν υπάρχει στην είσοδο της Κώμης μας, μια πινακίδα ιστορική, όπως παλιά επί Δημαρχίας Σφουντούρη, που να λέει για την Σφαγή και τα σχετικά; ( Μπαίνουν μέσα ξένοι και νομίζουν ότι βρίσκονται σε κανένα κοινό μέρος. )

  • Γιατί δεν έχει διαφημιστεί ο Καραϊσκάκης και δεν γίνονται εκδηλώσεις σχετικές μ' αυτόν; ( Σήμερα υπήρχε ένθετο σε μιά εφημερίδα και το Δίστομο αναφερόταν σχεδόν σε κάθε σελίδα ).

  • Γιατί κάτω στον Άγιο Νικόλαο Διστόμου, οι προηγούμενοι αποικιοκράτες Γάλλοι έχουν κόψει την πρόσβαση στον αιγιαλό με κολονάκια και τειχία, και δεν τα αφαιρείτε; Πως θα περάσει ασθενοφόρο ή σχετική βοήθεια αν κάποιος λουόμενος πάθει κάτι;

  • Γιατί δεν επισημαίνετε τις Παραλίες του Διστόμου με πινακίδες, όπως άλλα γειτονικά χωριά; Πολλοί νομίζουν ότι το Δίστομο δεν βρέχεται από θάλασσα.

  • Γιατί δεν ξαναγράφετε πάλι ''Δήμος Διστόμου'' στα ξύλινα παραβάν του Αγίου Νικολάου που τα έσβησαν κάποιοι ανεγκέφαλοι; Τους φοβάστε;

  • Τι αγώνα θα δώσουμε όλοι μαζί, αν χρειαστεί, για τον Νέο Καποδίστρια; Θα είναι προς το συμφέρον μας ή πάλι θα υποκύψουμε ως συνήθως;

  • Γιατί δεν εκδίδετε ένα ιστορικό βιβλίο, ή έστω φυλλάδιο, που να αναφέρει την ιστορία του τόπου μας και τις προσωπικότητές αυτού. Εγώ από μόνος μου σ' αυτόν τον χώρο, και έχω βρει ήδη τεράστιο υλικό. Δεν έχετε πάρα να το μελετήσετε απ' την αρχή ( ποιός Βοιωτός ξέρει ότι η Παραλία Διστόμου ιδρύθηκε μόλις το 1963, δηλαδή μιάς γενιάς οικισμός, και τον τρόπο που μας πήραν τις περουσίες μας έτσι αντιλαϊκά και φασιστικά; Καθώς και ότι ήταν δικά μας μέρη; )

  • Γιατί δεν εκμεταλλεύεστε τον οικισμό του Γεωργίου Μπάρλου; Ιδέες δεν έχετε για εκεί; Μπορούν να γίνουν χιλιάδες πράγματα. Από ξενώνες - πρότυπα, μέχρι συνεδριακά κέντρα.

  • Με το γήπεδο του Αμβρυσσέα τι θα γίνει; Θα προλάβει να αποπερατωθεί το έργο; Αληθεύει ότι πήρατε τα χρήματα του έργο από τον Μυτιληναίο; ( Αν ναι δεν είναι σωστό, τουλάχιστον κατά την ταπεινή μου γνώμη. )

Τώρα για να δούμε τι έχει μείνει, να το δώσουμε σε κανέναν επιχειρηματία κι αυτό .....


ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ



2 σχόλια:

Unknown είπε...

giati rwtas tosa ? ti se kanei na pisteveis oti tha exeis apantisi ?

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Απάντηση δεν θα έχω, αλλά θα το διαβάσουν, και αυτοί και κάποιοι άλλοι..
Δηλαδή να μην ρωτάμε τίποτα; όλα χωρίς επαγρύπνηση;
Ε τότε να τα ρημάξουν όλα..