Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Σε ύφεση η φωτιά στην Παραλία Διστόμου – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους

Πηγή/Αναδημοσίευση: Star Κεντρικής Ελλάδας

Φωτιά ξέσπασε στην Παραλία Διστόμου, κοντά στον οικισμό ‘’Άσπρα Σπίτια’’ Διστόμου. Μεγάλη είναι η κινητοποίηση από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας για να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι κάτοικοι.

Η πυρκαγιά, που είναι πλέον σε ύφεση, καίει σε χαμηλή βλάστηση, ενώ αργά το απόγευμα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Τα εναέρια μέσα, που πραγματοποιούσαν ρίψεις από αέρος, ξεπέρασαν αργά το απόγευμα τα οκτώ, δίνοντας μία πραγματική μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες.

Στο σημείο έσπευσαν 44 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ συνδράμουν τα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς και των δήμων όπως επίσης και οι υδροφόρες αλλά και εθελοντικές ομάδες της περιοχής.

Για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, με εντολή αρχηγού ΠΣ, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει στην περιοχή.

Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας για να τεθούν σε ετοιμότητα οι κάτοικοι στην Παραλία του Διστόμου και στον οικισμό Περιστερά καθώς οι φλόγες είχαν κατεύθυνση προς του οικισμούς.

Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν και βρέθηκαν σε κεντρικά σημεία χωρίς όμως να χρειαστεί να εκκενώσουν τους οικισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: