Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Ναυτικοί Δόκιμοι στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου

 

Το Μαυσωλείο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο, επισκέφθηκαν σήμερα σπουδαστές της Απώτατης Στρατιωτικής Στόλης Ναυτικών Δοκίμων. Τους σπουδαστές, που συνοδεύονταν από κλιμάκιο αξιωματικών της Σχολής, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας, Γιάννης Σταθάς, στο Λόφο του Μαυσωλείου, όπου φυλάσσονται τα οστά των 223 Σφαγιασθέντων κατοίκων της Μαρτυρικής και Ιστορικής κωμόπολης του Διστόμου. 

Στην μαρμάρινη πλάκα που είναι χαραγμένα τα ονόματα των αμάχων θυμάτων των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944, δίπλα στο Οστεοφυλάκιο, κατέθεσε στεφάνι ο επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Σχολής. Ο Γιάννης Σταθάς, που μίλησε στους σπουδαστές, επέδωσε στον επικεφαλής αναμνηστικά και βιβλία για την Σφαγή .

Μετά οι νεαροί και νεαρές Δόκιμοι - μεταξύ των οποίων και αλλοδαποί- μετέβησαν στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο κέντρο της Κωμόπολης όπου παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ με το Χρονικό της Σφαγής, ενημερωθήκαν σχετικά και ξεναγήθηκαν στις αίθουσες από το μέλος της Δ.Ε. του Μουσείου, Χρήστο Παπανικολάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: