Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Χαιρετισμός Δημάρχου Δήμου Διστόμου Α. Α κ. Γιάννη Σταθά, για την 78η Επέτειο Μνήμης της Σφαγής της Δράκειας

Η Δράκεια, το παραδοσιακό χωριό του Πηλίου, την περίοδο της Κατοχής αποτέλεσε έναν από τους πυρήνες της Αντίστασης κατά του κατακτητή στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστική η συμμετοχή των κατοίκων του χωριού στον αφοπλισμό της Ιταλικής φρουράς στην Αλυκόπετρα κατά την ιταλική συνθηκολόγηση.

Η προκλητική συμπεριφορά των Γερμανών και η άσκηση βίας και τρομοκρατίας κατά του άμαχου πληθυσμού προκειμένου να κάμψουν το πνεύμα της αντίστασης και την υποστήριξη στο 54ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ, ακολούθησε μία ανοδική πορεία, με κορύφωση τον αιφνιδιασμό των κατοίκων στις 17 Δεκεμβρίου 1943, όταν στρατιωτικές δυνάμεις των ένοπλων Ες Ες περικύκλωσαν το χωριό με τη βοήθεια Ελλήνων δωσιλόγων

ΔΙΣΤΟΜΟ - ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή προϊόντων (ξηρών, νωπών) σε δικαιούχους του Επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. στο Δημαρχείο στο Δίστομο

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ. Α.Α, ΣΤΙΣ 15/12/21

Σας προσκαλούμε, σύμφωνα με τα άρθρα 67 και 69 του Ν. 3582/2010 σε τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, την 15η Δεκεμβρίου 2021 ημέρα της εβδομάδος Τετάρτη και ώρα 14:00 μμ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο:  Αναμόρφωση προϋπολογισμού (35η) οικονομικού έτους 2021 – { Εισηγητής : Πρόεδρος  Οικονομικής Επιτροπής }

Θέμα 2ο: Τεχνικό πρόγραμμα Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας έτους 2022 {Εισηγητής: Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής }

Θέμα 3ο: Ορισμός μελών για τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας {Εισηγητής: Δήμαρχος}

Κ.Κ.Ε ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

 


Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Ετοιμάζει το Ημερολόγιο του 2022 ο ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

 

Ετοιμάζει το Ημερολόγιο του Νέου Έτους ο ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ, και χθες έκανε την φωτογράφιση ολόκληρου του ρόστερ και της τεχνικής ηγεσίας της σεζόν 2021-2022 στο Δημοτικό Γήπεδο Διστόμου. 

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Πρόσκληση για Συνεδρίαση Oικονομικής Eπιτροπής του Δήμου Διστόμου Α.Α. στις 14.12.2021

Σας προσκαλούμε στην 32η τακτική συνεδρίαση του έτους 2021, της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας, που θα γίνει την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 15.00΄ μέσω τηλεδιάσκεψης για συζήτηση και λήψη απόφασης στα θέματα της ημερησίας διάταξης:

Θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας οικονομικού έτους 2021.

2. Έγκριση της υπ’ αρίθ. 504/2021 απόφασης Δημάρχου περί ορισμού δικηγόρου.

3. Έγκριση αποδοχής των όρων της χρηματοδότησης ύψους 29.760,00 ευρώ της πρότασης με τίτλο «Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στο Δήμο Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας», από το πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2021»  του Πράσινου Ταμείου.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ Α.Α

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας ότι μπορούν να καταθέσουν αίτηση, έως 16 Δεκεμβρίου 2021, για την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου έμπροσθεν του καταστήματος τους, συνοδευόμενη από την κάτοψη του καταστήματος και ένα σκαρίφημα του χώρου που αιτούνται για την παραχώρηση.

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Ανακοίνωση του Δημοτικού Σχολείου Διστόμου, με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες - Ταινία για παιδιά και μεγάλους

Μία ταινία για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες είναι το “Cuerdas” (Σχοινιά ή Χορδές) του Pedro Solís García που δείχνει με τον πιο γλυκό και απλό τρόπο το δικαίωμά τους στο σχολείο, το παιχνίδι και τη φιλία.

Σύμφωνα με το άρθρο 23 της Διεθνούς σύμβασης των Δικαιωμάτων του παιδιού κάθε παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, έχει δικαίωμα σε ειδική μέριμνα και εκπαίδευση. Θα πρέπει να βοηθηθεί, ώστε να είναι ανεξάρτητο και να συμμετέχει ενεργά στις κοινότητές του.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ - Αποτυχημένος Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης


Αποτυχημένος Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης

Ο αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής, σε απόλυτο πανικό από τη πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ και τη θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά σε θανάτους και σε κρούσματα, αντί να αναλάβει την ευθύνη του, τη μεταθέτει για άλλη μια φορά στους πολίτες.

Μέχρι τώρα του έφταιγαν οι νέοι, τώρα του φταίνε οι ηλικιωμένοι και αποφάσισε να τους οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση, για να κρύψει την παταγώδη αποτυχία του.

Στοχοποιεί τους άνω των 60, και αντί,

Δελτίο Τύπου από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς για τα δωρεάν rapid test

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΡΑΠΙΝΤ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ          

Με την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης είναι πλέον ολοφάνερο σε όλον τον κόσμο πως χωρίς ενίσχυση των Δημόσιων Νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Υγείας, με προσωπικό και υποδομές, μαζικούς ελέγχους (τεστ ανίχνευσης), προστατευτικά μέτρα (μάσκες, αποστάσεις, πολλαπλασιασμός Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, απολύμανσης, κλπ) ο ιός δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, γιατί θα μεταλλάσσεται διαρκώς και θα είναι ένας μόνιμος κίνδυνος.

Και ενώ η παραπάνω αλήθεια γίνεται  παγκόσμιος προβληματισμός, η δική μας κυβέρνηση επιμένει στο αφήγημα του «αποδιοπομπαίου ανεμβολίαστου».