Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Νέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο και για τον Νομό Βοιωτίας

 

Νέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο και για την Βοιωτία, καθώς εντάχθηκε στις περιοχές με επίπεδο επικινδυνότητας 3.

Αναλυτικά:
Σε περιοχές της χώρας που βρίσκονται σε επίπεδο επικινδυνότητας 3 και 4, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού και τίθεται σε εφαρμογή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 0:30 μέχρι τις 5:00.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

4η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΟΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

                                                                 


                                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή νωπών προΐόντων (κρέας, οπωροκηπευτικά, τυροκομικά) και ξηρών προϊόντων, σε δικαιούχους του Επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, από τις 09:00 πμ έως τις 13:00 μμ στο δημαρχείο στο Δίστομο

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους το δικό τους στυλό, επίσημο έγγραφο που να αναφέρει τον ΑΜΚΑ τους και δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο ή άδεια παραμονής.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Πρόσκληση για Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας στις 23-10-2020

Σας προσκαλούμε, σύμφωνα με τα άρθρα 67 και 69 του Ν. 3582/2010 σε τακτική συνεδρίαση δια περιφοράς μέσω τηλεφώνου, την 23η Οκτωβρίου 2020 ημέρα της εβδομάδος Παρασκευή και ώρα 11:00 πμ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 Θέμα 1ο: Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 19.420,00€ του ΥΠΕΣ για κάλυψη δαπάνης μισθοδοσίας προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ {Εισηγητής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ}

Θέμα 2ο: Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 36.622,50€ του ΥΠΕΣ για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων (4η-5η-6η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΡΩΗΝ ΣΑΤΑ) {Εισηγητής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ}

Θέμα 3ο: Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 7.139,30€ του ΥΠΕΣ για το έργο "ΑΝΤΙΚΑΣΤΑΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ Δ.Ε. ΑΡΑΧΟΒΑΣ" {Εισηγητής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ}

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Επίσκεψη της πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Goldwing Ελλάδος (Ηonda) στο Μαυσωλείο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο

Μια διαφορετικού τύπου επίσκεψη στο Μαυσωλείο και στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου είχαμε τις προάλλες:

Περί τους 20 μοτοσυκλετιστές – μέλη της πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Goldwing Ελλάδος (Ηonda) αρκετοί με συνεπιβάτες, περιέλαβαν και το Δίστομο στην εκδρομή που διοργάνωσαν στην ευρύτερη περιοχή, με πρωτοβουλία του Λειβαδίτη γιατρού Ζώη Πολυζώη και την συνδρομή της Γιούλας Μπασδέκη. 

Οι μοτοσυκλετιστές ανέβηκαν πρώτα στο λόφο του Μαυσωλείου και μετά ξεναγήθηκαν στο Μουσείο από την Αρχαιολόγο και Συντονίστρια του ΜΘΝΔ  Αμαλία Παπαϊωάννου. 

ΕΤΣΙ ΝΙΚΙΕΤΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ… - Του συμπατριώτη μας Γιώργου Ι. Λούκα

Περιμένοντας για 20 χρόνια μια δικαστική απόφαση, την αποζημίωση για το φρικιαστικό έγκλημα της σφαγής του χωριού μου….

Παρατηρώντας τον φαύλο κύκλο μίσους απ' άνθρωπο σε άνθρωπο να επανέρχεται από γενιά σε γενιά…

Βλέποντας το βίαιο πέπλο της άγνοιας να καλύπτει και να συντηρεί ξανά και ξανά αφηγήσεις μεγαλείων και κατορθωμάτων περιούσιων λαών και ομάδων…

Α ι σ θ ά ν ο μ α ι  ότι φασίστες θα υπάρχουν πάντα...

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Μήνυμα του Δημάρχου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας Γιάννη Σταθά για την έκδοση της απόφασης της δίκης της ''Χρυσής Αυγής''

Η 7η Οκτωβρίου 2020 είναι μια ιστορική ημέρα. Είναι η μέρα που ομόφωνα η ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από πεντέμισι ολόκληρα χρόνια, 453 συνεδριάσεις και χιλιάδες σελίδες δικογραφίας αποφάνθηκε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση "ενδεδυμένη με τον μανδύα πολιτικού κόμματος", σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα της υπόθεσης.

Η απόφαση αυτή έχει πολλαπλό αντίκτυπο στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας μας, αλλά και της Ευρώπης. Ενισχύει τους δημοκρατικούς θεσμούς και την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτούς. Ενισχύει τους αγώνες που πρέπει να δοθούν ακόμη στο όνομα της ελευθερίας και της υπεράσπισης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Πρόσκληση για Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας στις 09.10.2020

Σας προσκαλούμε, σύμφωνα με τα άρθρα 67 και 69 του Ν. 3582/2010 σε δημόσια τακτική συνεδρίαση στο σινεμά ΦΙΛΙΠΠΟΣ στην κεντρική πλατεία Παραλίας Διστόμου, την 9η Οκτωβρίου 2020 ημέρα της εβδομάδος Παρασκευή και ώρα 7:00 μμ για συζήτηση στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο: Κατάθεση προτάσεων για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες (Αιολικά Πάρκα)

Θέμα 2ο: Κατάθεση προτάσεων για ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Μόνη δικαίωση ''Οι ναζί στη Φυλακή'' - ΣΥ.ΡΙΖ.Α

 


Κόβονται τα ανταποδοτικά στις τοπικές κοινωνίες για τις ανεμογεννήτριες με τροπολογία της ΝΔ

Πηγή/Αναδημοσίευση: Εφημερίδα των συντακτών

Με μια τροποποίηση που μπαίνει σφήνα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που ρυθμίζει ζητήματα ιθαγένειας και εύρυθμης λειτουργίας των ΟΤΑ, κόβονται τα ανταποδοτικά τέλη που ήταν υποχρεωμένη να καταβάλει η αιολική βιομηχανία προς τις τοπικές κοινότητες και τα χωριά εντός των ορίων των οποίων υπάρχουν εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες ή άλλες μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ).

Η διάταξη αυτή αναμένεται να έχει απρόβλεπτες συνέπειες σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση νέων αιολικών σταθμών καθώς τα ανταποδοτικά τέλη, αν και «ψίχουλα», αποτελούσαν μέχρι σήμερα το μοναδικό δέλεαρ για την εγκατάστασή τους προς τις τοπικές κοινότητες.

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Διστομίτισσα στο Los Angeles Greek Film Festival!!

Η συμπατριώτισσά μας Δήμητρα Κόρρη, Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στο Καλλιτεχνικό Πατινάζ για σειρά ετών, που γεννήθηκε και ζει στις ΗΠΑ, τώρα σε ένα ακόμη βήμα - κινηματογραφικό αυτή την φορά : Συμμετέχει - με πολλές ιδιότητες- σε ταινία που θα προβληθεί στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες (1-15/10).

KALLIOPE

USA, 2020, 9 min, World Premiere - SHORT FICTION FILM

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Ο ''ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ'' Διστόμου στηρίζει και συμμετέχει σε οποιαδήποτε Αιμοδοσία

Στηρίζουμε! Κι αν μπορούμε συμμετέχουμε, Σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο, σε οποιαδήποτε αιμοδοσία

Η Αιμοδοσία έχει σώσει ζωές και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, όχι μόνο στα στενά όρια της οπαδικής κοινότητας αλλά και γενικότερα στο κοινωνικό μας σύνολο''.