Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Καρφιά ΕΣΔΟΓΕ σε Γ. Πρετεντέρη για άρθρο του

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα''Τα Νέα'' η επιστολή-απάντηση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ)

στο άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη (21.12.2020).

Όπως αναφέρει το ΕΣΔΟΓΕ σε συνοδευτικό κείμενο, στο άρθρο του στα ''Νέα'' ο κ. Γ. Πρετεντέρης επιχείρησε, παραποιώντας την αλήθεια, την κατασυκοφάντηση της Εθνικής μας Αντίστασης, του Εθνικού Συμβουλίου και του αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.

Ενόχλησε, προφανώς, κάποιους – τονίζεται – η απήχηση της κριτικής που άσκησε το Εθνικό Συμβούλιο, από κοινού με το Δίκτυο Μαρτυρικών Δήμων, στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας!Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Καλή Χρονιά από το distomoblogspot

 

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Πρόσκληση για Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας, την 29 Δεκεμβρίου 2020

Σας προσκαλούμε, σύμφωνα με τα άρθρα 67 και 69 του Ν. 3582/2010 σε τακτική συνεδρίαση δια περιφοράς την 29η Δεκεμβρίου 2020 ημέρα της εβδομάδος Τρίτη και ώρα 11:00 π.μ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο:  Έγκριση αγοράς δικαιώματος επικαρπίας ορισμένου χρόνου (18 χρόνια) κτηρίων και λοιπών κτισμάτων στην θέση «ΚΟΥΤΣΟΥΡΙ-ΚΑΝΑΛΕΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ» (Μπαρλέικα), για τις  κοινωφελείς, φιλανθρωπικές και πολιτιστικές δραστηριότητές του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας {Εισηγητής: Δήμαρχος}

Διαδικτυακή Χριστουγεννιάτικη Ψυχαγωγία για τους μικρούς μας φίλους, από τον Δήμο Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας

Χριστούγεννα χωριστά, αλλά όχι μόνοι!

Μην ξεχνάτε πως ο δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας εξασφάλισε θέση σε αυτό το διαφορετικό χριστουγεννιάτικο χωριό, που έρχεται να κρατήσει συντροφιά σε μικρά και μεγάλα παιδιά!

Με 6 ώρες ζωντανό πρόγραμμα κάθε μέρα

Τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο ψυχαγωγικό και δημιουργικό πρόγραμμα φτιαγμένο από ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους. Θα μπορούν να επικοινωνήσουν, να συμμετέχουν ενεργά, να παίξουν, να δημιουργήσουν, να χαρούν.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου

 Αγαπητοί φίλοι,

 

Το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου,

προσανατολισμένο πάντοτε στις ανθρωπιστικές ιδέες και αξίες,

σας εύχεται καλές γιορτές.

Με πίστη στον άνθρωπο και στην επιστήμη,

ελπίδα για την υπέρβαση των δυσκολιών

και αγάπη για τον συνάνθρωπο χωρίς προκαταλήψεις.

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ - ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΠΡΟΣ : ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ  ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ  ΚΕΝΤΡΟΥ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ  ΤΗΣ  ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΩΝ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ  ΟΡΓΑΝΩΝ  ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Μέρος Έκτο/Λοιπές Διατάξεις/ εβδομηκοστό δεύτερο (72) άρθρο του Ν.4756/26.11.20 (ΦΕΚ: τεύχος Α΄235/26.11.2020), δίνεται νέα παράταση στη θητεία των Διοικητικών Οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, συντ/χων και εργοδοτών.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΟΡΗ - Του συμπολίτη μας Γιώργου Ι. Λούκα

Πανάρχαια, ορθώνονται από τα σπλάχνα της μάνας γης. Πεισματάρικα και αέναα χάνονται στον χρόνο και επανέρχονται στην αιωνιότητα, μέσα από μια διαδικασία συνεχούς αναγέννησης. Λαυρέντιος, Αλγκόνκιος , Ασσύντιος ορογένεση, πολύ πριν ακόμα το κύτταρο δώσει την άπειρη ποικιλότητα μορφών και ζωής, αυτά εκκινούν την εξύψωση τους στους ουρανούς του πλανήτη.

