Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Παρατηρήσεις Πολιτών Διστόμου για την εικόνα που παρουσιάζεται από την έλλειψη αποψίλωσης

Πριν λίγο έλαβα ένα mail από άγνωστο αποστολέα με την παράκληση να κάνω ανάρτηση σχετική με το θέμα που τέθηκε. Δέχτηκα, καθώς δεν υπάρχει υβριστικό και χυδαίο περιεχόμενο, αλλά αντιθέτως είναι ένα κείμενο αξιοπρεπές που χρήζει απαντήσεως.
Σας το αναρτώ όπως είναι μαζί με κάποιες φωτογραφίες που μου έχουν επισυνάψει.

Λέει λοιπόν:

ΜΕΓΑΛΗ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ

Πριν ένα χρόνο στη θέση του παλιού νεκροταφείου, διαμορφώθηκε ένα υπέροχο πάρκο δωρεά απο κάποιους συμπολίτες μας εις μνήμην του γυιού τους.
Περνώντας απο το ίδιο πάρκο τη Μεγάλη Παρασκευή αντίκρυσα κάτι που με απογοήτευσε και το οποίο συζήτησα και με άλλους συμπολίτες οι οποίοι είχαν την ίδια γνώμη.
Ενας τόσο ωραίος χώρος βρώμικος και  σε σχεδόν πλήρη εγκατάλειψη.
Ρώτησα και έμαθα ότι την ευθύνη την έχει ο ΔΗΜΟΣ Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας.

Και ερωτώ εκ μέρους πολλών συμπολιτών μας.

  • Ηταν τόσο δύσκολο να καθαριστεί έστω για εκείνη τη βραδυά;
  • Ξοδεύτηκαν τόσα χρήματα για να αφεθεί στο έλεος του χρόνου;
  • Τι  κάνετε εσείς οι εκλεγέντες;
  • Είναι τόσο μεγάλο το κονδύλι για να στείλετε κάποιον να το φροντίσει;
Το συζητήσαμε, όλοι εμείς που το προσέξαμε, με τους δωρητές και πήραμε την πληροφορία ότι κανόνισαν να πάει κάποιος να το καθαρίσει με δικά τους έξοδα
Είναι ντροπή για ένα ΔΗΜΟ να μη διαθέτει 50 ευρω για έναν και μοναδικό χώρο που υπάρχει για να παίζουν τα παιδιά μας και όχι μόνο.
Ελπίζω ότι αυτά που γράφω θα τα διαβάσουν οι υπέυθυνοι και θα μας δώσουν μια εξήγηση.

ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
 
Ευχαριστούμε

Ακολουθούν και κάποιες φωτογραφίες για του λόγου το αληθές




Έξω από το πάρκο στα σοκάκια, επικρατεί αυτό


Μερική άποψη του πάρκου

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι υπεύθηνοι του δήμου φρόντισαν να καθαριστή ο χώρος έγκαιρα, μάρτηρες οι εργαζόμενοι στο Δήμο.Οι ανεύθυνοι άνθρωπο σαν εσένα που δεν ξέρω πόσους εκπροσωπείς έχουν αναγάγει τι διασπορά ψευδών ειδήσεων και τη λασπολογία σε επιστήμη.
Ένας συμπολίτης που πονάει τον τόπο και δεν ανήκει σε ομαδούλες!!!!!!

Ενημέρωση είπε...

Η αντιπυρική περίοδος στην χώρα μας προσδιορίστηκε από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2011 σύμφωνα με την 01/2011 Πυροσβεστική Διάταξη του Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας.

Αυτά ισχύουν για τους κατοίκους του Διστόμου και για την δημοτική αρχή

ΟΙΚΟΠΕΔΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ – ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

Από την εφαρμογή του Νόμου του Καλλικράτη (Ν.3852/2010) και σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, οι Δήμοι είναι αρμόδιοι για την τήρηση των υποχρεώσεων καθαρισμού, από τους ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, καθώς και η υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού (από τους δήμους), σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων. Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Υπάρχει δημοτική βούληση;

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Σε μένα λες ότι ανήκω σε ομαδούλες; Επειδή έβαλα μιά απορία συμπολιτών; Με κόσμιο τρόπο ρώτησαν κατι οι ανθρωποι...Γιατι ολοι βριζετε και κατηγορειτε τοσο αβασανιστα; Πρεπει να ειμαι σε ομαδουλα για να βαλω ενα αρθρο συμπολιτη μου ή ενα δικό μου; Μηπως εισαι εσύ και νομιζεις οτι ειμαστε ολοι;

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε θεμη,επειδη εισαι blogs με ονοματεπωνυμο καλο θα ηταν πριν δημοσιευσεις οποιαδηποτε κατηγορια η μομφη σε βάρος καποιου να προσπαθεις να διασταυρωνεις πληροφοριες.παρε λοιπον αυριο τηλ. την υπηρεσία καθαριοτητας του δημου και επειδη εισαι δικαιος αποκατέστησε την αληθεια.διαφορετικα θα εισαι συμμέτοχος στην λασπολογια.

Ανώνυμος είπε...

επισης εχεις βαλει φωτο κι απο τα τριγυρω οικοπεδα,ο δημος θα τα αποψιλώσει;γνωριζεις για τον νεο κανονισμο καθαριοτητας και τις ποινες αυτων που αδιαφορουν και για τις συνεπειες;ο καλυτερος πολιτης ειναι ο ενημερωμενος κι εδω πιαστήκατε αδιάβαστοι.

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Καταρχήν το άρθρο δεν το έγραψα εγώ απλά το δημοσίευσα..
Επειτα δεν ειμαι εδω για να χαϊδεύω αυτιά και στην τελική αυτοί οι ανωνυμοι που το εστειλαν δεν λασπολογησαν, απλα ρωτησαν καποια πραγματα.
Να εισαι πιο δημοκρατικος ανωνυμε, δεν ειμαστε εδω για να χαϊδευουμε αυτια...
Εμενα με καινε αλλα θεματα, και θα ερθει η ωρα που θα τα βαλω με το ονοματεπωνυμο μου, και τοτε να δουμε τι θα λετε...ΤΩΡΑ εκανα ΑΠΛΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...Εχω παρει κι αλλα σχολια και αρθρα και δεν τα εχω βαλει γιατι ηταν οντως λασπη. Αυτο ομως γιατι ειναι; Δεν εχω δουλεια να παρω τηλεφωνο. Αν θελετε απαντηστε επωνυμα στην ερωτηση του κοσμου...ΑΥΤΑ

ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΙΣΤΟΜΟΥ είπε...

Κε ΑΝΩΝΥΜΕ

Δυστυχως φαίνεται ότι ο πολίτης δε ν έχει δικαίωμα κατα τη γνώμη σας ούτε καν να απορεί πόσο μάλλον να κρίνει και να κατακρίνει.
Επειδή είναι ηλίου φαεινότερο ότι είσαι κάποιος σύμβουλος καλό θα ήταν να ακούτε τις απορίες πολιτών και να μην έχετε αυτή την ανασφάλεια ότι σας κάνουμε σαμποτάζ.Εμείς απλά ψάχναμε να δούμε τα λουλούδια και λουλούδια δε βλέπαμε επειδή είχαν σκαπαστεί απο τα χορτάρια.Μία επίσκεψη εκεί θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αυτό που σας λέω.Μπορεί ο ΔΗΜΟΣ να μη το έχει καν αντιληφθεί.Εμείς δε βρίζουμε,πληροφορούμε.Θέλω να πιστεύω ότι ο κ Δήμαρχος δεν εγκρίνει αυτή την απάντηση που έδωσες και θα λάβει την επισήμανσή μας ως θετικό σχόλιο και θα επιληφθεί του θέματος.
Εχω την εντύπωση ότι είναι άνθρωπος που ακούει και δεν προτρέχει σε ανάρμοστες απαντήσεις.Ευχαριστώ το blog ΔΙΣΤΟΜΟ για την ανάρτηση που τίποτα υβριστικό δεν έχει.Ευχαριστώ και σένα ΑΝΩΝΥΜΕ εκ των προτέρων για τη κατανόηση και ψυχραιμία που ελπίζω να δείξεις για το θέμα των αποριών της ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΙΣΤΟΜΟΥ.
Ευχαριστώ .

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι μην βιάζεστε. Θα έρθει καλοκαίρι και θα ξεραθούν τα χόρτα.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως το καλοκαίρι αργεί ναρθεί και έτσι πρέπει να γίνει απο αωθράπους.

Ενημέρωση είπε...

Ανώνυμε ( εάν είσαι δημοτικός ή τοπικός σύμβουλος)΄

Υπάρχει δημοτική βούληση;

Γιατί βλέπω ότι διαβάζεις μόνο ότι σε συμφέρουν και απαντάς πάλι ότι σε συμφέρει.
120μέρες και μου έγινες σαν αυτούς που φτύνει όλη η Ελλάδα ( πολιτικάντης)

Ανώνυμος είπε...

Ο πρώτος ανώνυμος σίγουρα είναι σύμβουλος και μάλιστα επιβλαβής για τη Δημοτική Αρχή.Αν είναι μόνος του με αυτή τη θέση στα θέματα που αφορούν τους πολίτες έχει καλώς.Το θέμα είναι αν ο Δήμος 'εχει την ίδια γνώμη.Συγχαρητήρια στην ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ για το κόσμιο τρόπο που γράφει και απαντά.Είναι σίγουρο ότι ο κ Δήμαρχος θα δώσει την δική του απάντηση για το πάρκο.Το ελπίζω δηλ.Θα περιμένουμε.τα παιδιά μας ηδη αρχίζουν τις επισκέψεις στο πάρκο.Είναι επείγον να φροντίσει να κοπούν τα χορτάρια.Ισως και να έχει γίνει. θα κάνω μια επίσκεψη το απόγευμα και θα το διαπιστώσω.

Ανώνυμος είπε...

Εκανα την επίσκεψή μου στο πάρκο και διαπίστωσα ότι καθαρίστηκε.Ρώτησα και έμαθα ότι αυτό έγινε με πρωτοβουλία και έξοδα των δωρητών.Τους αξίζουν συγχαρητήρια.Τώρα παριμένουμε να δούμε αν θα αποκατασταθούν τα λουλούδια.Κε Δήμαρχε υπάρχουν άτομα στο τόπο μας που θα ενεργούσαν εθελοντικά για τη φύτευση.Δεν μένει παρά να γίνει η αγορά των φυτών και θα οργανωθούμε να τα φυτεύσουμε.