Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Ανακοίνωση του Δημοτικού Σχολείου Διστόμου, με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες - Ταινία για παιδιά και μεγάλους

Μία ταινία για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες είναι το “Cuerdas” (Σχοινιά ή Χορδές) του Pedro Solís García που δείχνει με τον πιο γλυκό και απλό τρόπο το δικαίωμά τους στο σχολείο, το παιχνίδι και τη φιλία.

Σύμφωνα με το άρθρο 23 της Διεθνούς σύμβασης των Δικαιωμάτων του παιδιού κάθε παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, έχει δικαίωμα σε ειδική μέριμνα και εκπαίδευση. Θα πρέπει να βοηθηθεί, ώστε να είναι ανεξάρτητο και να συμμετέχει ενεργά στις κοινότητές του.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ - Αποτυχημένος Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης


Αποτυχημένος Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης

Ο αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής, σε απόλυτο πανικό από τη πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ και τη θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά σε θανάτους και σε κρούσματα, αντί να αναλάβει την ευθύνη του, τη μεταθέτει για άλλη μια φορά στους πολίτες.

Μέχρι τώρα του έφταιγαν οι νέοι, τώρα του φταίνε οι ηλικιωμένοι και αποφάσισε να τους οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση, για να κρύψει την παταγώδη αποτυχία του.

Στοχοποιεί τους άνω των 60, και αντί,

Δελτίο Τύπου από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς για τα δωρεάν rapid test

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΡΑΠΙΝΤ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ          

Με την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης είναι πλέον ολοφάνερο σε όλον τον κόσμο πως χωρίς ενίσχυση των Δημόσιων Νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Υγείας, με προσωπικό και υποδομές, μαζικούς ελέγχους (τεστ ανίχνευσης), προστατευτικά μέτρα (μάσκες, αποστάσεις, πολλαπλασιασμός Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, απολύμανσης, κλπ) ο ιός δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, γιατί θα μεταλλάσσεται διαρκώς και θα είναι ένας μόνιμος κίνδυνος.

Και ενώ η παραπάνω αλήθεια γίνεται  παγκόσμιος προβληματισμός, η δική μας κυβέρνηση επιμένει στο αφήγημα του «αποδιοπομπαίου ανεμβολίαστου».             

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Πέθανε η τραγουδίστρια Χριστιάνα

Πηγή/Αναδημοσίευση: Lifo

Έφυγε από τη ζωή η δημοφιλής τραγουδίστρια Χριστιάνα σε ηλικία 68 ετών. 

Η ερμηνεύτρια μεγάλων επιτυχιών,πέθανε νικημένη από τον καρκίνο. Τα τελευταία χρόνια έπασχε και από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Είχε γεννηθεί το 1953, και ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το τραγούδι από πολύ μικρή ηλικία. Στη δισκογραφία της περιλαμβάνονται επιτυχίες όπως τα τραγούδια «Τα μάτια σου», «Τι να μας κάνει η νύχτα», «Σαριμπιντάμ», «Η νύχτα θέλει», «Εβγα, τελάλη μου», «Μίλα μου» και «Τελειώσαμε λοιπόν».

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Πρόσκληση για Συνεδρίαση του Δ.Σ του Δήμου Διστόμου Α.Α στις 29.11.2021

          


                    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σας προσκαλούμε, σύμφωνα με τα άρθρα 67 και 69 του Ν. 3582/2010 σε τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης την 29η Νοεμβρίου 2021 ημέρα της εβδομάδος Δευτέρα και ώρα 20:00 μ.μ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1o: Αναμόρφωση προϋπολογισμού (29η) οικονομικού έτους 2021 – { Εισηγητής : Πρόεδρος  Οικονομικής Επιτροπής }

Θέμα 2o: Διαπίστωση αναμόρφωσης προϋπολογισμού (30η) οικονομικού έτους 2021 από συμπληρωματική κατανομή Κ.Α.Π. έτους 2021-{ Εισηγητής : Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής }

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Αδερφοποίηση μεταξύ του Δήμου Διστόμου.Α.Α και του Δήμου Al-Khalil, της Χεβρώνας του Κράτους της Παλαιστίνης


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμφωνία Αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας και του Δήμου Al-Khalil της Χεβρώνας του Κράτους της Παλαιστίνης

Στο Δίστομο την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 και στο χώρο του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού υπογράφηκε συμφωνία αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας και του Δήμου Al-Khalil της Χεβρώνας (Hebron) του Κράτους της Παλαιστίνης.

Τον Δήμο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος, κ. Ιωάννης Σταθάς, ενώ εκ μέρους του Δημάρχου του Δήμου Al-Khalil της Χεβρώνας, κ. Tayseer Abu Sneineh, παρίστατο ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, κ. Marwan Toubassi.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βοιωτίας. Εμβολιαζόμαστε. Διαλέγουμε τον δρόμο της επιστήμης και της ζωής!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εμβολιαζόμαστε. Διαλέγουμε τον δρόμο της επιστήμης και της ζωής!

14/11/2021

Κάθε μέρα που περνάει χωρίς την αύξηση των εμβολιασμών, χωρίς την ενίσχυση του ΕΣΥ, χωρίς λιγότερους μαθητές στις τάξεις και με συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), η χώρα πληρώνει βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ θεωρούν πολυτέλεια:

Την ενίσχυση του ΕΣΥ με αποτέλεσμα σήμερα έχουμε 2.500 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία σε σχέση με πριν την πανδημία.

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Εκδήλωση για τον Νέο Εργασιακό Νόμο, από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς

 
Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων & Ανέργων από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς

 


Πολιτιστικός Σύλλογος Αντίκυρας: Πάμε Θέατρο!!

 


Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Ενας Δον Κιχώτης στο Δίστομο

Πηγή/αναδημοσίευση: iparnassos

Τι είναι αυτό που σε κάνει ποιητή η συγγραφέα; ‘Ενα ερώτημα που απαρτίζεται από πάρα πολλές συνιστώσες και είναι δύσκολο να απαντηθεί με ακρίβειας όσο και με σαφήνεια.

Ο Συγγραφέας Παναγιώτης Κοτρόγιαννος μιλάει στην ''Εν Δελφοίς''

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός συγγραφέα η ποιητή, άσχετα με το πόσο πετυχημένος εμπορικά είναι, είναι ο διαφορετικός ο τρόπος που βλέπει τα πράγματα, αλλά και το θάρρος να τα εκφράσει προς τα έξω. Κάτι που χαρακτήριζε τον Δον Κιχώτη, κατά την γνώμη μου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Νοσοκομείο Λιβαδειάς θα επισκεφθεί την Δευτέρα 8 Νοέμβρη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον διοικητή του νοσοκομείου και στις 12.30 μ.μ. με το Σωματείο των Εργαζομένων.

https://www.902.gr/eidisi/politiki/276526/episkepsi-sto-nosokomeio-livadeias-stis-8-noemvri

 

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

''Ξένοιαστοι καβαλάρηδες '' προσκύνησαν στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου και στην Μονή Οσίου Λουκά

 


Λ.Δ

Άνετοι και ξένοιαστοι, παρά τον βαρύ καιρό πάνω από τον Παρνασσό και τον Ελικώνα και την απειλή βροχής, οι 34 ''καβαλάρηδες'' της Αχαϊκής Λέσχης Μοτοσυκλετιστών (μαζί με μέλη των Free Riders Patras ) έφθασαν την Κυριακή στο Δίστομο στο πλαίσιο της ημερήσιας εκδρομής τους 300 χλμ. που είχε ως τελικό σταθμό το Μοναστήρι του Οσίου Λουκά, την Αγιά Σοφιά της Ρούμελης.

Στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου τους μοτοσυκλετιστές από την Πάτρα και τα πέριξ τους υποδέχθηκαν εθελοντές μετά την βόλτα και το φαγητό τους στην Κωμόπολη.

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Επίσκεψη μαθητών στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου


120 μαθητές των ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου επισκέφθηκαν το Μουσείο, εν' όψει της εθνικής γιορτής της 28ης Οκτωβρίου.

«Γνωριμία» με τον πόνο που προκάλεσαν οι Ναζί Γερμανοί στρατιώτες στο Δίστομο, μέσα από την εικόνα Μαρίας Παντίσκα, της γυναίκας - σύμβολο των 228 σφαγιασθέντων Διστομιτών, είχαν χθες 120 μαθητές των ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου στο Περιστέρι, που επισκέφθηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου της Μαρτυρικής κωμόπολης.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Δελτίο Τύπου - Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Στην χθεσινή ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του, μετά από τη μήνυση του κ. Στουρνάρα, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλος Πολάκης αιτιολόγησε με επιχειρήματα γιατί η μήνυση του κ. Στουρνάρα είναι τόσο νομικά όσο και ουσιαστικά, αβάσιμη αλλά και εκδικητική. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, πρόκειται για άθλιες μεθοδεύσεις που επινοεί και μετέρχεται ένα διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο σύστημα για να συγκαλύπτει τα σκάνδαλα του και για να εκδικείται όσους επιμένουν στην ανάδειξή τους και απαιτούν τον έλεγχο και την τιμωρία των πρωταγωνιστών τους.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Πρόσκληση για Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διστόμου. Α.Α στις 19.10.20212

Σας προσκαλούμε, σύμφωνα με τα άρθρα 67 και 69 του Ν. 3582/2010 σε τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης την 19η Οκτωβρίου 2021 ημέρα της εβδομάδος Τρίτη και ώρα 2:00 μμ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο: Αναμόρφωση προϋπολογισμού (26η) οικονομικού έτους 2021 – {Εισηγητής : Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής}

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Δωρεάν Rapid test COVID-19 στον Δήμο Διστόμου Α.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δωρεάν Rapid test COVID-19

Ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με ειδικό υγειονομικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δωρεάν τεστ γρήγορης ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test):

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ.Α.Α - 8η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή προϊόντων (ξηρών, νωπών, ΒΥΣ) σε δικαιούχους του Επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ

την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.

στο Δημαρχείο στο Δίστομο