Από την αρχαία σανσκριτική λέξη rsva που σημαίνει ψηλός και από το όρνυμι που σημαίνει ξεσηκώνω- ορμώ, το βουνό ανέκαθεν πλαισίωνε σπουδαίους πολιτισμούς και παραδόσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Από τους Ίνκας και τους Θιβετιανούς ορεσίβιους λαούς , μέχρι τους Έλληνες αποτέλεσε καταφύγιο λευτεριάς και ασφάλειας.

ΚΟΙΝΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΣΔΟΓΕ-ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΚΟΙΝΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΣ ΚΥΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ «ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ»

Αθήνα 11.12.2020

Η εισαγωγή προς κύρωση στη Βουλή της συμφωνίας ίδρυσης του «Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας», παραμονές, μάλιστα, της 77ης επετείου του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, του μεγαλύτερου Ολοκαυτώματος της χώρας, είναι μία εσφαλμένη και επιζήμια ενέργεια, την ώρα, μάλιστα, που η ΟΔΓ συνεχίζει προκλητικά και αφοριστικά να απορρίπτει τις δίκαιες και απαράγραπτες ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις κι επανορθώσεις.

Με την υπό κύρωση συμφωνία δημιουργείται ένας διακρατικός οργανισμός με σκοπό, μέσω της διείσδυσης της Γερμανίας στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, να στρεβλώσει την ιστορική μνήμη της Εθνικής Αντίστασης και να ξεπλύνει τα εγκλήματα που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία κατά του ελληνικού λαού. 

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Στο Διεθνές Κέντρο Φωτογραφίας της Νέας Υόρκης η Γυναίκα -Σύμβολο της Σφαγής του Διστόμου

Είναι μια φωτογραφια του Ντμίτρι Κέσελ φωτογράφου, πολεμικού ανταποκριτή και δοκιμιογράφου, που τραβήχτηκε στις αρχές Νοέμβρη του 1944 λίγους μήνες μετά την Σφαγή των 228 Διστομιτών από τους Γερμανούς Ναζί και λίγες μέρες μετά έγινε η κεντρική φωτογραφία του αφιερώματος του διάσημου περιοδικού των ΗΠΑ Life, για τα όσα αίσχη έκαναν οι Γερμανοί στην Ελλάδα.

Μια φωτογραφία που ταξίδευσε από τότε σε όλο τον κόσμο, αλλά στην Ελλάδα αναδείχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 χάρη στην παρατηρητικότητα ενός Διστομίτη φοιτητή στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ, στάλθηκε στο Δημαρχείο της Μαρτυρικής Κωμόπολης της για να γίνει μετά  μια εικόνα με παγκόσμια απήχηση κατά του ναζισμού, του φασισμού και του πολέμου.

ΣΕ ΝΕΑ ΘΕΣΗ ΤΟ ΑΤΜ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ.

Σε νέα θέση, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο ( παλιό Δημοτικό Σχολείο), μεταφέρθηκε το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στο Δίστομο.

Ήδη το μηχάνημα μεταφέρθηκε από την παλιά (αριστερά) στην νέα θέση ( φωτογραφία δεξιά - κτίριο Χρ. Νικολάου) και έγινε σύνδεση με την ΔΕΗ, ωστόσο ένδειξη στο καντράν δείχνει ότι προσωρινά δεν γίνονται συναλλαγές. Από το κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας στην Λιβαδειά, πελάτες ενημερώθηκαν ότι μέχρι την Δευτέρα αναμένεται να λειτουργεί κανονικά.

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Την ίδρυση Δημοτικής συγκοινωνίας αποφάσισε ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας

Την απόφαση της δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στη σύσταση δημοτικής συγκοινωνίας επισφράγισε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας κατά την χθεσινή του συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως λόγω των περιοριστικών μέτρων συνεπεία του κορονοϊού.

