Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Πέθανε ο σημαντικός Έλληνας ζωγράφος Αλέκος Φασιανός

Πηγή/αναδημοσίευση: Lifo

Έφυγε χτες από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, ο σπουδαίος ζωγράφος Αλέκος Φασιανός.

Ο εμβληματικός καλλιτέχνης, που σφράγισε με το έργο του την εποχή του, αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας. Άφησε την τελευταία του πνοή σπίτι του, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Μαρίζα και τα δύο τους παιδιά. Η ημερομηνία της κηδείας του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Ο Αλέκος Φασιανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Σπούδασε βιολί στο Ωδείο Αθηνών και ζωγραφική στην ΑΣΚΤ (1955-1960) με τον Γιάννη Μόραλη. Λίγο μετά την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα (1960, γκαλερί Α23), πήγε στο Παρίσι με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης. Εκεί παρακολούθησε μαθήματα λιθογραφίας στην Ecole des Βeaux-Αrts, κοντά στους Clairin και Dayez (1962-64). Τελικά εγκαταστάθηκε πιο μόνιμα στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου έζησε επί 35 χρόνια, κρατώντας πάντως μια στενή και τακτική σχέση με την Ελλάδα

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Η Βάλια Καράβα νέα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων

Η Βάλια Καράβα εξελέγη νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λεβαδέων, στις  αρχαιρεσίες που έγιναν δια ζώσης, σε ειδική συνεδρίαση του οργάνου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε Βοιωτίας.

Η κα Βάλια Καράβα, είναι φαρμακοποιός και ανήκει στο δυναμικό του διαγνωστικού κέντρου ΙΑΣΗ στο Δίστομο. 

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Κλειστοί οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Διστόμου Α.Α, λόγω αυξημένων κρουσμάτων Covid19

Σας ενημερώνουμε ότι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας, θα παραμείνουν κλειστοί από 10 εώς 14/01/2022 λόγω αυξημένων κρουσμάτων στον δήμο μας. 

Ο Δήμαρχος

Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας

Ιωάννης Σταθάς