Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ Α.Α. - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ


Ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας στα πλαίσια των δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης εκτάκτων συμβάντων λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 4) που επικρατεί στη Βοιωτία, παρακαλεί και προσκαλεί όσους δημότες μπορούν να συνδράμουν:



1) Με μικρά οχήματα που διαθέτουν βυτία με αντλία νερού
2) Με μεγάλα βυτία ανεφοδιασμού, με ή χωρίς αντλία νερού
3) Ως εθελοντές πυροπροστασίας και εποπτείας σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα εξής τηλέφωνα:

Ιωάννης Σταθάς, Δήμαρχος: 6945 350 354
Χάρης Αλμπάνης, Αντιδήμαρχος: 6944 286 117
Δήμητρα Τσίρη, Αντιδήμαρχος: 6944 128 157


1 σχόλιο:

θανασης είπε...

Πολύ καλή η πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής. Συμπληρωματικά θα πρότεινα από την επόμενη χρονιά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, να υπάρξει στον προϋπολογισμό του Δήμου κονδύλι για πρόσληψη ανέργων συμπολιτών μας τετραμηνης απασχόλησης, οι οποίοι θα εργάζονται με βάρδιες σε 24ωρη βαση ως πυροπροστασία. Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί ο Δήμος να φροντίσει για την εκπαίδευση τους προκειμένου να είναι έτοιμοι μελλοντικά να συνδράμουν και σε έκτακτες περιπτωσεις όπως ακραία φαινόμενα (σεισμοί, πλημμύρες κτλ).
Σε κάθε περίπτωση είναι υποχρέωση του Δήμου να φροντίσει για την θεσμοθέτηση μιας υπηρεσίας εποχικά απασχολουμενων ανθρώπων οι οποίοι εκτός της προστασίας του περιβάλλοντος, θα βοηθηθούν και οι ίδιοι αφού θα εξασφαλίσουν για κάποιους μήνες μια απασχοληση.
Είναι μια πολύ καλή αρχή αρκεί να μην έχει περιστασιακό χαρακτήρα