Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Δάκης: «Έσβησε» η φωνή και το αστραφτερό χαμόγελο της κοσμοπολίτικης Αθήνας

Πηγή/Αναδημοσίευση: Εφημερίδα των Συντακτών

Από την Ναταλί Χατζηαντωνίου

Συμπαθής, όμορφος, με πλατύ αστραφτερό χαμόγελο και με την ευγένεια και τον κοσμοπολιτισμό της αλεξανδρινής καταγωγής του και την πολύγλωσση παιδεία. Στο τραγούδι υπήρξε μέρος, αντιστοίχως, της κοσμοπολίτικης πλευράς της Αθήνας του ΄60 και του ΄70 που ξενύχταγε στα μεγάλα κέντρα-χωρίς να επηρεάζεται από τη βαριά σκιά της Χούντας.

Έτσι κι αλλιώς ο Δάκης, η εμφάνιση και το ρεπερτόριό του παρέπεμπε στη λάμψη ενός πάρτι που το μόνο που μπορεί να το επισκιάσει είναι η θλίψη για ένα χαμένο έρωτα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν ήταν ένας εξαιρετικός ερμηνευτής με μία σειρά επιτυχιών συνδεδεμένων και με τις ζωντανές του εμφανίσεις και με στιγμιότυπα από ταινίες του παλιού ελληνικού σινεμά («Γοργόνες και μάγκες», «Η θεία μου η χίπισσα» κ.ά).

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Πρόσκληση για Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής του Συμβουλίου του Δήμου Διστόμου. Α.Α στις 24.05.2022

Σας προσκαλούμε στην 12η τακτική συνεδρίαση του έτους 2022 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας, που θα γίνει την Τρίτη 24 Μαΐου 2022 και ώρα 14.00΄ μέσω τηλεδιάσκεψης για συζήτηση και λήψη απόφασης στα θέματα της ημερησίας διάταξης:

Θέματα της ημερησίας διάταξης:

1. Αποδοχή ποσού 244.038,70 ευρώ από ΔΑΠΕΕΠ ως απόδοση τέλους υπέρ ΟΤΑ από ΑΠΕ για το χρονικό διάστημα από Απρίλιο 2021 έως Δεκέμβριο 2021.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Η ''Μελίνα'' στο Δίστομο - Προσκυνηματική επίσκεψη στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου


Η ''Μελίνα'' στο Δίστομο.

Προσκυνηματική επίσκεψη στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού έκανε ο δραστήριος ''Σύλλογος Γυναικών Εϋυδρίου Φαρσάλων - Μελίνα''

Περήφανες για το Σύλλογο τους ανήρτησαν το έμβλημα του για τις ανάγκες της φωτογράφησης.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Πέθανε ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

Πηγή/Αναδημοσίευση: Documento

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου.

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1943 στην Αγριά Βόλου. Ξεκίνησε να συνθέτει από την ηλικία των τεσσάρων ετών, ενώ έδωσε την πρώτη του δημόσια παράσταση στην ηλικία των έξι, χωρίς να έχει καμία μουσική εκπαίδευση. Ήταν αυτοδίδακτος παρά τις πιέσεις των γονιών του, αλλά και των δασκάλων του, που τον προέτρεπαν να κάνει μαθήματα μουσικής. Ωστόσο, σπούδασε κλασική μουσική, ζωγραφική και σκηνοθεσία στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στην Αθήνα.

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Ημερίδα στο Δίστομο με τίτλο: Διεκδίκηση Γερμανικών Αποζημιώσεων: 22 χρόνια μετά την έκδοση της απόφασης 11/2000 του Αρείου Πάγου για τα θύματα του Διστόμου

Ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δικηγορικό Σύλλογο Λιβαδειάς διοργανώνει εσπερίδα το Σάββατο, 14 Μαΐου 2022 με τίτλο:

'Διεκδίκηση Γερμανικών Αποζημιώσεων: 22 χρόνια μετά την έκδοση της απόφασης 11/2000 του Αρείου Πάγου για τα θύματα του Διστόμου''

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Δωρεάν Rapid test COVID-19 στην Παραλία Διστόμου τις 15.05.2022, από τον Δήμο Διστόμου Α.Α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δωρεάν Rapid test COVID-19 στην Παραλία Διστόμου

Ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με ειδικό υγειονομικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δωρεάν τεστ γρήγορης ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test):

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

38ος ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

1.        Ο Δήμος Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας

Π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ει

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 , αγώνα  δρόμου απόστασης 11.2 χλμ με την ονομασία

«38ος Δρόμος Θυσίας Διστόμου», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης των Σφαγιασθέντων Διστομιτών στις 10 Ιουνίου 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής.

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.