Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Ρεμπέτικο και Λαϊκό γλέντι το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, στην Ταβέρνα ''Ο Φώτης'' στην Δαύλεια.

 


Σοκαριστικό τροχαίο στο Δίστομο – Τέσσερις τραυματίες


Αναδημοσίευση:in.gr

Ένα ακόμα τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα με τις εικόνες από τα οχήματα να σοκάρουν

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα ωστόσο τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

Σφοδρή σύγκρουση

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Τα μπλουζάκια της ''Ευτυχίας'', απλώθηκαν στο Σχολείο της Παραλίας Διστόμου, για την ΦΛΟΓΑ!

"Απλώνω ευτυχία, μεγαλώνω τη Φλόγα στην καρδιά" λέει το "σύνθημα" του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Καρκίνο ΦΛΟΓΑ, και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείο Παραλίας Διστόμου το έκαναν πράξη.

Στα κάγκελα του Σχολείου , αλλά και μέσα στην αυλή , τα παιδιά άπλωσαν - σαν σε μπουγάδα- άσπρα, μεταχειρισμένα, μπλουζάκια που έφεραν από το σπίτι τους αφού πρώτα ζωγράφισαν ή έγραψαν πάνω τους με μαρκαδόρους, πως νιώθουν αυτά την Ευτυχία! Έτσι περίπου 150 βιωματικές παιδικές απόψεις για την Ευτυχία, ''ανεμίζουν'' και γίνονται "σημαία" και στον κόσμο των μεγάλων.

Όσοι κατεβαίνουν την οδό Αθηνάς του παραλιακού οικισμού της Βοιωτίας, μπορεί να ξαφνιάζονται αρχικά, αλλά το μήνυμα περνά.

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Πρόσκληση για Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διστόμου Α Α στις 22.12.2023

Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 22η Δεκεμβρίου ημέρα της εβδομάδος Παρασκευή και ώρα 17:00, με μεικτή διαδικασία (στο Πνευματικό Κέντρο Διστόμου και μέσω τηλεδιάσκεψης ) σύμφωνα με τις διατάξεις:

α) του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 όπως ισχύει,

β) της υπ΄αριθμ.375/2022 εγκυκλίου του ΥΠ.ΕΣ ( Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου)

γ) την παρ.1 του άρθρου 11 του Ν.5043/2023

για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο : Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας έτους 2024– Εισηγητής : Τεχνική Υπηρεσία

Θέμα 2ο : Καθορισμός του συντελεστή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού οικ. έτους 2024 - Εισηγητής : Οικονομική Υπηρεσία

Καλά Χριστούγεννα από το Distomoblogspot

 

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τον Εξωραϊστικό και Επιμορφωτικό Σύλλογο Αντίκυρας

 


Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Αναδημοσίευση: Lifo.gr

Πριν από περίπου 40 ημέρες ο Γιώργος Μιχαλακόπουλου υπέστη εγκεφαλικό και νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Ο σπουδαίος ηθοποιός κατέληξε σήμερα το πρωί, στο νοσοκομείο. 

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1938 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. 

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του εμφανίστηκε σε πληθώρα θεατρικών παραστάσεων, ενώ στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε στη σειρά «Εκείνος κι εκείνος» του Κώστα Κουτσομύτη, τη δεκαετία του ‘70, μαζί με τον Βασίλη Διαμαντόπουλου. 

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Αντί-ναζί "παράσταση" : Εκατοντάδες εκδρομείς στο ανοιχτό θέατρο του Μαυσωλείου Διστόμου.

 

Αντί-ναζί "παράσταση" με θέμα ''Η Σφαγή του Διστόμου'', παρακολούθησαν σήμερα Κυριακή εκατοντάδες εκδρομείς από την Αθήνα και όχι μόνο, στο ανοιχτό Αμφιθέατρο του Μαυσωλείου, δίπλα στο οστεοφυλάκιο  των σφαγιασθέντων από τους Γερμανούς κατοίκων της Μαρτυρικής και Ιστορικής κωμόπολης της Βοιωτίας. 

Ο καλός καιρός βοήθησε στην εξόρμηση και όχι μόνο οργανωμένοι εκδρομείς με αρκετά πούλμαν αλλά και πολλά  Ι.Χ. με οικογένειες και παρέες νέων περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους και την άνοδο στον μικρό Λόφο του Μαυσωλείου - εξορμώντας είτε από Αθήνα- Πειραιά, είτε από άλλα μέρη, κυρίως της Στερεάς Ελλάδας.  

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Παγκοσμίως Μοναδικά Δελφίνια στον Κορινθιακό! - 4λεπτο βίντεο

Φίλοι μας καλοί, συνοδοιπόροι μας,

Ευχόμαστε το μήνυμά μας να σας βρίσκει υγιείς, τόσο εσάς όσο και τους αγαπημένους σας.

Το νέο μας βίντεο για τα δελφίνια του Κορινθιακού είναι ήδη στον αέρα!

Όπως ήδη γνωρίζετε οι περισσότεροι, εκπληκτικά πράγματα συμβαίνουν εκεί! Η μικτή κοινωνία των δελφινιών του είναι παγκοσμίως μοναδική!

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης έρευνας το 2023 για την εκτίμηση της αφθονίας των δελφινιών, έγιναν νέες εκπληκτικές παρατηρήσεις:
1) Ξαναείδαμε το ίδιο σταχτοδέλφινο 26 χρόνια μετά την πρώτη του παρατήρηση το 1997,
2) Καταγράψαμε ένα μοναδικό ζωνοδέλφινο με αντίχειρες και στα δύο του πτερύγια,
3) Ένα θηλυκό κοινό δελφίνι είχε υιοθετήσει ή απαγάγει ένα νεογέννητο ζωνοδέλφινο και το θήλαζε.

Βόλτα στην underground Ομόνοια μέσα από τα κλικς του δικού μας Γιάννη Καλύβα


Δείτε όλο το άρθρο με τις φωτογραφίες ΕΔΩ

Μετά τις 5 τ' απόγευμα αρχίζει να σουρουπώνει - Σάββατο, ο ουρανός πάνω από το κέντρο της Αθήνας είναι συννεφιασμένος, δεν μοιάζει ωστόσο απειλητικός. Ο Γιάννης Καλύβας έχει περασμένη στον ώμο τη φωτογραφική μηχανή του, χαμογελά, είναι έτοιμος για την περιήγηση στις πιο σκληρές urban γωνιές του αθηναϊκού κέντρου.

-Τι σε εμπνέει στο κέντρο;
-Η Μενάδρου...
-Ωραία, πάμε στην Ομόνοια και τριγύρω.

Όσο ο ουρανός σκοτεινιάζει, τόσο σκοτεινιάζουν κι οι δρόμοι - μια νουάρ ατμόσφαιρα στο σημείο αυτό της αστικής μητρόπολης που χρειάζεσαι σκληρό στομάχι και γερά νεύρα, που στ' άκουσμα του και μόνο οι περισσότεροι αποθαρρύνονται, ένα αθηναϊκό καρτιέ που μαγνητίζει ελάχιστους.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΣΤΟΜΙΤΙΚΗ ΦΩΤΟ-ΔΙΑΚΡΙΣΗ!


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΣΤΟΜΙΤΙΚΗ ΦΩΤΟ-ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Διακρίθηκε παγκοσμίως η φωτογραφία από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές στο Δίστομο. Την διακριθείσα  φωτογραφία τράβηξε ο αντιδήμαρχος Διστόμου Παναγιώτης Δημάκας για να δείξει το μέγεθος της καταστροφής που ανέδειξε το πρακτορείο epaimages.

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Πρόσκληση για Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28.11.2023

Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 28η Νοεμβρίου 2023 ημέρα της εβδομάδος Τρίτη και ώρα 18:30 , στο Πνευματικό Κέντρο Διστόμου σύμφωνα με τις διατάξεις:

α) του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 όπως ισχύει,

β) της υπ΄αριθμ.375/2022 εγκυκλίου του ΥΠ.ΕΣ ( Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου)

γ) την παρ.1 του άρθρου 11 του Ν.5043/2023

για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο : Λήψη απόφασης για τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διστόμου Αράχοβας

Πραγματοποιήθηκε ο 2ος ''Συμβολικός Δρόμος ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ Δίστομο - Αράχοβα'', για την Μάχη της Αράχοβας.

 

Αγώνας "αναπαράστασης" της αιφνιδιαστικής μετακίνησης του Γεωργίου Καραϊσκάκη, από το Στρατηγείο του στο Δίστομο στην Αράχοβα, όπου και έδωσε την ομώνυμη νικηφόρα μάχη, έγινε σήμερα συμβολικά από 10 δρομείς στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την σημαντική  μάχη του 1826 κατά των Τούρκων.



Πρόκειται για τον 2ο ''Συμβολικό Δρόμο Καραϊσκάκης Δίστομο -Αράχοβα'' ανηφορικός (από τα 450 μ. του Διστόμου  στα 1010 μ. της Αράχοβας) και  απόστασης 15,3 χλμ, στην οποία συμμετείχαν δρομείς από την ευρύτερη περιοχή και είναι οι εξής:

Σεχρεμέλης Αυγερινός ,

Καραγιάννης Τάσος ,

Μπρούζας Δημήτρης ,

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΜΑΧΗΣ ΑΡΑΧΟΒΑΣ (18-24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1826)

 

Κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα του συμπολίτη μας Γιάννη Καστρίτη, "Αθήνα 2222" από τις εκδόσεις 24 γράμματα

 

Η Δανάη, ένα νεαρό μέλος της κάστας των νεοαριστοκρατών, που ζει σε υπερσύγχρονες υπέργειες πόλεις-μανιτάρια φτιαγμένες από αντιβαρυτικά υλικά, κατεβαίνει στην Αθήνα, στον λεγόμενο «Κάτω Κόσμο», για να μελετήσει την επίδραση της νέας τεχνολογικής θρησκείας σε ανθρώπους κατώτερης νοημοσύνης. Μετά από μια πλανητική οικολογική καταστροφή, η πόλη αυτή έχει μετατραπεί σε ένα είδος τεράστιας αποθήκης για ανθρώπινες υπάρξεις. Εκεί συναντάει τον Ερμή, έναν φοιτητή τεχνοπρογραμματισμού. Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του, παλεύει να δημιουργήσει ένα βιντεοπαιχνίδι μήπως και αφυπνίσει τους αφοσιωμένους στην ξέφρενη κατανάλωση συμπολίτες του. Εμπνέεται από τους γραφικούς φίλους του, που έχουν αποσυρθεί στην έρημο απαρνούμενοι τον υπερμοντέρνο πολιτισμό. Η Δανάη από την πλευρά της ακολουθεί την περιέργειά της και ανακαλύπτει με φρίκη τον λόγο που ο πληθυσμός του «Κάτω Κόσμου», παραμένει χρήσιμος για τους άρχοντες των Μανιταριών.  

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ. ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΧΡΗΣΤΟ ΚΙΝΙΑ

 

Κηδεύτηκε σήμερα Κυριακή στο Δίστομο ο Χρήστος Κίνιας, Πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Ναζιστικής Κατοχής της Μαρτυρικής και Ιστορικής μας πόλης, που πέθανε χθες σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλευόταν.

Η κηδεία του 78 ετών συνταξιούχου του ΟΤΕ Χρήστου Κίνια ήταν πάνδημη, και όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο για αυτόν που δεν γνώρισε τον πατέρα του, καθώς ήταν ένα από τα 223 θύματα των Γερμανών Ναζί την μαύρη ημέρα της 10ης Ιουνίου 1944.

Τον εκλιπόντα αποχαιρέτησε ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Διστόμου,Αράχοβας,Αντίκυρας, δικηγόρος Μιλτιάδης Σφουντούρη, που όπως και ο Χρήστος Κίνιας, ήταν εκ των ιδρυτικών στελεχών του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Ναζιστικής Κατοχής.

Ο Επικήδειος του κυρίου Μιλτιάδης Σφουντούρη.

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ Α.Α

 

Πληροφορίες :
κ. Μούργος Νικόλαος τηλ. Επικοιν.: 2267350132
κα Νίκα Μαρίνα τηλ επικοιν.: 2267041474
κα Ευθυμία Πλήτσου τηλ. Επικοιν.: 2267350207
Ταχ. Δ/νση : 10ης Ιουνίου 28,Τ.Κ. 32005
Τηλ. 2267350101, E-MAIL:

 info@daa.gov.gr

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας, που ενδιαφέρονται να μισθώσουν κοινόχρηστο χώρο, μπορούν να καταθέσουν αίτηση για την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου έμπροσθεν του καταστήματος τους, έως την Παρασκευή 24-11-2023, στο πρωτόκολλο του Δήμου, στο Δημαρχείο Δίστομου, 10ης Ιουνίου 28 και στο email: info@daa.gov.gr , επισυνάπτοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Πρόσκληση για Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διστόμου Α. Α στις 24.10.2023

Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 24η Οκτωβρίου 2023 ημέρα της εβδομάδος Τρίτη και ώρα 18:00, με μικτή διαδικασία (στο Πνευματικό Κέντρο Διστόμου και μέσω τηλεδιάσκεψης) σύμφωνα με τις διατάξεις:

α) του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 όπως ισχύει,

β) της υπ΄αριθμ.375/2022 εγκυκλίου του ΥΠ.ΕΣ ( Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου)

γ) την παρ.1 του άρθρου 11 του Ν.5043/2023

για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο: Έγκριση αναμόρφωσης (25η) προϋπολογισμού εσόδων - εξόδων έτους 2023 - Εισηγητής : Οικονομική Υπηρεσία

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Ο Γιάννης Σταθάς εξελέγη ξανά Δήμαρχος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας με μεγάλα ποσοστά!!

Ο Γιάννης Σταθάς εξελέγη ξανά Δήμαρχος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας με μεγάλα ποσοστά! Τα μεγαλύτερα από όλους τους συνυποψήφιούς του στην Βοιωτία.

Μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου εσωτερικών για να δείτε αναλυτικά τα ποσοστά, καθώς και τους Δημοτικούς Συμβούλους

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Συγχαρητήρια σε όλους.

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

''Έφυγε'' η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός, Μαίρη Χρονοπούλου.

Πηγή/Αναδημοσίευση: ΕΡΤnews

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών η μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου Μαίρη Χρονοπούλου, η οποία τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στον “Ευαγγελισμό” βαριά τραυματισμένη μετά από πτώση στο σπίτι της. Έφερε τραύματα στο κεφάλι και αιμάτωμα.

«Σήμερα 06/10/2023, και ώρα 14:12 μ.μ. κατέληξε η γνωστή ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας, στην οποία νοσηλευόταν από 02/10/2023», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του «Ευαγγελισμού» και εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Επίσκεψη - Προσκύνημα γερμανών ακτιβιστών στο Δίστομο

                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προσκύνημα στο Μαυσωλείο των 223 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο, τη Μαρτυρική και Ιστορική κωμόπολη της Βοιωτίας, πραγματοποίησε χθες μία ομάδα 30 Γερμανών, δίνοντας την υπόσχεση «Ποτέ ξανά ναζισμός, ποτέ ξανά φασισμός».

Την εκπαιδευτική και ιστορική περιοδεία στην Αθήνα, το Δίστομο και την Θεσσαλονίκη διοργάνωσαν το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, το οποίο πρόσκειται στο κόμμα της Αριστεράς , και η οργάνωση «Akubiz Ev».

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Η έναρξη της σχολικής χρόνιας κάθε χρόνο αποτελεί μια ιδιαίτερη στιγμή για τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των βαθμίδων. Είναι ένα νέο ξεκίνημα με στόχους και προσδοκίες, με επιθυμίες και όνειρα σε μια πορεία με δυσκολίες, απαιτήσεις και υποχρεώσεις, αλλά συγχρόνως όμορφη και συναρπαστική, αφού οδηγεί στην κατάκτηση της γνώσης.

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Η Βάλια Καράβα υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Λεβαδέων

 

Η δική μας Βάλια Καράβα, υπεύθυνη του Πολυϊατρείου "ΙΑΣΗ ΔΙΣΤΟΜΟΥ", φαρμακοποιός στην ιδιότητα, συσστρατεύεται και πάλι στο πλευρό του Γιάννη Ταγκαλέγκα, στη μάχη της διεκδίκησης του Δήμου Λεβαδέων,  στις επερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου.

Έχοντας δώσει τα διαπιστευτήριά της κατά τη διάρκεια της θητείας της, ούσα άξια εκπρόσωπος της νέας γενιάς στην αυτοδιοίκηση,  ζητά να γίνει και πάλι η επιλογή των δημοτών για να συνεχίσει να αγωνίζεται " Για ένα Δήμο που αξίζει να ζεις " .

Εμείς της ευχόμαστε από καρδιάς Καλή Επιτυχία!

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ενεργοί Δημότες» του Ιωάννη Σταθά

Το επίσημο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Ενεργοί Δημότες” για τον Δήμο Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας κατέθεσε ο επικεφαλής και νυν Δήμαρχος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας Ιωάννης Σταθάς.

Ο συνδυασμός αποτελείται από 70 υποψηφίους.

Υποψήφιος Δήμαρχος

Σταθάς Ιωάννης του Παναγιώτη

Δημοτική Ενότητα Διστόμου

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Λιβαδειάς, παρουσιάζει την Εκδήλωση, ''Μια θάλασσα τραγούδια''.

 

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των προβλημάτων στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ προκαλούνται διακοπές στο αντλιοστάσιο και κατ΄επέκταση στην ομαλή υδροδότηση της κοινότητας Διστόμου.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι να περιορίσουν την κατανάλωση νερού έτσι ώστε αυτό να επαρκεί για όλους. 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση.

 

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Δοκιμάζεται ξανά η περιοχή μας - Κάηκαν κελιά στο Ιστορικό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά. Η φωτιά έχει ξεφύγει και παίρνει μεγάλες διαστάσεις

 

Η πυρκαγιά στο πέρασμά της έκαψε ολοσχερώς τον περίβολο του ιστορικού μοναστηριού. Οι πρώτες φλόγες ξεπήδησαν στο εσωτερικό της Μονής και καίνε ένα από τα παλαιότερα κτίρια.
Ευτυχώς, έγκαιρα το μοναστήρι εκκενώθηκε από επισκέπτες και μοναχούς.

Η φωτιά έχει ξεφύγει και παίρνει μεγάλες διαστάσεις. SOS για τα χωριά μας.