Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Ευχές Πάσχα από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α Βοιωτίας


 

Ευχές για Καλή Ανάσταση από τον Δήμο Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση του Δημάρχου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας Γιάννη Σταθά με Μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και διεξαγωγή αθλητικών αγώνων κολύμβησης στην Παραλία Διστόμου

Δυο σημαντικά αθλητικά γεγονότα πανελληνίου ενδιαφέροντος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) θα φιλοξενήσει ο  Δήμος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας σε συνεργασία με την ΚΟΕ και εθελοντές.

1) Τον καθοριστικό αγώνα Πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων ανδρών / Νέων γυναικών / Εφήβων / Νεανίδων / Παίδων / Κορασίδων στο Open Water, που θα γίνει στις  5 Ιουνίου 2021.

 2) Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Open Water (Ανοιχτής Θάλασσας) που θα γίνει από 10-12 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι σχετικές αποφάσεις πάρθηκαν μετά από συνάντηση μελών της ΚΟΕ με τον Δήμαρχο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας κ. Γιάννη Σταθά, στις 22 Απριλίου, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε και επιτόπιος έλεγχος για την εξασφάλιση τήρησης των απαιτούμενων προδιαγραφών των αγώνων από τους τεχνικούς συμβούλους της ΚΟΕ, κ. Νίκο Κραουνάκη και κ. Χρήστο Κούμα, την ταμία της ΚΟΕ κα Ελευθερία Σαραντίδου και από τον εμπνευστή των αγώνων κ. Παναγιώτη Αγγελέτο.

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Πολλές ευχές για Καλή Ανάσταση από το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου.

 



ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΑΠΟ 6 ΕΞΩΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

Γράφει ο Λουκάς Δημάκας

Έκλεψαν τις καμπάνες από 6 εξωκλήσια του Διστόμου!

''Ούτε ιερό ούτε όσιο'' έχουν τα μέλη σπείρας που ''έχουν βάλει στο μάτι'' και κλέβουν τις καμπάνες από αρκετά εξωκλήσια του Διστόμου !

Έξι καμπάνες συνολικά έχουν κλέψει από ισάριθμα εξωκλήσια οι δράστες οι οποίοι προφανώς δεν είναι ..συλλέκτες ιερών αντικειμένων, αλλά όπως όλα δείχνουν πρόκειται για άτομα που ασχολούνται συστηματικά με το παράνομο εμπόριο παλιοσίδερων τα οποία πωλούν για λιώσιμο.

Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας - ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή οπωροκηπευτικών, ξηρών και νωπών προϊόντων σε δικαιούχους του Επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ

την Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021 από τις 09:00 πμ έως τις 13:00 μμ στο Δημαρχείο στο Δίστομο.

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Πασχαλινές Ευχές από το Distomo.blogspot.gr και το Distomoarchives.blogspot.gr


 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΜΑΗ 2021 ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΤΕΛ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  2021

« 24ΩΡΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ 6  ΜΑΗ  2021 »

Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων ΚΤΕΛ  Επαρχίας Λιβαδειάς,  σε συνεδρίασή του το Σάββατο 24/4/2021, αποφάσισε τη συμμετοχή του στην 24ωρη Απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς για την Πέμπτη 6 Μάη 2021, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά

Συνάδελφοι

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Μονοπάτι από Δίστομο - Παραλία Διστόμου, μέχρι Αντίκυρα


Από τον Γιώργο Ι. Λούκα

Ο Δήμος μας, εξασφάλισε επιτέλους τη χρηματοδότηση των υλικών (πινακίδες υποδοχής, ταμπέλες και τα λοιπά) και πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορέσουμε να ενώσουμε  περιπατητικά δύο παγκόσμια μνημεία UNESCO Δελφούς και Οσίου Λουκά - όλες τις κοινότητες του κοινού μας τόπου βουνό και θάλασσα αναδεικνύοντας το γεμάτο οπτικές αντιθέσεις μεσογειακό τοπίο της περιοχής μας μόλις 2 ώρες από το κέντρο της Αθήνας.

Σήμερα ξεκινήσαμε να υλοποιούμε την τελική καταγραφή για την τοποθέτηση των πινακίδων, σημείων ενδιαφέροντος και τα λοιπά.

Από  την κάτω πλατεία Διστόμου έως τον  Φάρο της Αντίκυρας, 11 χιλιόμετρα όπου ελιές και θάλασσα παίζουν κρυφτό πίσω από τις λαξευμένες πλαγιές του βουνού σαν κάποιος άλλος άγνωστος πίνακας ζωγραφικής του Μονέ.

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας την 26 - 4 -2021

Σας προσκαλούμε, σύμφωνα με τα άρθρα 67 και 69 του Ν. 3582/2010 σε τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης την 26η Απριλίου 2021 ημέρα της εβδομάδος Δευτέρα και ώρα 14:00 μμ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο: Διαπίστωση αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2021 (9η) από επιχορήγηση Δήμων για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής . {Εισηγητής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ}

Θέμα 2ο: Aναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2021 (10η) {Εισηγητής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ}

Θέμα 3o: Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος 2021 και σχετική αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2021 (11η) {Εισηγητής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ}

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς - ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021

 


Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την επίσκεψη της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, προέδρου της "Επιτροπής 2021", στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού το Σάββατο που μας πέρασε. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου,

«Οι άνθρωποι του σήμερα δεν ξεχνούν, επιμένουν για το αύριο».

 

Συνταξιούχοι του Δημοσίου του Ν. Βοιωτίας - Αποχαιρετισμός στον Πρόεδρο του Συλλόγου μας, Δημήτρη (Τάκη) Παπιώτη

Όλοι εμείς, οι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι του Ν. Βοιωτίας αλλά και οι συνταξιούχοι των συνεργαζόμενων σωματείων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, γνωστοί και απλοί άνθρωποι, συνεργάτες και φίλοι, φίλοι πάνω απ’ όλα, γιατί μόνο φίλους είχες στην πανάξια ζωή σου Δημήτρη (Τάκη) Παπιώτη,

είμαστε παρόντες στην εξόδιο αυτή ακολουθία συμμετέχοντας στην κατευόδωση μιας σημαντικής μορφής του κινήματός μας.

Με σεβασμό και με ευλάβεια παρακολουθούμε την πορεία σου από τα επίγεια προς τα επουράνια και αποχαιρετούμε σεμνά έναν εμπνευσμένο και συνεπή λαϊκό αγωνιστή του Συνδικαλιστικού Κινήματος του Ν. Βοιωτίας.

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Πρόσκληση για Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας την 14.04.2021

                                                                 

                                                                ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε, σύμφωνα με τα άρθρα 67 και 69 του Ν. 3582/2010 σε τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης την 14η Απριλίου 2021 ημέρα της εβδομάδος Τετάρτη και ώρα 2:00 μμ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο: Έγκριση απολογισμού Δήμου ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ οικ. έτους 2018 {Εισηγητής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ}

Θέμα 2ο: Έγκριση απολογισμού Δήμου ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ οικ. έτους 2019 {Εισηγητής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ}

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Κυκλοφορούσε χωρίς μάσκα και με τρία μαχαίρια στο Δίστομο

Αναδημοσίευση: Σείριος fm

Συνελήφθη ημεδαπός, χθες (06-04-2021) το μεσημέρι στο Δίστομο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και απείθεια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων για την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, ο ανωτέρω εντοπίστηκε να κινείται πεζός χωρίς να κάνει χρήση της προβλεπόμενης προστατευτικής μάσκας, ενώ σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν σε σακίδιο πλάτης που έφερε και κατασχέθηκαν τρία (3) μαχαίρια.