Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

13η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας ενημερώνει ότι η προγραμματισμένη

διανομή ξηρών και νωπών προϊόντων σε δικαιούχους του επισιτιστικού προγράμματος

ΤΕΒΑ θα πραγματοποιηθεί λόγω της πανελλαδικής απεργίας την

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.

στο Δημαρχείο στο Δίστομο.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Απονεμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, το Βραβείο στον συμπολίτη μας Παναγιώτη Κοτρόγιαννο, για το βιβλίο του. '' Ήθη, έθιμα και παιχνίδια στα σοκάκια του Διστόμου''


Ένα ιδιαίτερο Λογοτεχνικό Βραβείο που τιμά τον ίδιο και τον τόπο μας- το μαρτυρικό και ιστορικό Δίστομο- απονεμήθηκε χθες στον συντοπίτη μας Παναγιώτη Κοτρόγιαννο, από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, για το νέο βιβλίο του, ’Ήθη, έθιμα και παιχνίδια στα σοκάκια του Διστόμου’’.

Τα βραβεία των διάφορων κατηγοριών του ετήσιου Πανελλήνιου και Παγκύπριου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ποίησης, Διηγήματος, Χρονικού-Μαρτυρίας απονεμήθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα της Εταιρίας Λογοτεχνών (Γεννάδιου 8 και Ακαδημίας). Το βιβλίο του Παναγιώτη Κοτρόγιαννου (Εκδόσεις ''Κασταλία''), επιλέχθηκε Πρώτο και βραβεύτηκε από την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού στην κατηγορία Ολοκληρωμένου Έργου στον Λαογραφικό τομέα, για το 2022 - διαγωνισμό που ήταν αφιερωμένος στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Πεζοπορούν από το Δίστομο στα Καλάβρυτα για την Μνήμη των θυμάτων του Ναζισμού.

 

Δύο νέοι από το Δίστομο, ο εκπαιδευτικός Γιώργος Λούκας και ο μηχανολόγος Δημήτρης Μπρούζας, ξεκίνησαν με τα πόδια μια "Πορεία Μνήμης :

Από το Δίστομο στα Καλάβρυτα, ενόψει της επετείου του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, τις επόμενες ημέρες, κρατώντας ζωντανό τον Αγώνα ενάντια στην λήθη των γερμανικών εγκλημάτων του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

Αφετηρία τους τα μνημεία Μνήμης της κωμόπολης του διστόμου - το  Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού και το Μαυσωλείο Διστόμου -  και κατάληξη ο τόπος εκτέλεσης στην ορεινή κωμόπολη της Αχαΐας.

 Το μήνυμα που ανάρτησαν σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης- τα λέει όλα:  

11 Δεκεμβρίου 2022 Candle Lighting Day - ''ΦΛΟΓΑ''. Κρατάμε τη φλόγα αναμμένη σε όλη την υφήλιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11 Δεκεμβρίου 2022

Candle Lighting Day

[Μην παραλείψετε να δείτε το βίντεο]

Μια μέρα μνήμης για τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, τους φίλους μας και όλα τα παιδιά που δεν είναι πια μαζί μας.

Για πάντα στη μνήμη και την καρδιά μας

Η 2η Κυριακή του Δεκέμβρη είναι αφιερωμένη στα παιδιά που έφυγαν από τη ζωή νωρίς.

Ανάβουμε ένα κερί για να τιμήσουμε όσα παιδιά πέθαναν από καρκίνο, να θυμηθούμε τις χαρούμενες στιγμές τους και να συμπαρασταθούμε στους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους τους.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Τιμητική Λογοτεχνική Διάκριση, για τον συμπολίτη μας Παναγιώτη Κοτρόγιαννο, από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών

Ο συντοπίτης μας Παναγιώτης Κοτρόγιαννος, βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών για το νέο βιβλίο του ‘Ήθη, έθιμα και παιχνίδια στα σοκάκια του Διστόμου’’(Εκδόσεις Κασταλία ).

Το βιβλίο του επιλέχτηκε και βραβεύτηκε από την Κριτική Επιτροπή του ετήσιου Διαγωνισμού της ΕΕΛ, στην κατηγορία Ολοκληρωμένου Έργου στον Λαογραφικό τομέα, για το 2022.

Πρόκειται για Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης , Διηγήματος, Χρονικού-Μαρτυρίας και είναι αφιερωμένος στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Ζωντανή μουσική το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο Cafe Medeon, για τα 50 χρόνια του Ορειβατικού Σύλλογου

 


Ρεμπέτικα και Παλιά Λαϊκά στην ''Πεινακοθήκη'' στην Ελάτεια, το Σάββατο 3 - 12


 

Κρήτες της Αθήνας τίμησαν το Δίστομο.

Ο εξαιρετικός καιρός διευκόλυνε τα μέγιστα για να γίνει υπαίθρια η ενημέρωση επισκεπτών του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου τις προάλλες, καθώς την ημέρα εκείνη ένας έκτακτος τεχνικής φύσεως λόγος κατέστησε αδύνατη την παρουσίαση του ντοκυμαντέρ στην ισόγεια αίθουσα προβολών. 

Βεβαίως τα μέλη της Ένωσης Κρητών Αγίων Αναργύρων 1952, που επισκέφτηκαν το Μουσείο, ξεναγήθηκαν σε άλλες αίθουσες με εκθέματα, και εν συνεχεία έγινε ενημέρωσή τους, καθώς και συζήτηση για την Σφαγή των 223 Διστομιτών από τους Γερμανούς Ναζί στις 10 Ιουνίου 1944, στην Πλατεία μπροστά στο Μουσείο και το Δημαρχείο, που φέρει το όνομα του Νομάρχη που ξεκίνησε την δικαστική διεκδίκηση των αποζημιώσεων, του αείμνηστου Ιωάννη Σταμούλη.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Το''Lebensraum-Ζωτικός Χώρος'' ανεβαίνει ξανά στο Θεατράκι της ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑΣ στο Δίστομο

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το' 'Lebensraum-Ζωτικός Χώρος'', το έργο του Θανάση Τριαρίδη που το παρουσιάσαμε το περασμένο καλοκαίρι σε σκηνοθεσία Τάσου Σταθά και είχε επιτυχημένη παρουσία στα φεστιβάλ όπου συμμετείχαμε, επιστρέφει για λίγες ακόμα παραστάσεις στο κλειστό μας θεατράκι της «Θεατροφρένειας» για όσους δεν το είδαν και για όσους θέλουν να το ξαναδούν.

Έτσι λοιπόν το “Lebensraum” θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στο κλειστό μας θεατράκι καθώς και όλο τον Δεκέμβρη κάθε Τετάρτη.

Πρόγραμμα Επετειακών Εκδηλώσεων 2022 - ΜΑΧΗ ΑΡΑΧΟΒΑΣ

 


Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Κοντά στις δύο χιλιάδες προβολές το άρθρο για το Δίστομο, "όταν σε πνίγει το δίκιο "

Κοντά στις δύο χιλιάδες προβολές το άρθρο για το Δίστομο, "όταν σε πνίγει το δίκιο ", που προβλημάτισε και έβγαλε στην επιφάνεια όσα πολλοί αποκρύπτουν τεχνηέντως. 

Το άρθρο προβάλλεται ξανά ΕΔΩ 


Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Η Αστερία: Ο λυγμός και η μνήμη του Διστόμου - Του Θανάση Τοτόμη


 Του Θανάση Τοτόμη*                        Δίστομο, γυναίκες 1945 Βούλα Παπαϊωάννου

Πηγή/Αναδημοσίευση:fractalart

 •Η Αστερία είναι ένα όνομα εμβληματικό στο Δίστομο. Μπορεί, γιατί έχει το σχήμα των πλατύφυλλων μαντιλιών που κάλυπταν τις κεφαλές τους οι γυναίκες της πόλης, για να «κρατήσουν» τον πόνο για πολλές δεκαετίες, των 223 εκτελεσμένων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, κοντά ή μέσα στα σπίτια και στις αυλές.

Μπορεί, γιατί έχει το σχήμα, μιας προσμονής για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά, που μπορούν να κοιτάζουν τ’ άστρα δίχως φόβο για τη ζωή τους, πια.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ: “ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΤΕΦΟΣ – ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ,” ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης ”Ημέρες Κατοχής”, με έργα του ζωγράφου Χαράλαμπου Στέφου που θα πραγματοποιηθούν αύριο, 

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 στις 19:30,

παρουσία της οικογένειας του ζωγράφου και του Γιάννη Σταθά, Δημάρχου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας.

Η έκθεση που διοργανώνεται από τον Δήμο Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου θα διαρκέσει έως την 31η Δεκεμβρίου 2022. 

Ο Χαράλαμπος Στέφος (1932-2009) γεννήθηκε στον Κόκκινο Δωρίδας.

Η ξεκαρδιστική Κωμωδία ''Να ζει κανείς ή να μη ζει...κανείς;'' της Έφης Μεράβογλου, στο κλειστό Θεατράκι της ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑΣ στο Δίστομο

Το κλειστό μας θεατράκι, το θεατράκι της ''Θεατροφρένειας'', ανοίγει και πάλι τις πόρτες του και μαζί με δικές μας παραγωγές οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας και σύντομα θα ανακοινωθούν, έχει την χαρά να φιλοξενήσει μια από τις πιο επιτυχημένες επαγγελματικές παραστάσεις των τελευταίων ετών.

Έτσι λοιπόν το Σάββατο 29 Οκτωβρίου η ξεκαρδιστική κωμωδία της Έφης Μεράβογλου «Να Ζει Κανείς Η Να Μη Ζει…Κανείς» από την ομάδα''Mariposa'' θα ανοίξει τον κύκλο αυτών των παραστάσεων που θα γεμίσουν τον χειμώνα όλων μας κάνοντας τον πιο όμορφο, πιο ποιοτικό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

https://esdoge.gr/

Αθήνα 26 Οκτωβρίου 2022

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΟΛΑΦ ΣΟΛΤΣ

«Αυτό το λόγο θα σας πω, δεν έχω άλλο κανένα,

 μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του Εικοσιένα». (Κωστής Παλαμάς).

Συνεστίαση - Λαϊκό Γλέντι με το Κ.Κ.Ε ( Τομεακή Επιτροπή Λιβαδειάς ), στην Χαιρώνεια

 


Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Ρεμπέτικη και Λαϊκή Βραδιά στο Cafe Bonjour στην Λιβαδειά, την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ Α.Α

Σας καλούμε να παρευρεθείτε και να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022, στις κατά τόπους Κοινότητες του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας, ως κατωτέρω :

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ΔΙΣΤΟΜΟ

Ώρα 7:30 π.μ.

Θα χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας.

Ώρα 11:00 π.μ.

Δοξολογία στον Ιερό Ναό «Αγίου Νικολάου».

Ώρα 11:30 π.μ.

Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων.

Ώρα 11:40 π.μ.

Εκφώνηση του πανηγυρικού από την Διευθύντρια του Γυμνασίου Διστόμου κα Ζωή Παπαλουκά.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Απόδοση Τιμής στον Αργύρη Σφουντούρη από το Ιστορικό Αρχείο του ΕΚΠΑ

 


Κοσμοσυρροή στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου


Εκατοντάδες μαθητές Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων αλλά και οργανωμένες αποστολές πολιτιστικών και εκδρομικών φορέων κατακλύζουν αυτές τις ημέρες το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, εν όψει της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου και του ''όχι'' του ελληνικού λαού στον φασισμό και τον ναζισμό του Άξονα.

Η κοντινή απόσταση από την Αθήνα (μόλις 149 χλμ) και γενικώς η κεντρική γεωγραφική θέση του Διστόμου, διευκολύνει την προσέγγισή του, η δε συγκλονιστική ιστορία της άγριας Σφαγής 223 κατοίκων του από τους Γερμανούς το 1944 προσελκύει τους προσκυνητές όλο το έτος.

Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διστόμου Α.Α, ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διστόμου Α.Α, ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Ο ίδιος αναφέρει σε ανάρτησή του:

Ευχαριστώ πραγματικά τον Δήμαρχο και τους συναδέρφους στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας για την τιμή που μου έκαναν να με εκλέξουν στη θέση του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας. 

Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους.

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Κ.Ε ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑ Για το σοβαρό εργατικό «ατύχημα» στην περιοχή του Διστόμου

Την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη, 25χρονος εργάτης έπεσε από ύψος 10-12 μέτρων  την ώρα κατά την οποία εργαζόταν για την συντήρηση ανεμογεννήτριας στην  περιοχή του Διστόμου.  Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς και στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του στο νοσοκομείο  «Ευαγγελισμός» όπου και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα θεραπείας.

Η εργατική τάξη μετρά έναν ακόμη σακατεμένο, θυσία  στον βωμό της πράσινης ανάπτυξης και της ακόρεστης εργοδοτικής επιδίωξης για μεγιστοποίηση των κερδών της.  Ένα ακόμη θύμα που προστίθεται στην αλυσίδα των «ατυχημάτων» που συμβαίνουν σε κάθε χώρο δουλειάς όλο και συχνότερα, ως  αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, της υποστελέχωσης και της έλλειψης μέτρων ασφαλείας, ακόμη και σε εργασίες όπως αυτές της ανέγερσης και συντήρησης ανεμογεννητριών με ιδιαίτερες απαιτήσεις σε μέτρα ασφάλειας αλλά και σε προσωπικό ξεκούραστο κι όχι στα όρια της εξουθένωσης, που εκτοξεύει τις πιθανότητες ατυχημάτων.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή ο γνωστός τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας.

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 85 ετών ο Σταμάτης Κόκοτας. Ο γνωστός τραγουδιστής νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Πριν λίγες ημέρες, είχε γίνει γνωστό ότι ο τραγουδιστής είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε. Τότε, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Σταμάτης Κόκοτας νοσηλεύτηκε προληπτικά στο νοσοκομείο, όπου και υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Πρόσκληση από το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ, για τον σχηματισμό παιδικών τμημάτων

Το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια» προσκαλεί τους γονείς και τους κηδεμόνες των παιδιών από 5 έως 13 ετών από το Δίστομο και από τις γύρω περιοχές του Δήμου μας και όχι μόνο σε μια νέα συνάντηση με σκοπό τον σχηματισμό των τμημάτων και τις ώρες πρόβας του μικρού εργαστηρίου μας.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Πέθανε η Μάρθα Καραγιάννη

Πηγή/Αναδημοσίευση: Iefimerida

Η μεγάλη ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι της Κυριακής (18/9) στις 12:50.

Ο ψυχολόγος Δημήτρης Σούρας, ο οποίος ήταν με τη Μάρθα Καραγιάννη μέχρι τις τελευταίες τις στιγμές, μίλησε στον ALPHA και ανακοίνωσε το θάνατό της. Η Μάρθα Καραγιάννη αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

 «Έφυγε μία μεγάλη πρωταγωνίστρια»

«Περίπου 12:45, η Ντόρα, η αγαπημένη της φίλη, η αδελφή της, το πιο δικό της πρόσωπο, μου τηλεφώνησε ότι βλέπει πως η Μάρθα δεν είναι πολύ καλά. Της είπα να μου μιλήσει. Λέω Μαρθάκι πες μου δύο κουβέντες να σε ακούσω. Γύρισε και μου είπε καλημέρα Δημήτρη. Της λέω ότι δεν μου φτάνει αυτό. Θέλω να μου πεις και κάτι παραπάνω. Είπε "κα" και μετά σταμάτησε. Παίρνει η Ντόρα το τηλέφωνο και της λέω αμέσως γιατρό, αμέσως ασθενοφόρο, αμέσως τα πάντα. Της δίνω το νούμερο και αμέσως τηλεφωνήσαμε στον γιατρό να έρθει» αποκάλυψε, αρχικά, ο κ. Σούρας.

Πρόγραμμα Δωρεάν Rapid test COVID-19, Σεπτέμβριος 2022 του Δήμου Διστόμου.Α.Α

 Δωρεάν Rapid test COVID-19

Ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με ειδικό υγειονομικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δωρεάν τεστ γρήγορης ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test):

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ 48ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

 

Με τη μεγαλύτερη συμμετοχή λαού και νεολαίας των τελευταίων χρόνων ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Λιβαδειά, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη.

Από το απόγευμα της Παρασκευής τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με μεράκι προετοίμαζαν τον χώρο για να υποδεχθεί τους επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Στο χώρο του Φεστιβάλ το ενδιαφέρον του κόσμου τράβηξε  η έκθεση με θέμα τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενώ μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου και στο βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

 Ξεχωριστή θέση είχε η "γωνία ΕΠΑΛ", με την δική της έκθεση «τα ΕΠΑΛ... αλλιώς», που αποτέλεσε σημείο συνάντησης των μαθητών, συζήτησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο, των θέσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το σχολείο και ιδιαίτερα την τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση. 

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Κι αυτή την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, Ρεμπέτικα και Παλιά Λαϊκά τραγούδια, στην ταβέρνα της ΑΓΓΕΛΑΣ, στον Προφήτη Ηλία Λιβαδειάς

Κι αυτή την Παρασκευή συνεχίζεται το μουσικό σεργιάνι σε Ρεμπέτικα και Παλιά Λαϊκά Μονοπάτια, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στην Ταβέρνα της ΑΓΓΕΛΑΣ στον Προφήτη Ηλία Λιβαδειάς.

Μπουζούκι/Τραγούδι: Θέμης Παπαϊωάννου

Τραγούδι: Αγγέλα Παπαδά

Λαούτο/Τραγούδι: Γιώργος Πούλος

Τηλέφωνα για κρατήσεις: 2261061353, 6972250703, 6934136667, 6934126279

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Πέθανε η σπουδαία Ελληνίδα, Ειρήνη Παππά.

Πρωταγωνίστησε σε τρεις ταινίες που προτάθηκαν για Όσκαρ ξενόγλωσσης Ταινίας, από τις οποίες το κατέκτησε το «Ζ» του Κώστα Γαβρά.

Σε ηλικία 96 ετών έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Ειρήνη Παππά, από τις λίγες με καριέρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.   

Γεννήθηκε το 1926 στο Χιλιομόδι Κορινθίας ως Ειρήνη Λελέκου. Το Παππά ήταν το όνομα που πήρε από τον γάμος της το 1943 με τον Άλκη Παππά, από τον οποίο πήρε διαζύγιο το 1947.

Είχε τεράστια και σημαντική καλλιτεχνική πορεία, πρωταγωνιστώντας μεταξύ άλλων σε τρεις ταινίες που προτάθηκαν για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, ενώ το κατέκτησε με το «Ζ» του Κώστα Γαβρά. Επίσης βραβεύθηκε και με τον Χρυσό Λέοντα της Μπιενάλε Θεάτρου της Βενετίας για την ερμηνεία της στην «Οδύσσεια», σε σκηνοθεσία Φράνκο Ρόσι.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Κώστας Καζάκος - Πανελλήνιο πένθος

Πηγή - Αναδημοσίευση: Cnn.gr

«Έφυγε» σε ηλικία 87 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός, Κώστας Καζάκος. Τις τελευταίες εβδομάδες ο Κώστας Καζάκος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αντιμετωπίζοντας σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα.

Στο παρελθόν είχε νοσήσει από κορωνοϊό και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό είχε δυσχεράνει την κατάσταση με την ήδη επιβαρυμένη υγεία του.

Τον περασμένο Απρίλιο, μάλιστα, είχε αποχωρήσει από παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούσε και είχε αντικατασταθεί από άλλον ηθοποιό, λόγω προβλημάτων υγείας.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Συνεχίζεται το μουσικό σεργιάνι σε Ρεμπέτικα και Παλιά Λαϊκά Μονοπάτια, κι αυτήν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στην Ταβέρνα της ΑΓΓΕΛΑΣ στον Προφήτη Ηλία Λιβαδειάς.

Κι αυτή την Παρασκευή συνεχίζεται το μουσικό σεργιάνι σε Ρεμπέτικα και Παλιά Λαϊκά Μονοπάτια, την Παρασκευή  9 Σεπτεμβρίου, στην Ταβέρνα της ΑΓΓΕΛΑΣ στον Προφήτη Ηλία Λιβαδειάς.

Μαζί μας σήμερα και ο 

Σπύρος Μπολοβίνης: Μπουζούκι τραγούδι

Μπουζούκι/Τραγούδι: Θέμης Παπαϊωάννου

Τραγούδι: Αγγέλα Παπαδά

Λαούτο/Τραγούδι: Γιώργος Πούλος

Τηλέφωνα για κρατήσεις: 2261061353, 6972250703, 6934136667, 6934126279

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά τραγούδια, κι αυτήν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στην Ταβέρνα της ΑΓΓΕΛΑΣ στον Προφήτη Ηλία Λιβαδειάς

Συνεχίζεται το μουσικό σεργιάνι σε Ρεμπέτικα και Παλιά Λαϊκά Μονοπάτια, κι αυτήν την Παρασκευή 2Σεπτεμβρίου, στην Ταβέρνα της ΑΓΓΕΛΑΣ στον Προφήτη Ηλία Λιβαδειάς.

Μπουζούκι/Τραγούδι: Θέμης Παπαϊωάννου

Τραγούδι: Αγγέλα Παπαδά

Λαούτο/Τραγούδι: Γιώργος Πούλος

Τηλέφωνα για κρατήσεις: 2261061353, 6972250703, 6934136667, 6934126279