Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

''Ξένοιαστοι καβαλάρηδες '' προσκύνησαν στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου και στην Μονή Οσίου Λουκά

 


Λ.Δ

Άνετοι και ξένοιαστοι, παρά τον βαρύ καιρό πάνω από τον Παρνασσό και τον Ελικώνα και την απειλή βροχής, οι 34 ''καβαλάρηδες'' της Αχαϊκής Λέσχης Μοτοσυκλετιστών (μαζί με μέλη των Free Riders Patras ) έφθασαν την Κυριακή στο Δίστομο στο πλαίσιο της ημερήσιας εκδρομής τους 300 χλμ. που είχε ως τελικό σταθμό το Μοναστήρι του Οσίου Λουκά, την Αγιά Σοφιά της Ρούμελης.

Στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου τους μοτοσυκλετιστές από την Πάτρα και τα πέριξ τους υποδέχθηκαν εθελοντές μετά την βόλτα και το φαγητό τους στην Κωμόπολη.

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Επίσκεψη μαθητών στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου


120 μαθητές των ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου επισκέφθηκαν το Μουσείο, εν' όψει της εθνικής γιορτής της 28ης Οκτωβρίου.

«Γνωριμία» με τον πόνο που προκάλεσαν οι Ναζί Γερμανοί στρατιώτες στο Δίστομο, μέσα από την εικόνα Μαρίας Παντίσκα, της γυναίκας - σύμβολο των 228 σφαγιασθέντων Διστομιτών, είχαν χθες 120 μαθητές των ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου στο Περιστέρι, που επισκέφθηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου της Μαρτυρικής κωμόπολης.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Δελτίο Τύπου - Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Στην χθεσινή ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του, μετά από τη μήνυση του κ. Στουρνάρα, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλος Πολάκης αιτιολόγησε με επιχειρήματα γιατί η μήνυση του κ. Στουρνάρα είναι τόσο νομικά όσο και ουσιαστικά, αβάσιμη αλλά και εκδικητική. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, πρόκειται για άθλιες μεθοδεύσεις που επινοεί και μετέρχεται ένα διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο σύστημα για να συγκαλύπτει τα σκάνδαλα του και για να εκδικείται όσους επιμένουν στην ανάδειξή τους και απαιτούν τον έλεγχο και την τιμωρία των πρωταγωνιστών τους.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Πρόσκληση για Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διστόμου. Α.Α στις 19.10.20212

Σας προσκαλούμε, σύμφωνα με τα άρθρα 67 και 69 του Ν. 3582/2010 σε τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης την 19η Οκτωβρίου 2021 ημέρα της εβδομάδος Τρίτη και ώρα 2:00 μμ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο: Αναμόρφωση προϋπολογισμού (26η) οικονομικού έτους 2021 – {Εισηγητής : Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής}

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Δωρεάν Rapid test COVID-19 στον Δήμο Διστόμου Α.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δωρεάν Rapid test COVID-19

Ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με ειδικό υγειονομικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δωρεάν τεστ γρήγορης ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test):

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ.Α.Α - 8η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή προϊόντων (ξηρών, νωπών, ΒΥΣ) σε δικαιούχους του Επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ

την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.

στο Δημαρχείο στο Δίστομο

ΔΗΛΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ Α.Α

ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ- ΑΡΑΧΟΒΑΣ- ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

Δίστομο 05/10/2021

Προς τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κοινοποίηση: 1) κ. Δήμαρχο

                      2) κ. Δημοτικούς Συμβούλους

                    3) Τοπ. Συμβούλια Διστόμου, Αράχοβας, Αντίκυρας, Στειρίου

ΔΗΛΩΣΗ/ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Κ. Πρόεδρε

Μετά την απαράδεκτη και διάτρητη απ` όλες τις απόψεις «Άτυπη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου» που πραγματοποιήσατε στην Αντίκυρα στις 28-09-2021, κατόπιν τηλεφωνικής πρόσκλησης του Δημάρχου στον οποίο εκφράσαμε την αντίρρηση, την διαμαρτυρία και την άρνηση να νομιμοποιήσουμε, προχωράτε σε τακτική συνεδρίαση, χωρίς  να έχει κατατεθεί εγκαίρως κι εγγράφως η εισήγηση του θέματος που πρόκειται να συζητηθεί.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Εκδήλωση του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας για την συμπλήρωση ενός χρόνου από τη Δίκη της Χρυσής Αυγής

Δίστομο, 4/10/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση για την συμπλήρωση ενός χρόνου από τη Δίκη της Χρυσής Αυγής

«’Ενα χρόνο μετά την καταδίκη των νεοναζί: η δημοκρατία απέναντι στη νέα ακροδεξιά», ήταν το θέμα της εκδήλωσης/συζήτησης που διοργάνωσε ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας  για την συμπλήρωση ενός χρόνου από τη Δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η εκδήλωση για συμβολικούς λόγους πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού, στο Δίστομο, το απόγευμα του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου 2021.