Η δημοτική αντιπροσωπεία οδηγήθηκε στην φιλόδοξη αυτή απόφαση μετά την διακοπή πριν λίγες εβδομάδες από πλευράς ΚΤΕΛ Επαρχίας Λιβαδειάς των δρομολογίων στην περιοχή.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Πρόσκληση για Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας στις 30.11.2020

Σας προσκαλούμε, σύμφωνα με τα άρθρα 67 και 69 του Ν. 3582/2010 σε τακτική συνεδρίαση δια περιφοράς την 30η Νοεμβρίου 2020 ημέρα της εβδομάδος Δευτέρα και ώρα 11:00 πμ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο: Αναμόρφωση (26η) προϋπολογισμού οικ. έτους 2020 {Εισηγητής:  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ}

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο θρύλος του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα. Υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Πηγή/Αναδημοσίευση: Μηχανή του χρόνου

Ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, πέθανε σήμερα σε ηλικία 60 ετών. Σύμφωνα με τον Τύπο της Αργεντινής ο «pibe d’oro» άφησε την τελευταία του πνοή ύστερα από ανακοπή καρδιάς. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της οικογένειας.   

Συγκεκριμένα, πριν από λίγη ώρα δημοσιεύματα από την Αργεντινή (Clarin, Οle) ανέφεραν ότι ο Μαραντόνα έχασε την ζωή του. «Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα υπέστη καρδιακή ανακοπή την Τετάρτη το πρωί στο σπίτι του στη γειτονιά του Σαν Αντρέ, στην πόλη Τίγρε» γράφει χαρακτηριστικά η «Ole» από την Αργεντινή. Η «Clarin» σημειώνει «Ο Μαραντόνα, ενώ ήταν στο σπίτι του στο προάσιο Σαν Αντρές του Μπουένος Άιρες», είχε πρόβλημα αναπνευστικό. 

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς - 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020


 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ  26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς, σε Συνεδρίασή του αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανεπαρχιακής Απεργίας την Πέμπτη  26  Νοεμβρίου 2020 για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, ενάντια στα καταστροφικά εργασιακά και ασφαλιστικά νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την πανδημία. Παλεύουμε για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.

Διεκδικούμε:

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς για την βία που ασκεί η Κυβέρνηση στους Πολίτες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς καταγγέλλει τη βίαιη και αναίτια κατασταλτική επίθεση των ΜΑΤ σε όλα τα μπλοκ των διαδηλωτών, του ΚΚΕ, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και  ανεξάρτητων σωματείων και αγωνιστών, σε διάφορα σημεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων επαρχιακών πόλεων της χώρας, που θέλησαν να διαδηλώσουν την μέρα  μνήμης του Πολυτεχνείου.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

«Έφυγε» ο Δημήτρης Ψαριανός

Πηγή/Αναδημοσίευση: Εφημερίδα των Συντακτών

Θλίψη στην ελληνική μουσική σκηνή για το θάνατο του Δημήτρη Ψαριανού, σε ηλικία 72 ετών.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1948 στην Πρέβεζα. Σπούδασε τραγούδι και κιθάρα.

Το 1972 έγινε γνωστός από τη συμμετοχή στον «Μεγάλο Ερωτικό» του Μάνου Χατζιδάκι, τον οποίο ερμήνευσε αξεπέραστα μαζί με τη Φλέρη Νταντωνάκη.

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Συνεχίζουν τις παραβάσεις οι χαλκοκλόποι της περιοχής Διστόμου

Πηγή/Αναδημοσίευση: Fokidanews

Συνελήφθη άμεσα αλλοδαπός, χθες (13-11-2020) το βράδυ σε περιοχή του Διστόμου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας, για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων.

Ειδικότερα ο συλληφθείς, εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν έμφορτα στο χώρο των αποσκευών αυτού, δύο (2) σακιά που περιείχαν λάμες ορείχαλκου, συνολικού βάρους (70) κιλών.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Μία ώρα Στάση Εργασίας για την Επέτειο του Πολυτεχνείου, κήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς

ΠΡΟΣ: ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς σε Συνεδρίασή του αποφάσισε και κήρυξε 1ώρα Στάση Εργασίας για την Τρίτη 17 Νοέμβρη 2020 και ώρα 12.00΄ έως 13.00΄το μεσημέρι, με δυνατότητα τροποποίησης της ώρας, τιμώντας τη φετινή επέτειο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Διαμαρτυρία του Δημάρχου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας προς τα Κ.Τ.Ε.Λ Λιβαδειάς

 


ΈΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ LED ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

Πηγή/Αναδημοσίευση: Fokidanews

Εγκρίθηκε από τον Δήμο η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Στερεάς

Εγκρίθηκε από τον Δήμο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας το σχέδιο για την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναφορικά με το έργο της αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού του Διστόμου, ενώ χορηγήθηκε στον Γιάννη Σταθά εξουσιοδότηση για την υπογραφή της.

Με την Προγραμματική αυτή Σύμβαση καθορίζεται το πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Φορέας Χρηματοδότησης) και του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας (Φορέας Υλοποίησης) και προσδιορίζονται ο τρόπος και οι όροι αυτής για την υλοποίηση της προμήθειας. 

ΔΑΣ ΟΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ

Τα νέα αντεργατικά μέτρα που φέρνει με νόμο η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, όπως και οι ανακοινώσεις για τη διαχείριση της έξαρσης της πανδημίας με τα συνεχή διαγγέλματα του πρωθυπουργού,  συνεχίζουν να μας αφήνουν απροστάτευτους κι εκτεθειμένους και πρέπει να αποτελέσουν «αιτία πολέμου» όχι μόνο για το Σωματείο μας αλλά για όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Με το κοντέρ των κρουσμάτων να γράφει πια πάνω από 2.000 καθημερινά, αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα ουσιαστικής προστασίας για την υγεία και την ζωή μας, αξιοποιεί την πανδημία για να κλιμακώσει την επίθεση, στοχεύοντας στην καρδιά των εργασιακών δικαιωμάτων, όπως είναι ο ημερήσιος χρόνος εργασίας και το δικαίωμα στη συλλογική διεκδίκηση και στην απεργία.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Πρόσκληση για Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας στις 09.11.2020

Σας προσκαλούμε, σύμφωνα με τα άρθρα 67 και 69 του Ν. 3582/2010 σε τακτική συνεδρίαση δια περιφοράς μέσω τηλεφώνου, την 9η Νοεμβρίου 2020 ημέρα της εβδομάδος Δευτέρα και ώρα 11:00 π.μ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο: Αναμόρφωση (25η) προϋπολογισμού οικ. έτους 2020 {Εισηγητής: Γ.Γ. ΕΥΓΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ}

Θέμα 2ο: Αναμόρφωση (26η) υποχρεωτική προϋπολογισμού οικ. έτους 2020 για προσλήψεις προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19     {Εισηγητής: Γ.Γ. ΕΥΓΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ}

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

«Έφυγε» ο μεγάλος Σον Κόνερι σε ηλικία 90 ετών

Πηγή/Αναδημοσίευση: Εφημερίδα των Συντακτών

Φτωχότερος ο παγκόσμιος πολιτισμός από την απώλεια ενός πραγματικού θρύλου. Ο Σον Κόνερι άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, μετά από μια καριέρα δεκαετιών στoν κινηματογράφο και το θέατρο.

Την είδηση του θανάτου του μεγάλου ηθοποιού γνωστοποίησε το BBC, που ανέφερε ότι πέθανε κατά τη διάρκεια του ύπνου του ενώ βρισκόταν στις Μπαχάμες.

Για πολλούς ο πρώτος Τζέιμς Μποντ, τον οποίο ενσάρκωσε στη μεγάλη οθόνη το 1962, ήταν και ο καλύτερος. Αναγνώστες βρετανικού περιοδικού Radio Times τον ψήφισαν πρόσφατα ως τον πιο πετυχημένο 007.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Νέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο και για τον Νομό Βοιωτίας

 

Νέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο και για την Βοιωτία, καθώς εντάχθηκε στις περιοχές με επίπεδο επικινδυνότητας 3.

Αναλυτικά:
Σε περιοχές της χώρας που βρίσκονται σε επίπεδο επικινδυνότητας 3 και 4, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού και τίθεται σε εφαρμογή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 0:30 μέχρι τις 5:00.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

4η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΟΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

                                                                 


                                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή νωπών προΐόντων (κρέας, οπωροκηπευτικά, τυροκομικά) και ξηρών προϊόντων, σε δικαιούχους του Επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, από τις 09:00 πμ έως τις 13:00 μμ στο δημαρχείο στο Δίστομο

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους το δικό τους στυλό, επίσημο έγγραφο που να αναφέρει τον ΑΜΚΑ τους και δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο ή άδεια παραμονής.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Πρόσκληση για Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας στις 23-10-2020

Σας προσκαλούμε, σύμφωνα με τα άρθρα 67 και 69 του Ν. 3582/2010 σε τακτική συνεδρίαση δια περιφοράς μέσω τηλεφώνου, την 23η Οκτωβρίου 2020 ημέρα της εβδομάδος Παρασκευή και ώρα 11:00 πμ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 Θέμα 1ο: Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 19.420,00€ του ΥΠΕΣ για κάλυψη δαπάνης μισθοδοσίας προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ {Εισηγητής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ}

Θέμα 2ο: Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 36.622,50€ του ΥΠΕΣ για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων (4η-5η-6η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΡΩΗΝ ΣΑΤΑ) {Εισηγητής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ}

Θέμα 3ο: Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 7.139,30€ του ΥΠΕΣ για το έργο "ΑΝΤΙΚΑΣΤΑΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ Δ.Ε. ΑΡΑΧΟΒΑΣ" {Εισηγητής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ}

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Επίσκεψη της πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Goldwing Ελλάδος (Ηonda) στο Μαυσωλείο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο

Μια διαφορετικού τύπου επίσκεψη στο Μαυσωλείο και στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου είχαμε τις προάλλες:

Περί τους 20 μοτοσυκλετιστές – μέλη της πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Goldwing Ελλάδος (Ηonda) αρκετοί με συνεπιβάτες, περιέλαβαν και το Δίστομο στην εκδρομή που διοργάνωσαν στην ευρύτερη περιοχή, με πρωτοβουλία του Λειβαδίτη γιατρού Ζώη Πολυζώη και την συνδρομή της Γιούλας Μπασδέκη. 

Οι μοτοσυκλετιστές ανέβηκαν πρώτα στο λόφο του Μαυσωλείου και μετά ξεναγήθηκαν στο Μουσείο από την Αρχαιολόγο και Συντονίστρια του ΜΘΝΔ  Αμαλία Παπαϊωάννου. 

ΕΤΣΙ ΝΙΚΙΕΤΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ… - Του συμπατριώτη μας Γιώργου Ι. Λούκα

Περιμένοντας για 20 χρόνια μια δικαστική απόφαση, την αποζημίωση για το φρικιαστικό έγκλημα της σφαγής του χωριού μου….

Παρατηρώντας τον φαύλο κύκλο μίσους απ' άνθρωπο σε άνθρωπο να επανέρχεται από γενιά σε γενιά…

Βλέποντας το βίαιο πέπλο της άγνοιας να καλύπτει και να συντηρεί ξανά και ξανά αφηγήσεις μεγαλείων και κατορθωμάτων περιούσιων λαών και ομάδων…

Α ι σ θ ά ν ο μ α ι  ότι φασίστες θα υπάρχουν πάντα...

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Μήνυμα του Δημάρχου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας Γιάννη Σταθά για την έκδοση της απόφασης της δίκης της ''Χρυσής Αυγής''

Η 7η Οκτωβρίου 2020 είναι μια ιστορική ημέρα. Είναι η μέρα που ομόφωνα η ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από πεντέμισι ολόκληρα χρόνια, 453 συνεδριάσεις και χιλιάδες σελίδες δικογραφίας αποφάνθηκε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση "ενδεδυμένη με τον μανδύα πολιτικού κόμματος", σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα της υπόθεσης.

Η απόφαση αυτή έχει πολλαπλό αντίκτυπο στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας μας, αλλά και της Ευρώπης. Ενισχύει τους δημοκρατικούς θεσμούς και την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτούς. Ενισχύει τους αγώνες που πρέπει να δοθούν ακόμη στο όνομα της ελευθερίας και της υπεράσπισης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Πρόσκληση για Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας στις 09.10.2020

Σας προσκαλούμε, σύμφωνα με τα άρθρα 67 και 69 του Ν. 3582/2010 σε δημόσια τακτική συνεδρίαση στο σινεμά ΦΙΛΙΠΠΟΣ στην κεντρική πλατεία Παραλίας Διστόμου, την 9η Οκτωβρίου 2020 ημέρα της εβδομάδος Παρασκευή και ώρα 7:00 μμ για συζήτηση στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο: Κατάθεση προτάσεων για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες (Αιολικά Πάρκα)

Θέμα 2ο: Κατάθεση προτάσεων για ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Μόνη δικαίωση ''Οι ναζί στη Φυλακή'' - ΣΥ.ΡΙΖ.Α

 


Κόβονται τα ανταποδοτικά στις τοπικές κοινωνίες για τις ανεμογεννήτριες με τροπολογία της ΝΔ

Πηγή/Αναδημοσίευση: Εφημερίδα των συντακτών

Με μια τροποποίηση που μπαίνει σφήνα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που ρυθμίζει ζητήματα ιθαγένειας και εύρυθμης λειτουργίας των ΟΤΑ, κόβονται τα ανταποδοτικά τέλη που ήταν υποχρεωμένη να καταβάλει η αιολική βιομηχανία προς τις τοπικές κοινότητες και τα χωριά εντός των ορίων των οποίων υπάρχουν εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες ή άλλες μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ).

Η διάταξη αυτή αναμένεται να έχει απρόβλεπτες συνέπειες σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση νέων αιολικών σταθμών καθώς τα ανταποδοτικά τέλη, αν και «ψίχουλα», αποτελούσαν μέχρι σήμερα το μοναδικό δέλεαρ για την εγκατάστασή τους προς τις τοπικές κοινότητες.

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Διστομίτισσα στο Los Angeles Greek Film Festival!!

Η συμπατριώτισσά μας Δήμητρα Κόρρη, Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στο Καλλιτεχνικό Πατινάζ για σειρά ετών, που γεννήθηκε και ζει στις ΗΠΑ, τώρα σε ένα ακόμη βήμα - κινηματογραφικό αυτή την φορά : Συμμετέχει - με πολλές ιδιότητες- σε ταινία που θα προβληθεί στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες (1-15/10).

KALLIOPE

USA, 2020, 9 min, World Premiere - SHORT FICTION FILM

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Ο ''ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ'' Διστόμου στηρίζει και συμμετέχει σε οποιαδήποτε Αιμοδοσία

Στηρίζουμε! Κι αν μπορούμε συμμετέχουμε, Σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο, σε οποιαδήποτε αιμοδοσία

Η Αιμοδοσία έχει σώσει ζωές και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, όχι μόνο στα στενά όρια της οπαδικής κοινότητας αλλά και γενικότερα στο κοινωνικό μας σύνολο''.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας Κεκλεισμένων των Θυρών στις 28 Σεπτεμβρίου 2020

Σας προσκαλούμε, σύμφωνα με τα άρθρα 67 και 69 του Ν. 3582/2010 σε τακτική συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου επί της οδού Ιωάννη Μπάρλου στο Δίστομο, την 28η Σεπτεμβρίου 2020 ημέρα της εβδομάδος Δευτέρα και ώρα 7:00 μμ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Έχασε την μάχη ο εργάτης που χτυπήθηκε από ρεύμα στο Ενεργειακό Κέντρο Αγ. Νικολάου Διστόμου - Δίωρη στάση εργασίας - Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς

ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΣΤΙΣ 4/9/2020 ΥΠΕΣΤΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ, ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

''Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου Δημητρίου Παππά, που κατέληξε σήμερα το πρωί μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ, 17 μέρες μετά το τραγικό ατύχημα, που του συνέβη στις 4/9/2020, καθώς εκτελούσε εργασίες συντήρησης στις εγκαταστάσεις του Ενεργειακού Κέντρου Αγίου Νικολάου της Εταιρείας Μυτιληναίος στο Δίστομο.

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΡΑΧΟΒΑΣ, ΤΟΥ Α & Β ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΡΑΧΟΒΑΣ, ΤΟΥ Α’ & Β’ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

 1. Ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας, προκηρύσσει Ανοιχτό Διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής σε συμπληρωμένο έντυπο οικονομικής προσφοράς της προμήθειας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016 για το έργο: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΡΑΧΟΒΑΣ, ΤΟΥ Α’ & Β’ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ» με προϋπολογισμό 149.999,79 Ευρώ με ΦΠΑ 24% .

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Φωτιά στον Ελαιώνα του Διστόμου προς την Παραλία Διστόμου

 

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, στον ελαιώνα του Διστόμου - Παραλίας Διστόμου.

Η φωτιά ελέγχθηκε νωρίς και αντιμετωπίστηκε από επίγεια και εναέρια μέσα

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Προτάσεις για την αξιοποίηση της Παραλίας Διστόμου με μέλη του Συλλόγου ΓΙΑΛΟΣ



ΑΦΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ.

*Είναι εργάτες από την περιοχή των Σερρών και απασχολούνται σε υπεργολάβο της ΔΕΔΔΗΕ. Αυτές της ημέρες το συνεργείο τους δουλεύει στην ευρύτερη περιοχή Διστόμου. Χθες είδαν το Μαυσωλείο στον λόφο, το επισκέφθηκαν, έμαθαν από έναν συμπολίτη για την Σφαγή των 228 κατοίκων του Διστόμου από τους Γερμανούς την 10η Ιουνίου 1944 - και συγκλονίστηκαν. Σήμερα το πρωί, που είχαν ένα είδος ρεπό, επισκέφθηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, ξεναγήθηκαν από την Συντονίστρια του Μουσείου, αρχαιολόγο Αμαλία Παπαϊωάννου, και είδαν το χρονικό μέσα από το ντοκιμαντέρ.

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Και τρίτη παράσταση ανακοινώνει το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ''Θεατροφρένεια'' για την ''Λυσιστράτη'' λόγω απαίτησης του κοινού

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι κρατήσεις για τις παραστάσεις της Λυσιστράτης, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και το θέατρο μας ήδη γέμισε (την συγκεκριμένη πληρότητα που ορίζουν τα υγειονομικά μέτρα ) και τις δυο μέρες που είχαμε αρχικά ανακοινώσει.

Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για την συγκινητική σας συμμετοχή σε όλο αυτό το δύσκολο εγχείρημα μας σε μια δύσκολη συγκυρία.

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Δίστομο: Το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού με τα χρώματα των παιδιών


A splash of colour!

A splash of colour to a war photography.

Τo a nazi photography.

- Ένα μωρό που τρώει ζελεδάκι. Κι ένας άνθρωπος που τρώει μαλλί της γριάς. Κι ένα ροζ μυρμήγκι.

- Ο πλάτανος να ‘χει σχήμα καρδιάς. Και να ΄ναι τρεις φίλοι.

Γιώτα Πούλου: Κοινοβουλευτική παρέμβαση για το ΓΕΛ Διστόμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα κατέθεσα ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου να μην εγκρίνει δύο τμήματα κατεύθυνσης Ανθρωπιστικών Σπουδών στη Β’ Λυκείου και στη Γ’ Λυκείου του ΓΕΛ Διστόμου.  Στην ερώτηση επισημαίνονται οι αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει η απόφαση για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, την υποβάθμιση του ΓΕΛ Διστόμου και το αυξημένο κόστος για το ελληνικό δημόσιο.

Το κείμενο της ερώτησης:

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Έγκριση δύο ολιγομελών τμημάτων κατεύθυνσης Ανθρωπιστικών σπουδών στο ΓΕΛ Διστόμου»

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΟΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

Σας προσκαλούμε, σύμφωνα με τα άρθρα 67 και 69 του Ν. 3582/2010 σε τακτική συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών και με την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου επί της οδού Ιωάννου Μπάρλου στο Δίστομο, την 28η Αυγούστου 2020 ημέρα της εβδομάδος Παρασκευή και ώρα 7:00 μμ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο: Αναμόρφωση (17η) υποχρεωτική προϋπολογισμού οικ. έτους 2020 για προσλήψεις προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ δίμηνης διάρκειας για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19   {Εισηγητής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ}

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Πέθανε ο Γιάννης Πουλόπουλος

Πηγή/αναδημοσίευση: News247

Ο κορυφαίος ερμηνευτής Γιάννης Πουλόπουλος κατέληξε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου "Αττικόν", όπου νοσηλευόταν, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Πέθανε το βράδυ της Κυριακής 23/8 σε ηλικία 79 ετών ο Γιάννης Πουλόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ερμηνευτές και μια φωνή που έχει ταυτιστεί με ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής δισκογραφίας. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Γιάννης Πουλόπουλος κατέληξε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου "Αττικόν", όπου νοσηλευόταν για περίπου 3 ημέρες, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.