Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

13η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας ενημερώνει ότι η προγραμματισμένη

διανομή ξηρών και νωπών προϊόντων σε δικαιούχους του επισιτιστικού προγράμματος

ΤΕΒΑ θα πραγματοποιηθεί λόγω της πανελλαδικής απεργίας την

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.

στο Δημαρχείο στο Δίστομο.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Απονεμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, το Βραβείο στον συμπολίτη μας Παναγιώτη Κοτρόγιαννο, για το βιβλίο του. '' Ήθη, έθιμα και παιχνίδια στα σοκάκια του Διστόμου''


Ένα ιδιαίτερο Λογοτεχνικό Βραβείο που τιμά τον ίδιο και τον τόπο μας- το μαρτυρικό και ιστορικό Δίστομο- απονεμήθηκε χθες στον συντοπίτη μας Παναγιώτη Κοτρόγιαννο, από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, για το νέο βιβλίο του, ’Ήθη, έθιμα και παιχνίδια στα σοκάκια του Διστόμου’’.

Τα βραβεία των διάφορων κατηγοριών του ετήσιου Πανελλήνιου και Παγκύπριου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ποίησης, Διηγήματος, Χρονικού-Μαρτυρίας απονεμήθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα της Εταιρίας Λογοτεχνών (Γεννάδιου 8 και Ακαδημίας). Το βιβλίο του Παναγιώτη Κοτρόγιαννου (Εκδόσεις ''Κασταλία''), επιλέχθηκε Πρώτο και βραβεύτηκε από την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού στην κατηγορία Ολοκληρωμένου Έργου στον Λαογραφικό τομέα, για το 2022 - διαγωνισμό που ήταν αφιερωμένος στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Πεζοπορούν από το Δίστομο στα Καλάβρυτα για την Μνήμη των θυμάτων του Ναζισμού.

 

Δύο νέοι από το Δίστομο, ο εκπαιδευτικός Γιώργος Λούκας και ο μηχανολόγος Δημήτρης Μπρούζας, ξεκίνησαν με τα πόδια μια "Πορεία Μνήμης :

Από το Δίστομο στα Καλάβρυτα, ενόψει της επετείου του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, τις επόμενες ημέρες, κρατώντας ζωντανό τον Αγώνα ενάντια στην λήθη των γερμανικών εγκλημάτων του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

Αφετηρία τους τα μνημεία Μνήμης της κωμόπολης του διστόμου - το  Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού και το Μαυσωλείο Διστόμου -  και κατάληξη ο τόπος εκτέλεσης στην ορεινή κωμόπολη της Αχαΐας.

 Το μήνυμα που ανάρτησαν σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης- τα λέει όλα:  

11 Δεκεμβρίου 2022 Candle Lighting Day - ''ΦΛΟΓΑ''. Κρατάμε τη φλόγα αναμμένη σε όλη την υφήλιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11 Δεκεμβρίου 2022

Candle Lighting Day

[Μην παραλείψετε να δείτε το βίντεο]

Μια μέρα μνήμης για τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, τους φίλους μας και όλα τα παιδιά που δεν είναι πια μαζί μας.

Για πάντα στη μνήμη και την καρδιά μας

Η 2η Κυριακή του Δεκέμβρη είναι αφιερωμένη στα παιδιά που έφυγαν από τη ζωή νωρίς.

Ανάβουμε ένα κερί για να τιμήσουμε όσα παιδιά πέθαναν από καρκίνο, να θυμηθούμε τις χαρούμενες στιγμές τους και να συμπαρασταθούμε στους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους τους.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Τιμητική Λογοτεχνική Διάκριση, για τον συμπολίτη μας Παναγιώτη Κοτρόγιαννο, από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών

Ο συντοπίτης μας Παναγιώτης Κοτρόγιαννος, βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών για το νέο βιβλίο του ‘Ήθη, έθιμα και παιχνίδια στα σοκάκια του Διστόμου’’(Εκδόσεις Κασταλία ).

Το βιβλίο του επιλέχτηκε και βραβεύτηκε από την Κριτική Επιτροπή του ετήσιου Διαγωνισμού της ΕΕΛ, στην κατηγορία Ολοκληρωμένου Έργου στον Λαογραφικό τομέα, για το 2022.

Πρόκειται για Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης , Διηγήματος, Χρονικού-Μαρτυρίας και είναι αφιερωμένος στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Ζωντανή μουσική το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο Cafe Medeon, για τα 50 χρόνια του Ορειβατικού Σύλλογου

 


Ρεμπέτικα και Παλιά Λαϊκά στην ''Πεινακοθήκη'' στην Ελάτεια, το Σάββατο 3 - 12


 

Κρήτες της Αθήνας τίμησαν το Δίστομο.

Ο εξαιρετικός καιρός διευκόλυνε τα μέγιστα για να γίνει υπαίθρια η ενημέρωση επισκεπτών του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου τις προάλλες, καθώς την ημέρα εκείνη ένας έκτακτος τεχνικής φύσεως λόγος κατέστησε αδύνατη την παρουσίαση του ντοκυμαντέρ στην ισόγεια αίθουσα προβολών. 

Βεβαίως τα μέλη της Ένωσης Κρητών Αγίων Αναργύρων 1952, που επισκέφτηκαν το Μουσείο, ξεναγήθηκαν σε άλλες αίθουσες με εκθέματα, και εν συνεχεία έγινε ενημέρωσή τους, καθώς και συζήτηση για την Σφαγή των 223 Διστομιτών από τους Γερμανούς Ναζί στις 10 Ιουνίου 1944, στην Πλατεία μπροστά στο Μουσείο και το Δημαρχείο, που φέρει το όνομα του Νομάρχη που ξεκίνησε την δικαστική διεκδίκηση των αποζημιώσεων, του αείμνηστου Ιωάννη Σταμούλη.