Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Εξόρμηση στου Καρούζου την σπηλιά, την δεύτερη μέρα του Πάσχα στο Δίστομο! ( Φωτορεπορτάζ )

Στου ''Καρούζου την Σπηλιά'', ανοίγοντας (ξανά) μετά από χρόνια ένα υποτυπώδες μονοπάτι στην πλαγιά του Κούκου, γιόρτασαν την 2η ημέρα του Πάσχα μια ομάδα κατοίκων της γειτονιάς που κείται στα ριζά του λόφου, ο οποίος δεσπόζει από τον νοτιά του Διστόμου.

Οι καταπληκτικές φωτό - δειτε τις όλες! - μου έφθασαν πριν λίγο, θυμίζοντάς μου τις αντίστοιχες εξορμήσεις που κάναμε μικροί για να ...εξερευνήσουμε την σπηλιά και να 'χουμε να λέμε κατορθώματα.

Η νέα εξόρμηση γεννήθηκε από πρόσφατο δημοσίευμα του Θέμη Πίτσου στο https://distomo.blogspot.com/2024/03/blog-post_28.html?m=1 για τον Κούκο και αποτελεί μια πρόσκληση, αύριo Πρωτομαγιά, να ανηφορήσουν όσοι μπορούν στο λόφο για να μαζέψουν λουλούδια - που είναι πολλά- για τα στεφάνια τους, όπως έκαναν παλιά.

Το νέο μονοπάτι, που χρειάζεται βεβαίως βελτίωση - ξεκινά από την ''Μικρή Τσουλήθρα'', λίγο πιο πάνω από την Μεγάλη (πάνω από το σπίτι του Χαρίτου) και με κάποιες παρακάμψεις του παλιού λόγω οργιώδους βλάστησης, φθάνει μέχρι ''του Καρούζου την Σπηλιά''! 

Για να είναι άνετα βατό το μονοπάτι οι σημερινοί πεζοπόροι μου είπαν ότι χρειάζεται παρεμβάσεις ώστε να ''πατήσει'' στο παλιό και να ''δέσει'' με ένα οριζόντιο που έχει ανοίξει χαμηλά, το ΠΟΔΙ, και όλο μαζί να αξιοποιηθεί.

Αρχηγός και οδηγός της ομάδας που έκανε την εξόρμηση ήταν ο Χαράλαμπος Περγαντάς ( Μπάμπης Αράπης) και μέλη της: ο Θέμης Πίτσος, ο Λουκάς Πίτσος, ο Ρωμανός Πίτσος, η Μίνα Κώτσου, η Κούλα Κώτσου, η Τασία Περγαντά, η μικρή (11 ετών) Χαρά Παπαγεωργίου ( εγγονή του Μπάμπη) και μια κυρία, φιλοξενούμενη στο Δίστομο.

Φτάνοντας στον ''στόχο'', απόλαυσαν την υπέροχη θέα και το κολατσιό τους!




















Δεν υπάρχουν σχόλια: