Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Έλληνες μαθητές από Γερμανικό Λύκειο : ''Δίστομο - Μαχαιρωμένη πολιτεία του κόσμου''.

ΣΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΕΛΛΗΝΌΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΊΑΣ.

Είναι κάποια από τα Ελληνόπουλα που φοιτούν στο Λύκειο του ελληνικού κλάδου του Leibniz-Μontessori Gymnasium Dusseldorf, και ήρθαν τις προάλλες και φέτος στο Δίστομο, με τους Έλληνες καθηγητές-συνοδούς, τον Ιωάννη Κοτούπα και την Αλεξία Μυριούνη.

Μάλιστα οι καθηγητές τιτλοφόρησαν την σχετική ανάρτηση τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την επίσκεψη τους στον λόγο του Μαυσωλείου: ''Δίστομο - Μαχαιρωμένη πολιτεία του κόσμου''.

Η φετινή επίσκεψη έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς συμπληρώνονται 80 χρόνια από το Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας που έκαναν τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής στο Δίστομο, σφαγιάζοντας 228 συμπατριώτες μας - όλους φυσικά αμάχους.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Εξόρμηση στου Καρούζου την σπηλιά, την δεύτερη μέρα του Πάσχα στο Δίστομο! ( Φωτορεπορτάζ )

Στου ''Καρούζου την Σπηλιά'', ανοίγοντας (ξανά) μετά από χρόνια ένα υποτυπώδες μονοπάτι στην πλαγιά του Κούκου, γιόρτασαν την 2η ημέρα του Πάσχα μια ομάδα κατοίκων της γειτονιάς που κείται στα ριζά του λόφου, ο οποίος δεσπόζει από τον νοτιά του Διστόμου.

Οι καταπληκτικές φωτό - δειτε τις όλες! - μου έφθασαν πριν λίγο, θυμίζοντάς μου τις αντίστοιχες εξορμήσεις που κάναμε μικροί για να ...εξερευνήσουμε την σπηλιά και να 'χουμε να λέμε κατορθώματα.

Η νέα εξόρμηση γεννήθηκε από πρόσφατο δημοσίευμα του Θέμη Πίτσου στο https://distomo.blogspot.com/2024/03/blog-post_28.html?m=1 για τον Κούκο και αποτελεί μια πρόσκληση, αύριo Πρωτομαγιά, να ανηφορήσουν όσοι μπορούν στο λόφο για να μαζέψουν λουλούδια - που είναι πολλά- για τα στεφάνια τους, όπως έκαναν παλιά.