Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΕΚΛΟΓΙΚΑ - Μίκης Θεοδωράκης



Η απόφαση του ΠΟ.ΣΥ. του Κ.Α.Π. υπήρξε σαφής και υποχρεωτική για όλα τα μέλη μας. Όμως από το σημείο «ψηφίστε κατά συνείδηση» έως το να υπογράφουν κάποιοι ομαδικά «Συμβόλαιο Τιμής» υπέρ του Α ή του Β κόμματος και να μοιράζουν δημοσίως φυλλάδιά τους, η απόσταση είναι μεγάλη.

Προσωπικά το θεωρώ σαν μια εθελοντική παραίτηση από τα ιδανικά του Κ.Α.Π. για τα οποία οι ίδιοι είχαν συστρατευθεί και είχαν για μεγάλο διάστημα αγωνιστεί.

Επομένως το λάθος δεν είναι δικό μας και δικό μου προσωπικά, όταν τους πιστέψαμε, τους αγκαλιάσαμε και τους εμπιστευτήκαμε συντροφικά.

Ειδικά για τις εκλογές δημοσιοποίησα στην ιστοσελίδα του Κ.Α.Π. σειρές άρθρων για να προειδοποιήσω και να προφυλάξω την Σπίθα από την μεγάλη απογοήτευση που θα δοκιμάσουν όσοι πιστεύουν ότι το Σύστημα μπορεί να αλλάξει μέσα από το Σύστημα (μια βασική μας αρχή), όταν διαπιστώσουν ότι όχι μόνο τίποτα δεν θα έχει αλλάξει μετά τις εκλογές αλλά επί πλέον ότι οι μνημονιακές δυνάμεις με επί κεφαλής την Τρόικα αντλώντας νέα δύναμη από τα αποτελέσματα των εκλογών που γίνονται γι' αυτό και μόνο το λόγο, δηλαδή να νομιμοποιήσουν με τη φρέσκια ψήφο του Λαού τα Μνημόνια, θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη ορμή το καταστρεπτικό αντεθνικό και αντιλαϊκό τους έργο.


Από μια άποψη εμένα προσωπικά με ικανοποιεί το ότι τώρα εκδηλώνονται κάποια άτομα που υπήρξαν στις τάξεις μας ενώ στην ουσία δεν πίστευαν στις αρχές μας, γιατί ο δρόμος που έχουμε διαλέξει είναι μακρύς και δύσκολος και απαιτεί γρανιτένια πίστη και θέληση από τα μέλη μας.

Για το λόγο αυτό το μόνο που πρέπει να κάνουμε προς το παρόν, είναι να παρατηρούμε απλώς τη συμπεριφορά κάποιων. Ευθύς μετά το τέλος των εκλογών θα εξετάσουμε τη στάση του α ή του β ως ΠΟ.ΣΥ. δηλαδή ως εκλεγμένη ηγεσία, προκειμένου να μετρήσουμε εκείνους που παραμένουν πιστοί στα ιδεώδη και στις αρχές μας και όσους μας γύρισαν την πλάτη, να τους ευχηθούμε να περάσουν καλά στους χώρους που οι ίδιοι επέλεξαν να πάνε και μάλιστα με τόσο κραυγαλέο και προσβλητικό για μας τρόπο.

Αθήνα,  18.IV.2012

Μίκης Θεοδωράκης 


http://www.spitha-kap.gr/el/articles/?nid=2409 


--
 Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια: