Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ναζιστικός χαιρετισμός σε δημοτικό συμβούλιο στη Λαμία

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: News247

Μεγάλη το βράδυ προκλήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, όταν μέλος της Χρυσής Αυγής αποχωρώντας από την αίθουσα και περνώντας ανάμεσα από μέλη αριστερών οργανώσεων, σήκωσε το χέρι του και χαιρέτισε ναζιστικά.
Αφορμή για τη απρεπή χειρονομία στάθηκε ο λόγος του Απόστολου Γκλέτσου για τα κέντρα μεταναστών στην περιοχή.
Ο Αποστόλης Γκλέτσος ζήτησε ως πολίτης της Λαμίας να τοποθετηθεί και να πει την άποψή του. Ο Πρόεδρος του συμβουλίου το επέτρεψε, ωστόσο προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης και μελών αριστερών οργανώσεων.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Απόστολου Γκλέτσου ακούγονταν συνθήματα, ενώ λίγο αργότερα, μέλη της Χρυσής Αυγής αποφάσισαν απλά να αποχωρήσουν από την αίθουσα. Δείτε το βίντεο



Ναζιστικός χαιρετισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο... από Miss-Jessy-Lays

Όμως κατά την έξοδο ο ένας από αυτούς, διασχίζοντας τα μέλη των αριστερών οργανώσεων, σήκωσε το χέρι και χαιρέτησε ναζιστικά.
Ακολούθησε πανικός με πολλούς από τους παρευρισκόμενους να επιτίθενται φραστικά στο δήμαρχο Λαμίας Γιώργο Κοτρωνιά, γιατί επετράπη η είσοδος στο συμβούλιο μελών της Χρυσής Αυγής.
Ο δήμαρχος, μιλώντας αμέσως μετά το επεισόδιο, καταδίκασε την ενέργεια του μέλους της Χρυσής Αυγής και σχολίασε αρνητικά όσους δεν επέτρεψαν στο δήμαρχο Στυλίδας να πει την άποψή του, χρησιμοποιώντας  μάλιστα τα λόγια του Βολταίρου: "Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες".
www.lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: