Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Μεγάλη η προσέλευση Προσκυνητών στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου

''Ουρές'' την Κυριακή στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου καθώς και στο Μαυσωλείο : τρία ( 3) πούλμαν και αρκετές μικρότερες παρέες με ΙΧ και μοτοσυκλέτες είχαν δώσει το "παρών" μέχρι το μεσημέρι.. Και η ροή συνεχιζόταν.

Οι οργανωμένες εκδρομές που  διαδοχικά έφθασαν, ήταν από το Αίγιο, από το Μαρκόπουλο/Πόρτο Ράφτη  και τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Νίκαιας... Η υποδοχή, ξενάγηση και παρακολούθηση του συγκλονιστικού Ντοκιμαντέρ γίνονται με απόλυτη τήρηση των μέτρων για τον COVID 19: καθορισμένος αριθμός επισκεπτών ανά αίθουσα, αποστάσεις, αερισμός, μάσκες, απολύμανση.

''Θα προτείνω και στο Γυμνάσιο που πάνε τα παιδιά μου, να έρθουν εδώ στο Δίστομο  και στον Όσιο Λουκά, σε μια από τις μονοήμερες εκπαιδευτικές σχολικές/ εκπαιδευτικές εξορμήσεις τους.

Δύο ώρες από την Αθηνά είναι.'', είπε, συγκινημένη μετά την ενημέρωση από τους εθελοντές, μια κυρία που είναι και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου της περιοχής της.

Οι επισκέπτες, βοηθούντος και του καιρού, απόλαυσαν την εκδρομή τους  στο Δίστομο. 

Όσο μια ομάδα έβλεπε το Ντοκιμαντέρ της Σφαγής και ενημερωνόταν για το πιο άγριο έγκλημα των Γερμανών κατά αμάχων, άλλοι απολάμβαναν τον καφέ τους ή το φαγητό τους κάτω από τα καταπράσινα δέντρα στα δροσερά καταστήματα στις πλατείες της Μαρτυρικής Κωμόπολης ή έκαναν βόλτες στα σοκάκια.

Όπως αναφέρουν η υπεύθυνη του Μουσείου και οι εθελοντές, προσπαθούν με τις μικρές τους δυνάμεις - αλλά με την δύναμη του Μηνύματος της Σφαγής που είναι:  ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ / ΝΑΖΙΣΜΟ- το Μουσείο παίρνει την θέση του στο χάρτη των προορισμών για επισκέψεις- προσκυνήματα και εκπαιδευτική ενημέρωση.

**INFO

-Τηλέφωνα για ενημέρωση:  6974994430 και 6937491404 (επικουρικά 2267350130).

Δεν υπάρχουν σχόλια: